Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Foto: Vali kartpostal gönderirken, Yazıcıoğlu'nun Vali'ye hediye vermesi, Antalya konulu pullar.

--- KUTU ---

6 FARKLI PUL HAZIRLANDI: Antalya turizmine katkı sağlaması amacıyla bu yıl 'Saat Kulesi ve Yivli Minare', 'Alanya Kalesi', 'Hadrian Kapısı', 'Apollon Tapınağı', 'Manavgat Şelalesi' ve 'Kaleiçi' görselli 6 farklı pul hazırlandı. 8 milyon adet basılan pulların tanesi 2.20 TL'ye satışa sunuldu.

===

Antalya için Türkiye'yi göreve çağırdı

UYUŞTURUCU madde bağımlılığının her geçen gün artmasının yanında zehir batağına düşen vatandaşların tedavi edileceği merkezlerin yetersiz kalması, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği'ni harekete geçirdi. Genel Sekreter Erdoğan Taş, tüm Türkiye'yi Antalya'da kurulması planlanan Alkol ve Madde Bağımlılığı Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne destek olmaya çağırdı.

Antalya'nın yaklaşık 11 milyon turist ağırlamasının yanı sıra, Türkiye'nin en fazla göç alan kentlerinden biri olduğunu söyleyen Erdoğan Taş, değişen yaşam koşulları, içinde bulunulan çevrenin etkisi, ailevi sorunlar gibi nedenlerle bireylerin farklı eğilimlere yönelebildiğini söyledi.

Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün tespitine göre 2009'da 998, 2010'da 1241, 2011'de 1317 ve 2012 yılı ilk 9 ayında 1139 kişinin uyuşturucu kullandığı için hakkında işlem yapılarak denetimli serbestlikle evlerine gönderildiğini söyleyen Erdoğan Taş, şöyle dedi:

"Madde bağımlılığı artmasına rağmen, tedavisi için hizmet veren tedavi merkezlerinin ihtiyaca cevap verememesi gibi bir başka sorun gündeme gelmektedir. Akdeniz Üniversitesi'ndeki 20 yataklı merkez yetersiz kalmaktadır. Çevre illere sevk edilen hem maddi hem de manevi açıdan kendisine ve ailesine bazı külfetler getirmekte belki de tedavi sürecinin yarıda kalmasına sebebiyet vermektedir."

Antalya'da acil olarak 100 yataklı bir AMATEM kurulması gerektiğini söyleyen Erdoğan Taş, "Bu tür maddelerin kullanımı sadece gençlerin bireysel yaşamını olumsuz etkilemekle kalmaz, toplumu da etkilemektedir. Başvuruların yüzde 68'inde bireyin kendisinin gelerek bağımlılıktan kurtulmak istediğini ifade ettiği belirtilmiştir. Bu durum AMATEM ihtiyacını da öncelikli olarak gündeme getiriyor" diye konuştu.

Ömer ERDEM/ANTALYA, (DHA)

Foto: Erdoğan Taş'ın fotosu

===

Fuhuş şebekesine 10 tutuklama

ANTALYA'da örgütlü fuhuş yaptırdıkları gerekçesiyle Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği tarafından eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 10 kişi, çıkarıldıkları mahkemece 'çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve örgüt faaliyetleri kapsamında fuhuş yaptırmak' suçundan tutuklandı. Örgütün ellerindeki tuttukları 12'si yabancı 15 kadını iki ayrı gruba ayırdıkları, kanında HIV pozitif çıkan Gürcistan uyruklu K.K'nın ise örgüt üyesi T.A'dan 7 aylık hamile olduğu ortaya çıkmıştı.

Akif ARICI/ANTALYA, (DHA)

Foto: Şüpheliler adliyyeye sevk edilirken arşiv foto

===

İzgören'den genç işadamlarına tavsiye

Kişisel gelişim uzmanı Ahmet Şerif İzgören, Antalya'daki genç işadamlarına girişimciliği anlattı.

