Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Foto: Kaymakam ve beraberindekiler botanik bahçesinde

===

Madalyalar Alanyalı aşçılara

İSTANBUL TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 11'incisi düzenlenen 'Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri' 5-10 Şubat tarihleri arasında ünlü şeflerin katılımıyla gerçekleştirildi. Etkinlik çerçevesinde düzenlenen yemek yarışmalarına katılan Alanya Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği (AKTAD) ilçeye 19 madalyayla döndü.

'Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri'nin, Türk mutfağının standart ve kalitesinin yükselmesine katkı sağladığını belirten AKTAD Başkanı Mustafa Nail Özden, Dünya Aşçılar Birliği'nin (WACS) puanlama sistemine göre yapılan yarışmalarda yılın altın şefi kategorisinde 3 bronz madalya elde ettiklerini söyledi. Aşçıların yarışmalara profesyonelce hazırlandıklarını belirten Özden, "Jüri üyelerinin görevlerini yerine getirmesi ve yarışma boyunca yaratılan atmosfer nedeniyle Tüm Aşçılar Federasyonu (TAF) Başkanı Yalçın Manav ve yönetim kuruluna ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Dereceye giren Alanyalı aşçılar

--- KUTU ---

Alanyalı aşçıların yarışmada elde ettiği dereceler şöyle: Hayrullah Demiray, Mehmet Tunç (yılın altın şefi - bronz madalya), Mesut Erdana (yılın altın şefi - bronz, orjinal Türk yemeği - gümüş madalya), Osman Ceylan (Kuzu yemeği - bronz madalya), Kemal Kızılcık (Kuzu yemeği - bronz madalya), Seval Bayraktar (Balık yemeği - bronz madalya), Özgür Kavuk (Kuzu yemeği - gümüş madalya), Soner Efe (Restoran tatlı tabağı - gümüş madalya), Hüsnü Öztürk (Modern kuzin - gümüş madalya), Ahmet Aktop (balık yemeği - gümüş madalya), Hüseyin Olcaycıöz (balık yemeği - gümüş madalya), Taner Yılmaz (Sebze oymacılığı - gümüş madalya), Hayrullah Demiray, Osman Kara, Mehmet Tunç (Ekip yarışması - gümüş madalya), Osman Ceylan, Özgür Kavuk, Soner Efe - Banket mutfağı yarışması - gümüş madalya).

===

Alanya'da silahlar konuştu

Alanya'da önceki gece ardı ardına yaşanan 3 ayrı silahlı saldırıda 2 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Birbirine bağlantılı olan silahlı saldırıların ilki önceki gün 17.00 sıralarında Tosmur Beldesi'nde meydana geldi. Seyir halindeki 07 EOV 89 otomobile, başka bir otomobilden tabanca ve pompalı tüfekle ateş açıldı.

Saldırıda, fuhuşa aracılık yaptığı iddia edilen otomobil sürücüsü 31 yaşındaki B.G. vücuduna isabet eden 3 mermiyle yaralandı. B.G.'nin otomobili park halindeki bir kamyonete çarparak durabildi. Plakası alınamayan otomobildeki saldırganlar olay yerinden kaçarken, hafif yaralanan B.G. Alanya Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından kısa sürede taburcu edildi.

OTO YIKIMACIYA SALDIRI

Bu olaydan 15 dakika sonra Cikcilli Beldesi'nde bir akaryakıt istasyonunda çalışan oto yıkamacısı 43 yaşındaki M.G., 07 HES 16 plakalı otomobilden inen kar maskeli 1 kişinin silahlı saldırısına uğradı. 13 el ateş eden saldırganın tabancasından çıkan 2 merminin çeşitli yerlerine isabet ettiği M.G., yaralandı. Olaydan sonra saldırgan kaçarken, haber verilmesi üzerine gelen sağlık ekiplerinin müdahale ettiği M.G. ambulansla Özel Alanya Anadolu Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı.

SALDIRGAN DA SALDIRIYA UĞRADI

Akaryakıt istasyonundaki silahlı saldırıya karıştığı iddia edilen ve içinde 4 kişi olan 07 HES 16 plakalı otomobile de sabaha karşı saat 04.30 sıralarında ateş açıldı. Tosmur Beldesi'nde kimliği belirlenemeyen kişilerin silahlı saldırısına uğrayan otomobildeki Mesut Ç., Ayşe A., Fırat K. ve Tuncay S. saldırıdan yara almadan kurtuldu. Polis tarafından ifadeleri alınan 4 kişi serbest bırakıldı.

Meydana gelen 3 silahlı saldırı olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, silahlı saldırıya uğrayan B.G'nin otomobilinde yaptığı aramada 1 adet pompalı tüfek buldu. İfadesi alınan B.G. de serbest bırakıldı. İlk iki silahlı saldırının şüphelisi olduğu belirlenen S.Ç.'nin yakalanması için çalışmalar sürüyor. S.Ç.'nin adam yaralamak, çek-senet tahsilatı ve uyuşturucu madde satmak suçlarından birçok sabıkasının olduğu kaydedildi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Saldırıya uğrayan B.G.'ye ait otomobil, ele geçirilen tüfek

===

Potansiyel İş Kadınları Fuarı 4 Mart'ta

MANAVGAT Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD) Girişimci Kadınlar Kurulu tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek Potansiyel İş kadınları Fuarı'nın 4 Mart'ta Manavgat Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak. Fuar organizasyonu hakkında bilgi veren MASİAD Başkanı Ahmet Boztaş, her yıl düzenlenen fuarın geleneksel hale geldiğini kaydetti. 'El sanatları' ve 'gıda' olmak üzere 2 kategoride fuarın gerçekleştirileceğini anlatan Başkan Boztaş, profesyonel bir jüri heyeti tarafından katılımcıların ürünlerinin değerlendirileceğini söyledi.

