Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Foto: Ziyaretlerden

===

Hava kirliliğine yoğurtlu tepki

Antalya- Isparta- Burdur- Denizli Kaş Platformu Sözcüsü Hediye Gündüz, hava kirliliğine dikkati çekmek amacıyla düzenlediği etkinlikte, vatandaşlara meyveli yoğurt dağıttı. Hediye Gündüz, hava kirliliğine dikkati çekmek amacıyla Fabrikalar Mahallesi'ndeki bir alışveriş merkezi önünde basın açıklaması yaptı. Platform üyeleriyle 'Zehirli Antalya Akşamlarına Son' yazılı pankart açan Gündüz, kış aylarında evlerde ısınma amacıyla kullanılan sobalardan dolayı kent merkezindeki hava kirliliğinin arttığını söyledi.

Soba yakmakta kullanılan kömürlerin hava kirliliğine neden olduğunu ve insan sağlığını olumsuz etkilediğini, doğalgaz kullanımının da yaygınlaşmasıyla sera gazı salınımının artacağını ifade eden Gündüz, iklim dostu enerji kaynaklarının yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi. Gündüz, güneş ya da rüzgardan elektrik üretiminin planlanarak ilerleyen yıllarda Antalya'da da kullanılmasını önerdi.

Güneş ısısından sucak su kullanımı gibi alternatif enerji kaynaklarının artırılması gerektiğini vurgulayan Gündüz, "İklim dostu enerji kaynaklarının kullanımı artırılmalı. Halkın kullandığı elektrik faturasına katkı sağlanarak, hava kirliliği azaltılmalı" dedi. Gündüz, Antalya Valiliği ve yerel yönetimlerin acil eylem planları hazırlayarak evlerde güneş enerji sisteminin yaygınlaştırılması için çalışma yapılmasını önerdi. Basın açıklamasının ardından Gündüz, vatandaşlara meyveli yoğurt dağıttı.

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)

Foto: Yoğurt dağıtımından foto

===

Lüks yat kralından denizlere destek

ANTALYA Serbest Bölgesi'nde ürettiği ultra lüks yatlarla tanınan CMB Yatçılık, deniz kirliliğiyle mücadeleye de destek vermeye başladı. Başaran Grup ve CMB Yatçılık Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Başaran yaptığı açıklamada, amaçlarının sadece lüks yat yapmak olmadığını, üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye'de denizlerin temiz kalmasının da çok önemli olduğunu söyledi. Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç'un kurucu başkanlığını yaptığı ve deniz kirliliğiyle mücadele eden Deniz Temiz Derneği'nin (TURMEPA), 18 Ocak 2013 tarihinde İstanbul'da 18. kuruluş yıldönümünü kutlayacağını belirten Başaran TURMEPA' YA sponsor olduklarını kaydetti.

CMB Yatçılık olarak dünyaya kendini kanıtlayan yatlar üretmenin yanında, kendilerine ilham kaynağı olan denizlere de gerekli hassasiyeti gösterdiklerini anlatan Hüseyin Başaran, şöyle devam etti: "Deniz temizliği konusunda çalışan TURMEPA'nın gecesine sponsor olmak bizim için hem çok önemli, hem de çok değerli. 18 yıldır yoğun bir çabayla denizlerimizi korumak adına faaliyet gösteren TURMEPA bizim içinde ayrı bir değer taşımaktadır. Tersanemizde ürettiğimiz tüm projelerde önceliğimiz çevremize ve denizlerimize saygıdır. Bunun için maddi veya manevi herhangi bir fedakarlık yapmaktan asla kaçınmadık, kaçınmayacağız."