ANTALYA Genç İşadamları Derneği'nin (ANTGİAD) 2013 yılı 3'üncü olağan genişletilmiş üye toplantısı, Rixos Downtown Otel'de gerçekleşti. Toplantının açılış konuşmasını yapan ANTGİAD Başkanı Mustafa Alanyalı, 18 Mayıs'ta 2. Ticaret Zirvesi düzenleneceğini, bu etkinlikte üyelerle ilgili sektör temsilcilerinin bir araya gelerek iş görüşmesi fırsatı elde edeceğini ifade etti.

ANTGİAD üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıya kişisel gelişim uzmanı ve yazar Ahmet Şefik İzgören, konuşmacı olarak katıldı. 'Süpermen Türk Olsa' adlı sunumuyla ANTGİAD üyelerine girişimciliği anlatan İzgören, çocukluğundan ve askerlik döneminden bahsetti. Genç işadamlarına hayatta iyi işler yaparak gelecek nesillere güzel iz bırakmalarını vurgulayan İzgören, girişimcilik, yurt sevgisi, iş kalitesi ve dürüstlük değerlerinin önemine değindi.

Yazarlığının yanı sıra aralarında İngiltere, Danimarka, Avusturya, Almanya'nın da yer aldığı ülkelerde 2 binden fazla eğitim ve seminer veren İzgören, amacı dürüstlük, iş kalitesi, girişimcilik değerleriyle birlikte hoşgörü ve yurt sevgisi ilkelerini yaymak olan 'Türkiye Uğur Böcekleri' adlı sosyal sorumluluk projesinin kurucu liderliğini yaptığını anlattı.

Daha sonra ANTGİAD Başkanı Alanyalı, İzgören'e kalem hediye etti. Alanyalı ayrıca derneğe üye olan Nureddin Bayrakçı ile Mehmet Yalçınkaya'ya plaket verdi.

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)

Foto: Geceden foto

===

Finike Lale açtı

FİNİKE Belediyesi, cadde ve sokaklara 2 bin 250 adet lale dikti. İlçenin estetik görünümüne özel önem verdiklerini kaydeden Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu, bu kapsamda park ve bahçeleri ayrıca merkezi caddeleri değişik türde çiçeklerle renklendirdiklerini söyledi.

Yılda iki kez ilçede genel bakım yaptıklarını kaydeden Başkan Dülgeroğlu, bu bakımlar sırasında ilçenin çeşitli yerlerine yaklaşık 20 bin çiçek dikildiğini belirtti. Başkan Dülgeroğlu, bu yıl ilk kez lale dikimi gerçekleştirdiklerini anlattı.

VATANDAŞLAR DİKİLEN LALERİ KOPARIYOR

Dikilen lalelerin vatandaşlar tarafından koparıldığına dikkat çeken Dülgeroğlu, "İlçemizin giriş ve çıkışlarında estetik görünüm sağlamak için değişik renklerde 2 bin 250 adet lale diktik. Diktiğimiz lalelerin vatandaşlar tarafından koparıldığını duyunca çok üzüldüm. Çiçek dalında güzeldir. Halkımızdan ricam dikilen laleleri koparmasınlar" dedi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA

Foto: Park bahçe çalışması sırasında çekilen fotoğraf

===

Finike'de satranç turnuvası düzenlenecek

ANTALYA Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından '23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı' kapsamında Finike'de satranç turnuvası düzenleyecek. TSF Finike İlçe Temsilcisi Bülent Kontaş, Finike Emin Akın İlkokulu'nda 13-14 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek turnuvaya yaklaşık 320 kişinin başvurduğunu kaydetti.