Her 2 kategoride de ilk 3'ün belirleneceğini vurgulayan Başkan Boztaş, "Birincilere 1000 TL, ikincilere 750 TL, üçüncülere ise 500 TL olmak üzere toplam 4500 TL ödül verilecek. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde ise MATSO Toplantı Salonu'nda tüm katılımcılara sertifika ve dereceye girenlere ödülleri takdim edilecek. Başvuruların en geç 25 Şubat 2013 Pazartesi saat 17.00'a kadar MASİAD dernek merkezine yapılması gerekmektedir" dedi.

Fuara 100 civarında katılımcı beklediklerini kaydeden Boztaş, fuara katılan kadınların hem günlük satış yapıp hem de öne çıkardıkları bir ürünle yarışacaklarını belirtti. Fuarın geçen yıl Türkiye'deki Sanayici İş Adamları Dernekleri arasında yapılan yarışmada sosyal sorumluluk projesi dalında birincilik ödülü aldığını hatırlatan Başkan Boztaş, "Fuarın asıl amacı geleceğin iş kadınlarını ortaya çıkarmakla beraber Manavgat'a has ürünlerin tanıtımını yaparak coğrafi işaretler almak" dedi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Ahmet Boztaş

===

Bir gecede iki hırsızlık

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde ardı ardına yaşanan hırsızlık olayları vatandaşları çileden çıkardı. İlçede seralardaki ürünlerin çalınmasıyla başlayan olaylara önceki gece yenileri eklendi. İlk hırsızlık Rasih Kaplan Caddesi'ndeki Mustafa Aksoy'a ait restoranda yaşandı. İşyerine mutfak kapısını sökerek giren şüpheliler, içerisinde 3 bin lira ile çek-senet ve bazı evrakların bulunduğu çelik kasayı çaldı.

Sabah işyerine gelen çalışanlar, kapının sökülmüş olduğunu görünce durumu polise haber verdi. Çelik kasanın çalındığını tespit eden polis, parmak izi aldı. Polis, hırsız ya da hırsızların bulunması için geniş çaplı soruşturma başlattı. İlçedeki ikinci olay ise Aydıncık Köyü'nde yaşandı. Ercan Doğan'ın evinin önüne park ettiği 07 UR 931 plakalı otomobil, gece kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce çalındı. Jandarma, çalınan otomobili bulmak için çalışma başlattı.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Restoran resimler

===

Ülkü Ocakları'nda görev değişimi

KUMLUCA Ülkü Ocakları Başkanı Recep Peynirci'nin sağlık sorunları nedeniyle istifa etmesinin ardından yerine Tolga Ölçer getirildi. Tolga Ölçer, selefi Peynirci'den görevi törenle teslim aldı. Kumluca Ülkü Ocakları Başkanlığında düzenlenen törene MHP İlçe Başkanı Hacer Özer, Antalya Ülkü Ocakları İl Başkanı Serkan Uysal, yönetim kurulu üyeleri, MHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Muradiye Eken ve partililer katıldı.

Törende konuşan Antalya Ülkü Ocakları İl Başkanı Serkan Uysal, 2 yıldır başarıyla görevini yürüten Recep Peynirci'ye teşekkür etti. Peynirci'nin ülkücülük davasının bayrağını kirletmeden ve leke sürmeden taşıyarak Tolga Ölçer'e devrettiğini belirten Başkan Uysal, Ölçer'in de bu bayrağı tertemiz bir şekilde taşıyacağına inandıklarını söyledi. Konuşmaların ardından görev devir teslimi yapıldı.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Törenden

===

GATAB okulları boyadı

GÜNEY Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği (GATAB) 'Okullar Hayat Olsun' projesi kapsamında yarıyıl tatilinde sorumluluk bölgesindeki okulların eksiklerini giderdi. Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan 'Okullar Hayat Olsun' projesi işbirliği protokolü çerçevesinde yürütülen çalışmalarda, Arslanbucak Mustafa Rüştü Tuncer Ortaokulu ile Kemer Merkez Ortaokulu'nda çalışma yapıldı.

GATAB ekipleri Mustafa Rüştü Tuncer İlköğretim Okulu'nda tüm sınıf ve koridorları seramik taşla kaplarken, Merkez Ortaokulu'nun ise sınıf ve koridorları boyandı. Eğitimin her zaman destekçisi olduklarını vurgulayan GATAB Başkanı ve Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Üras, okulların eksiklerini tamamlamaya çalıştıklarını söyledi. Okulların boş olması nedeniyle rahat çalıştıklarını anlatan başkan Üras, öğrencilere rahat bir eğitim ortamı hazırladıklarını kaydetti.

KEMER, (DHA)

Foto: Çalışmalardan - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Boztaş Manavgat İstanbul Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title