ANTALYA, (DHA)

Foto: Hüseyin Başaran

--- KUTU ---

Fındık kralıydı yat kralı oldu

İşadamı Hüseyin Başaran'ın çocuklarının baş harflerini taşıyan CMB Yatçılık şirketi Antalya Serbest Bölgesi'nde 2007 yılında kuruldu. Gıda sektöründe faaliyette bulunan ve 'Fındık Kralı' olarak tanınan Trabzonlu işadamı Hüseyin Başaran, kendisi için Antalya Serbest Bölgesi'nde bir firmaya yat siparişi verdi. Ancak firma siparişi yerine getiremedi. Bunun üzerine Başaran, Antalya Serbest Bölgesi'nde yat üretim şirketi kurdu. Başaran, Antalya Serbest Bölgesi Tersanesi'nde ilk yılda 18, 26 ve 32 metre boylarında 3 yat projesi gerçekleştirdi.

Başaran, ilk yıl ürettiği yatları ABD ile Avrupa'ya ihraç etti. İlk yıldan sonra 40 metre ve üzeri mega yat projelerine başlayan CMB yatçılık uluslararası alanda da ödüllerin sahibi olmaya başladı. 'Mystic' isimli mega yat 2011'de 50 metre altı 'En İyi Motor Yat', 2012'de denize indirilen Orient Star (eski adı Mina) ise 40 metre üzeri 'En İyi Konsept Dizayn' ödülünü aldı. CMB Yatçılık 5 yılda ABD ve çeşitli Avrupa ülkelerine 25 milyon Euro'luk yat ihracatı gerçekleştirdi.

===

KEPSİAD'dan Kepez'e üniversite talebi

KEPEZ Sanayici ve İşadamları Derneği (KEPSİAD) üyeleri, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'yi makamında ziyaret ederek, Kepez'e üniversite kurulmasını istedi. KEPSİAD'ın 2012 yılı çalışmaları hakkında bilgi veren KEPSİAD Başkanı Ramazan Buzkıran, 2013 yılı projeleri hakkında da bilgi verdi. Akdeniz Üniversitesi'nin yaptığı başarılı çalışmalarını yakın takip ettiklerine değinen Buzkıran, AÜ'nün başarılarının kendilerinin de göğsünü kabarttığını vurguladı.

KEPEZ'E ÜNİVERSİTE İSTİYORUZ

KEPSİAD olarak bölgede sadece ticari faaliyet yürüten isimlerden oluşan bir topluluk olarak bilinmek istemediklerini, bölgenin ihtiyaç ve sorunlarına da destek verdiklerini belirten KEPSİAD Başkanı Ramazan Buzkıran, Kepez'in Antalya için önemini, Kepez'de kurulacak bir üniversitenin bölgeye sağlayacağı katkıyı anlattı. Başkan Buzkıran, böyle bir düşüncenin harekete geçmesi için neler yapılması gerektiği ile ilgili Kurtcephe'den bilgi aldı. Buzkıran, Kepez'e bir üniversite kurulmasının önemine de dikkati çekti.

BELEDİYENİN KAMULAŞTIRMASI GEREKİR

Yıllar önce Akdeniz Üniversitesi alanının kamulaştırılması ile bugünkü manzaranın oluştuğunu, Kepez'de acilen üniversite alanı için kamulaştırma yapılması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe ise Antalya'da sadece bir devlet üniversitesi olmasının yetersizliğine işaret etti. AÜ'nün 46 bini aşan öğrenci, 953 öğretim üyesi bulunduğunu hatırlatan Kurtcephe, Kepez ve Alanya'da yeni devlet üniversitelerinin kurulması gerektiğinin altını çizdi.

Rektör Kurtcephe, Kepez'e üniversite kurulabilmesi için en az 1500 dönüm arazinin kampus alanı olarak kamulaştırılması gerektiğine değinerek, "Alan ne kadar büyük olursa geleceğe yatırım da o denli büyük olacaktır. Akdeniz Üniversitesi olarak Kepez'de devlet üniversitesi düşüncesine her türlüm katkıyı sağlamaya hazırız" dedi. Rektör Prof. Dr. Kurtcephe, KEPSİAD üyelerine, AÜ'nün çalışmaları ve uluslararası faaliyetleri hakkında da bilgi aktardı. Ziyaret sonunda, yüz nakli yapılan Uğur Acar ile karşılaşan KEPSİAD Üyeleri, birlikte anı fotoğrafı çektirdi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaretten toplu foto