Sporcuların, minikler, küçükler ve genel klasman kategorilerinde mücadele edeceğini belirten Kontaş, turnuvanın 2 gün süreceğini kaydetti. Turnuvanın 7 tur üzerinden İsviçre sistemiyle yapılacağını anlatan Kontaş, "Sporcuların 2012-2013 sezonu vizeli TSF sporcu lisansına sahip olmaları gerekiyor. Lisanssız ve vizesiz sporcular turnuvaya katılamayacak. 5 grupta düzenlenecek turnuvada, gruplarında ilk 3'e girenlere ödül verilecek" dedi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Toplu

===

Akseki'de HES eylemi

AKSEKİ'nin Gümüşdamla Köyü'nde HES inşaatına karşı çıkan köylüler, köyde ÇED Raporu konusunda bilgilendirme yapmak isteyen heyeti protesto etti. HES'ler ve ÇED Raporu hakkında bilgi vermek için köy giden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda görevli Ceren Göl, Selma Koç, DSİ'de görevli Osman Ekşi ve Antalya Çevre İl Müdürlüğü yetkilileri, köylülerin tepkileriyle karşılaştı. Toplantının yapılacak köy meydanında jandarma ekipleri yoğun güvenlik önlemi aldı.

İlgili birim müdürleri, ÇED raporu hazırlanmadan önce halkı bilgilendirmek istediklerini, HES'lerin yapım aşamasında ortaya çıkacak olumsuzlukların neler olduğu, HES'lerin yararlarının neler olduğunu anlatmak için toplantı düzenlediklerini söyledi. Heyet, yapılacak çalışmalar öncesinde bölge halkının görüşlerini almak istediğini belirtti.

HEYETİ PROTESTO ETTİLER Heyete tepki gösteren köylüler, HES'lerin ekolojik dengeyi bozacağını, suların kuruyacağını veya azalacağı, su bulamayan canlıların öleceğini belirterek HES projesine karşı olduklarını belirtti. Toplantıya katılmayacaklarını belirten köylüler, alkışlar, ıslıklar ve sloganlarla tepkilerini dile getirdi. Köylüler adına açıklama yapan Gümüşdamla Köyü Derneği Başkanı Mehmet Özkan, değirmen regülatörü ve HES inşaatının bir an önce durdurulmasını istedi.

DAVAYI BİZ KAZANDIK

HES projesinin iptali ve inşaatın durdurulması için açtıkları davayı kazandıklarını belirten Özkan, "HES ihalesini alan şirket, tekrar ÇED süreci başlatmak istiyor. Mahkeme bizim lehimize karar verdi. Yetkililerden mahkeme kararını acilen yerine getirmelerini ve inşaatı durdurmalarını istiyoruz" dedi. HES yapımı için 2010 yılında da toplantılar yapılarak vatandaşların kandırıldığını belirten Özkan, "Firma yetkilileri ÇED raporu ve bütün izinlerin alındığını söyledi. Ancak bize gerekli izinlerin ve belgelerin alınmadığını, projenin eksikliklerini ve yaslara aykırı olduğunu belgeledik" dedi.

DEREMİZDEN ÇEKİLSİNLER

HES inşaatının 'imarsız' ve 'kaçak 'olduğunu, HES'in telafisi olmayan tahribatlara neden olduğunu ortaya koyduklarını belirten Özkan, "2011 yılında HES inşaatının durdurulması için Antalya 2'nci İdare Mahkemesi'ne dava açtık. Mahkeme inşaatın durdurulması yönünde karar verdi. Ancak mahkeme kararı uygulanmıyor. Bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Vadimizde, deremizde, toprağımızda kesinlikle HES istemiyoruz" diye konuştu.

TOPLANTIYA KİMSE KATILMADI

Gümüşdamla Köyü'nde oturan Ahmet Özgüven ise mahkeme kararına rağmen çalışmaların gizlice devam ettiğini, yetkilerin kaçak yapıya göz yumduğunu söyledi. Köy Muhtarı Muarem Mendeş ise "Doğa tahrip edildi. Köyümüzün kaderiyle oynanıyor. Mahkemenin kararı var. Burada toplantı yapmak istediler. Bizler katılmadık ve tutanak tutuldu. Bizler kesinlikle HES istemiyoruz" dedi.

