Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.Basın açıklamasından fotolar.

Foto: Basın açıklamasından fotolar.

===

Tütüncü 'Evde Sağlık'

projesini yerinde gördü

KEPEZ Belediyesi, 6 ay önce başlattığı 'Evde Sağlık' projesi kapsamında 36 sağlık çalışanı, 3 ambülansla, çeşitli nedenlerle aile hekimine, hastaneye gidemeyen 65 yaş üstü yaşlılara, evlerinde bakım ve sağlık hizmeti sunuyor. Proje kapsamında bugüne kadar ilçe genelinde evde bakıma ihtiyaç duyan 65 yaş üstü yaklaşık 3 bin yaşlıya ulaşıldı. Evde Sağlık ekibinde yer alan doktorlar ve hemşireler, mahalle muhtarların desteği ile tespit edilen, bakacak kimsesi olmayan hasta yaşlıları, periyodik olarak evlerinde ziyaret ediyor, tedavisini yapıyor ve gerekli ise hastaneye götürülmesini sağlıyor.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü çalışmaları yerinde görmek amacıyla Kanal Mahallesi'nde gerçekleştirilen evde bakım çalışmasına katıldı. Tütüncü, Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Özsoy, Kepez Muhtarlar Derneği Başkanı Feyzullah Büyükkeleş, Kanal Mahalle Muhtarı Emin Küçükkara, doktor ve hemşirelerle birlikte, tedavileri ile bakımları yapılacak olan yaşlıları evlerinde ziyaret etti. Yaşlılara geçmiş olsun dileklerini ileten Tütüncü, 6 ay öncesine kadar yaşlılara evde sağlık hizmetinin belediyenin sağlık personeli ile götürüldüğünü hatırlattı.

Hizmet alımı yöntemiyle sağlık personeli sayısını artırarak, evde bakım ve sağlık hizmetini profesyonel hale getirdiklerini kaydeden Tütüncü, "Profesyonel hizmet alımıyla birlikte belediyemiz son 6 aydır 65 yaş üstü yaşlılarımıza evlerinde sağlık hizmeti götürüyor; onların sağlık ve sıhhatleriyle yakından ilgileniyor" dedi.

Tütüncü, aile hekimine, hastaneye gidemeyen, bakacak kimsesi olmayan yaşlılara yönelik bu çalışmanın önemli bir sosyal belediyecilik hizmeti olduğunu vurguladı.

Sağlık ekibinin, çağrı merkezine gelen çağrılar ve muhtarların desteğiyle tespit edilen, bakıma ve sağlık hizmetine muhtaç yaşlıları evlerinde ziyaret ettiğini anlatan Tütüncü, "Yaşlılarımızın muayenesi yapılıyor, hastaneye gitmesi gerekiyorsa hastaneye götürülüyor, ilaçları alınması gerekiyorsa ilaçları alınıyor. ya da devletin yaptığı yardımlarda istediği, raporların alınmasıyla ilgili gerekli girişimlerde bulunuyor. Belediye, vatandaşlarımızın yollarını, parklarını, bahçelerini, asfaltını düşündüğü kadar, onların sağlık ve sıhhatini de yakından düşünmenin gayreti içerisinde" diye konuştu.

Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün organize ettiği projede; doktor, acil tıp teknisyeni, hastabakıcı, hemşire, sosyal hizmet uzmanı, fizyoterapist, diyetisyen ve psikologlardan oluşan 36 kişilik sağlık ekibi ve 1 acil müdahale ambülansı, 1 hasta nakil ambülansı ve 1 sosyal destek aracı görev yapıyor. Yaşlılara; ücretsiz olarak muayene, kişisel bakım, fizyoterapi, psikoterapi, diyet, acil yardım ve hasta nakil ambulans hizmetleri sunuluyor.