===

Minikler illüzyon ile tanıştı

İSTEK Antalya Yeditepe Koleji İlkokulu Okul Öncesi 5 yaş ve 6 yaş sınıfı öğrencileri, 'Sanat Günleri' etkinliklerinde İllüzyonist İlkay Çiğdem ile buluştu. Gözlere, düşünceye, beyine sunulan, bir bilmece olan illüzyon sanatı ile tanışan İSTEK'li minikler, etkinlikte, sihir gibi gerçekliği olmayan konulara inanmamaları gerektiğini, göz yanılsaması ve el çabukluğu ile sunumun gerçekleştiğini öğrendi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Öğrenciler illüzyonist ile birlikte

===

İşitme engellilerden Vali Altıparmak'a ziyaret

MANAVGAT İşitme Engelliler Spor Kulübü yöneticileri Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ı ziyaret etti. 18. Dönem Antalya Milletvekili Adil Aydın, Manavgat İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Hasan Hüseyin Aydın, kulüp yöneticileri ve futbol takımı oyuncuları Vali Altıparmak'a nezaket ziyaretinde bulundu. Vali Altıparmak ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek grubunda yenilgisiz liderliğini sürdüren Manavgat İşitme Engelliler Spor Kulübü futbol takımını tebrik etti. Başkan Hasan Hüseyin Aydın da, kulüpleri ve engellilere yönelik faaliyetleri hakkında Vali Altıparmak'ı bilgilendirerek, Manavgat İşitme Engelliler Spor Kulübü'nün forma ve flamasını hediye etti.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaretten

===

GÜNLÜ

5 gün kesinti

AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş.'den yapılan açıklamada, Antalya'nın farklı noktalarında 5 gün enerji kesintisi uygulanacağı kaydedildi. Bugün (çarşamba), yarın, cumartesi ve pazar 08.00-16.00, cuma günü 08.00-11.30 ile 13.00-16.00 saatleri arasında yapılacak çalışmalar nedeniyle Meltem Mahallesi 3808, 3818 sokaklar, 2. Cadde, 4. Cadde, Tarık Akıltopu Caddesi, 100. Yıl Bulvarı ve civarı elektriksiz kalacak.

Yarın 08.00-16.00 saatleri arasında uygulanacak bir başka kesintiden Aksu İlçesi Yurt pınar, Güloluk, İhsaniye ve Alaylı köyleri, 10.00-14.00 saatlerindeki kesintiden ise Şirinyalı Mahallesi Sıya Sitesi, Bölük Emini Sitesi, 1542 sokak, İsmet Gökşen Caddesi ve civarı etkilenecek. Çalışmaların erken bitmesi durumunda belirtilen saatten önce hatlara enerji verilebilecek.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Efsane futbolcu Erdoğdu Oruç'un kızı Eda, ulusal hakem Murat Erdoğan ile evlendi

Seyirlik değil ömürlük olsun

ANTALYASPOR'da 1974-1978 yılları arasında futbol oynayan, Fenerbahçe ve Feriköy'ün eski futbolcularından Erdoğdu Oruç'un kızı Eda, Antalya Ramada Plaza Otel'deki törende, ulusal hakem Murat Erdoğan ile dünya evine girdi. Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'in kıydığı nikaha, eski futbolcular ile eski yöneticiler katıldı. Kalabalık davetli grubunun yer aldığı düğünde hayatlarını birleştiren Eda Oruç ile Murat Erdoğan, masaları tek tek gezerek misafirlerle ilgilendi. İkilinin birbirine esprileri ise geceye damgasını vurdu. Eda Oruç, Antalya'nın ulusal hakemlerinden eşi Murat Erdoğan'a takılarak, "Yapacağın en ufak yanlışta kırmızı kartı görürsün" derken, salonda kahkahalar yükseldi. Bir zamanların efsane futbolcusu Erdoğdu Oruç da düğüne katılan davetliler ile Başkan Evcilmen'e teşekkür etti.

Ahmet GEVEN/ANTALYA (DHA)

Foto: Düğün fotoları - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Hediye Gündüz Isparta Denizli Burdur Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title