Adem ÇETİN/AKSEKİ, (DHA)

Foto: Eylemden

===

Hayırseverlere plaket

KUMLUCA'da Özel Toros İlkokulu binasının yapımına katkı sağlayan hayırseverlerin isimleri, okulun sınıflarında yaşatılacak. Yapımına 2011 yılında başlanılan Özel Toros Kumluca Koleji'ne bağışta bulunan hayırseverlerin onuruna yemek verildi. Yemeğe Kaymakam Salih Işık, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şahin ve okulun yapımında katkıda bulunan hayırseverler katıldı.

Yemekte konuşan Kaymakam Işık, "Kısa zamanda okulu eğitime-öğretime kazandıranlara teşekkür ediyorum" dedi. Okulun yaklaşık 22 ayda tamamlandığını belirten Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ise Kumluca'nın eğitim şehri olmasına destek veren hayırseverlere teşekkür etti.

Kolejin müdürü Ahmet Ilkın ise şu an da okulda 320 öğrencinin eğitim gördüğünü, kolejin bir eğitim yuvası haline geldiğini belirtti. Teşekkür konuşmalarının ardından okulun yapımına destek veren hayırseverlere teşekkür plaketi verildi. Bağışta bulunan hayırseverlerin isimleri okuldaki birer sınıfa verildi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Törenden

===

Manavgat'ta uyuşturucu operasyonu

MANAVGAT'ta jandarma ekiplerinin yaptığı operasyonda bir otomobilde 430 gram esrar maddesi ele geçirildi. Side Kavşağı'nda yol kontrolü yapan jandarma ekipleri, durdurdukları bir otomobilde arama yaptı. Aramada 430 gram esrar ele geçirildi. Olayla ilgili O.V, O.O., K.K. ve V.K. göz altına alındı. Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden O.V. tutuklanırken, diğer şüphelileri adli kontrollü olarak serbest bırakıldı.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Esrardan

===

Finike Devlet'te bir ilk

FİNİKE Devlet Hastanesi'nde ilk kez bir hastaya kapalı diz artroskopisi ameliyatı yapıldı. 50 yaşındaki Hülya Arslan'ın kapalı diz artroskopisi yöntemiyle ameliyat edildiğini belirten Op. Dr. Emre Yaman, ameliyatın başarılı geçtiğini ve hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu kaydetti. Kapalı yöntemle gerçekleştirilen ameliyatın en önemli avantajının tedavi sürecinin çok hızlı olması olduğunu belirten Dr. Yaman, "Bu tür ameliyatlar, hafif kireçlenme, bağ kopmaları ve menüsküs yırtıklarında gerçekleştiriliyor" dedi.

Benzer rahatsızlığı olan hastaların hastaneye başvurmalarını isteyen Dr. Yaman, "Ameliyat başarılı geçti ve hastanın sağlık durumu iyi. Hastamız ameliyat olduktan bir gün sonra rahatça taburcu olabilecek duruma geliyor. Ameliyat sonrası sıkıntılara, açık ameliyatlara göre çok daha az rastlanıyor" diye konuştu. Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Abdullah Konak'ta ise hastanede bu tür ameliyatların yapılıyor olmasının enerji ve motivasyonlarını olumlu yönde etkilediğini kaydetti.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: ilk kez kapalı diz artroskopisi ameliyatı yapılan Hülya Arslan, Op. Dr. Emre Yaman ve Başhekim Abdullah Konak

===

GATAB'tan atık semineri

GÜNEY Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği (GATAB), Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün yetkilileriyle birlikte Kemer'de otelcilere yönelik 'Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği' konulu bilgilendirme toplantısı düzenledi. Seminerde, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden uzmanlar tarafından hizmet bölgesindeki otellere Tehlikeli Atık Yönetmeliği hakkında bilgi verildi.