Hizmetten yararlanmak isteyenlerin www.kepezdeevinizdesaglik adresinden bilgi alabilecekleri veya 316 07 08 no'lu telefona başvurmaları gerektiği bildirildi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaretten

===

Etiyopya Büyükelçisi'nden

DÖSİAD üyelerine davet var

ETİYOPYA'nın Ankara Büyükelçisi Mulatu Teshome Wirtu, Antalya- Etiyopya arasındaki iş ilişkilerini güçlendirmek amacıyla Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği (DÖSİAD) üyeleriyle akşam yemeğinde bir araya geldi. Etiyopya Antalya Fahri Konsolosu Bülent Çekiç'in ev sahipliğinde gerçekleşen yemeğe DÖSİAD Başkanı Gültekin Gencer ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Konuk Büyükelçi, Antalya'da sanayici ve işadamlarıyla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Büyükelçi Mulatu Teshome Wirtu, iki ülke arasında ticaretin gelişmesi için Etiyopya Büyükelçiliği'nin köprü görevi üstleneceğini belirterek, DÖSİAD üyesi işadamlarını, iş görüşmeleri yapmak üzere ülkesine davet etti.

Etiyopya'nın yatırım için çok avantajlı olduğunu anlatan Wirtu, Afrika'nın yükselen yıldızı olarak gösterilen Etiyopya'nın ekonomik olarak çok büyüdüğünü vurguladı. Wirtu, DÖSİAD üyelerinin yakın zamanda Etiyopya'ya düzenleyeceği seyahatten çok memnun olacağını bildirdi.

Etiyopya'nın çiçekçilik, tarım ve kahvede üretiminde ileri olduğuna dikkati çeken Büyükelçisi Mulatu Teshome Wirtu, "Türk işadamları son dönemde yatırım yapmak üzere Etiyopya'ya gitmeye başladı. Ancak Etiyopya yeni yatırımlar için daha çok sayıda Türk işadamını bekliyor. Devlet her türlü olanağı sunuyor. İşadamlarına ve yatırımcılara arazi tahsisinde de bulunuyor. Etiyopya'da başarıya ulaşmak çok kolay" dedi. Yemekte

DÖSİAD Başkanı Gültekin Gencer ile Etiyopya Büyükelçisi arasında karşılıklı plaket takdim edildi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Yemekten

===

Cami cemaatinden çocuklara

kitap ve oyuncak yardımı

ÖRNEKKÖY Camii görevlisi Bayram Kırbaş ve cemaatinden 10 kişi Antalya Zübeyde Hanım Çocuk Sitesi'ni ziyaret ederek çocuklara hikaye, test kitabı, oyuncak, çikolata ve kek hediye etti. Muratpaşa Müftüsü Celil Karaca'da hazır bulunduğu ziyarette, çocuklarla sohbet etti ve ihtiyaçları olupq olmadığını sordu.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaretten

===

Öğrenciler mevlit okuttu

ANTALYA'nın Akseki İlçesi'nde arkadaşlarıyla birlikte gezdiği sırada içinde bulunduğu panelvanın takla atması sonucu yaşamını yitiren Akdeniz Üniversitesi(AÜ) Akseki Meslek Yüksekokulu (MYO)öğrencisi 19 yaşındaki İsmail Mert için arkadaşları mevlit okuttu.

Akseki'de 1 Aralık'ta ilçe merkezinden arkadaşlarıyla birlikte geziye çıkan Ali Karnak'ın (21) kullandığı 42 ZN 447 plakalı panelvan araç, iddiaya göre hız ve dikkatsizlik sonucu kontrolden çıktı. Orta refüje çarpan araç takla atarak durabildi. Kazada, sürücü Ali Karnak, İsmail Mert (19), Ali Gürsel Karnak (19), Hasan Ermiş (20) ve Damla Yağmur Yıldız'ın (18) yaralandı. Yaralılardan İsmail Mert, daha tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Okul öğrencilerinden Hüseyin Özkır, "İsmail Mert için mevlit okutmak istedik. Akseki halkı, öğretim görevliler,, kaymakam, belediye başkanı ve öğrenci arkadaşlarımız katıldı. İsmail herkes tarafından sevilen bir insandı. Bu nedenle cami doldu" dedi.