GATAB'ın Katı Atık Ayrıştırma Kompost Tesisi Sorumlusu Hakkı Dikmen, GATAB'ın konuyla ilgili yaptığı çalışmalar hakkında katılımcılara bilgilendirmelerde bulundu. Çevre Yüksek Mühendisi Sezer Kaya ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na veri girişinin nasıl yapılacağı, tehlikeli atıkların sınıflandırılması, atık yönetimine ilişkin genel esaslar ve yönetmelikler, atıkların kontrolü, depolaması, yükümlülükleri, yasaklar ve kazanımı, atık kodları ile atık listeleri hakkında sunum yaptı.

Kaya, yönetmeliğin atık listesinde 405'i tehlikeli ve 434'ü tehlikesiz olmak üzere 839 tür atık bulunduğunu kaydetti. Çevre Mühendisi Cemil Tunçyürek ise bitkisel yağ üretimi ve atık bitkisel yağların çevreye zararları ile bu konuda alınacak tedbirler hakkında bildiler verdi.

Yaklaşık 100'e yakın otel çalışanının katıldığı seminerin önemine dikkat çeken GATAB Müdür Vekili Hakan Yaşar, "Katılımın çok yüksek olması da bizleri oldukça sevindirdi. Özellikle soru cevap kısımlarında otel personelinin konuya ne kadar hassasa davrandıklarını ve tesis içerisinde yapmış oldukları atık kodlarına uygun renkte poşetler kullanarak çevreye ne kadar önem verdiklerini gördük" dedi.

KEMER, (DHA)

Foto: Seminerden

===

Liseliler üniversiteyi gezdi

KORKUTELİ Lisesi 12'nci sınıf öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde Uluslararası Antalya Üniversitesi'ni ziyaret etti. Üniversite hakkında bilgi alan öğrenciler, üniversite yaşamını yakından tanıdı. Öğrenciler Uluslararası Antalya Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Birimi'nden bir yetkili refakatinde üniversitenin bölümlerini gezerek bilgi aldı.

Korkuteli Lisesi Müdür Yardımcısı Murat Gedik, gezinin amacının öğrencilere üniversiteleri tanıtmak, üniversite hayatını görmelerini sağlamak ve motivasyonlarını artırmak olduğunu belirtti.Gedik, "Öğrencilerimiz üniversite hakkında aydınlatıcı bilgileri ilk elden aldılar. Misafirperverliklerinden dolayı başta Uluslar arası Antalya Üniversitesi'ne teşekkür ederiz" dedi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Öğrencilerden

===

'İlim Şehri' ders olarak okutulacak

ISPARTA'da düzenlenen ortaokul öğrencilerine yönelik 'Bu Benim Eserim' Matematik ve Fen Bilimleri Proje Yarışması' böle sergisinde dereceye girenlere ödülleri verildi. Antalya, Burdur, Denizli, Konya ve Isparta'dan yarışmaya katılan 95 proje içerisinde dereceye giren 10 proje Ankara'da gerçekleştirilecek Türkiye finalinde sergilenmeye hak kazandı. Ödül törenine Vali Memduh Oğuz, SDÜ Rektör Yardımcısı ve TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. İskender Akkurt, İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Öztürk, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Öztürk, Isparta'da bilime olan yaklaşımın, ailelerin eğitime bakış açısı ve duyarlılığının kendisini etkilediğini belirtti. Isparta Valisi Memduh Oğuz'un girişimiyle hayata geçirilen 'İlim Şehri Isparta' projesini Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı'na sunulduğunu hatırlatan Öztürk, "Proje onaylandı. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılından itibaren okullarımızda serbest etkinlik saatlerinde ve proje çalışmalarında haftada 2 saat ders olarak okutulacak" dedi.

'İlim Şehri Isparta' projesinin önümüzdeki eğitim yılında ders olarak okullarda okutulacak olmasının önemli olduğunu belirten Vali Oğuz, "Bu alkışlanacak bir iştir. Bu projenin derslerde işlenecek olması önemlidir ve bu yolda alınan mesafenin bir göstergesidir. İnşallah Türkiye'nin ilk ilim şehri Isparta olacaktır" dedi. Konuşmalardan sonra dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Toplantıdan - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Manavgat Isparta Finike HES Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title