İsmail Mert'in kuzeni Murat Mert ise "Çok üzgünüz Manisa'dan geldik. Öğrenci arkadaşlarımız çok genç olmalarına rağmen büyük bir olgunluk göstererek mevlit okuttu. Bizleri gururlandırdılar, acımızı hafiflettiler. Hepsinden hakkını helal etmelerini istiyoruz" diye konuştu. Mevlidin ardından davetlilere yemek ikram edildi.

Adem ÇETİN/AKSEKİ, (DHA)

Foto: Mevlitten

===

Öğrenciler fidan dikti

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde Adrasan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencileri, okulun bahçesine fidan dikti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü'nün ortaklaşa gerçekleştirdiği 'Okullar Hayat Olsun' projesi kapsamında düzenlenen etkinliğine orman müdürlüğü yetkilileri, okul yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Program öncesinde öğrencilere ormanların yararı, önemli, ormanların korunması konularında bilgilendirme yapıldı. Ardından Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından öğrencilere nasıl fidan dikecekleri uygulamalı olarak gösterildi. Öğrenciler daha sonra Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü tarafından kendilerine verilen 50 fıstık çamı fidanını okulun bahçesine dikti.

Kumluca Orman İşletme Müdürü Fuat Nur, yaptığı açıklamada, çocuklara ağaç sevgisi, çevre ve doğa bilincinin aşılanması amacıyla etkinliği düzenlediklerini söyledi. Öğrencilerin diktikleri fidanların büyümesine şahitlik edeceğini anlatan Nur, "Onlara ağaçları korumanın önemini anlatmanın yanında gerekli sorumlulukları da yüklüyoruz. Bu sorumluluklarıyla doğaya sahip çıkacaklardır" diye konuştu.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA,(DHA)

Foto: Fidan diken öğrenciler

===

Belediyelerden aşure etkinliği

KAŞ Belediyesi ve Kaş'a bağlı Kalkan Belde Belediyesi tarafından aşure etkinliği düzenlendi. Kaş'ta etkinlik belediye binası önünden düzenlendi. Belediye personeli tarafından kazanlarda pişirilen aşure, yaklaşık 1500 kişiye aşure ikram edildi. Kaş'ta yaşayan ve tatil yapan yabancı turistler de aşure ikramına büyük ilgi gösterdi.

Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, "Örf ve adetlerimizde toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerinden biri olan Muharrem Ayı'nı Kaş'ta en güzel şekilde yaşatmak için aşure etkinliği düzenledik. Güzel bir havada, toplumsal dayanışma gününü yaşadık. Pek çok yabancı da etkinliğe katıldı. Aşure geleneği hakkında bilgi sahibi oldu" dedi.

Kalkan'daki aşure etkinliği ise halk pazarı önünde düzenlendi. Kazanlarda pişirilen aşure, Kalkanlılara ve beldede yerleşik yaşayan yabancılara ikram edildi. Yaklaşık 2 bin kişiye aşure dağıtıldı.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Etkinliklerden foto

===

Okulda aşure günü

ANTALYA'nın Demre İlçesi'ndeki 80'inci Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu ve Özel Anka İlköğretim Okulu aşure günü düzenledi. Her iki okulda ayrı ayrı düzenlenen etkinliklerde, öğrenciler çeşitli gösteriler yaparak etkinliklere renk kattı. Gösterilerin ardından davetlilere, vatandaşlara, öğretmen ve öğrencilere aşure ikram edildi. Etkinliklere İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal, Kalkan Belediye Başkanı Ömer Saim Karakurt, CHP Demre İlçe Başkanı Zühra Doğan, CHP Kaş İlçe Başkanı Süleyman Özer, okul müdürleri öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Aşure dağıtılırken - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Etiyopya Antalya Kumluca Akseki Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title