Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.ANTALYA'da Büyükşehir Belediyesi'nin taşeron işçilerinin iş bırakma eylemi, ikinci gününde sona erdi.

Foto: Konsey binası önünde toplu foto

===

Söz eylemi bitirdi

ANTALYA'da Büyükşehir Belediyesi'nin taşeron işçilerinin iş bırakma eylemi, ikinci gününde sona erdi. Eylemin ilk gününde 3 aylık alacaklarına karşılık 1 aylık maaşları hesaplarına yatan işçiler, idarenin diğer alacaklarını 5- 15 Aralık arasında yatıracaklarını açıklamasıyla birlikte eylemi sona erdirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, sorunun müteahhit firmanın tutumundan kaynaklandığını belirterek, "Öncelikle işçilerin parasını ödemek zorunda. İşçilerle belediyeyi karşı karşıya getirip baskı kurmaya çalışıyorlar. Olayın özü bu" dedi

Büyükşehir Belediyesi'nin, tıpkı diğer belediyelerin yaptığı gibi, hizmet alım ihalesiyle park ve bahçe işlerini sürdürdüğünü kaydeden Başkan Akaydın, "Mali sorunlarımızla, müteahhitlerimize biraz geriden öderiz hak edişlerini. Bütün Türkiye'de bu böyledir ama müteahhitler de sağ olsunlar, önden para almak için işçiyi kışkırtarak paranın işçilere aktarılmasında gevşek davranıyorlar. İşçinin gidip müteahhidiyle konuşması lazım" diye konuştu.

Belediyelere iş yapan her müteahhit firmanın hak ediş ödemelerini yapılabilmesi için belli bir bekleme süresinin bulunduğunu kaydeden Başkan Akaydın, belediyelerde taşeron sistemini çözmenin mevcut hukuki altyapıyla imkansıza yakın olduğunu kaydetti.

Başkan Akaydın, "Devlet İhale Kanunu'na göre en ucuz kim teklif veriyorsa ona ihale edilmek zorunda. Bunlar asgari ücretle çalışan insanlar. Kar marjını düşürüyor o zaman. Sorun işçi alacaklarının ödenmesinde ortaya çıkıyor. Bu işçileri belediye üstüne geçirmen de mümkün değil" dedi. Belediye şirketlerinin bu tip hizmet alım ihalelerine girmelerinin sonucunun iflas olacağını kaydeden Başkan Akaydın, "Çünkü belediye şirketleri Türkiye'de vergi kaçıramaz. Bu ihalelere girerlerse batarlar" dedi.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

Foto: Eylemden arşiv foto

===

'Hoca, yüzünü işçi sınıfına dön'

BELEDİYE İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Murat Barış, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan 600 işçinin fazla mesai ve ikramiye ücreti olan 8 milyon 500 bin liranın ödenmemesi halinde yargıya başvuracaklarını belirterek, "Hoca, yüzünü işçi sınıfına dön" dedi.

Murat Barış, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan yaklaşık 600 işçinin toplam 8 milyon 500 bin lira fazla mesai ve ikramiye alacağı bulunduğunu söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın 2013 yılında işçi alacaklarını sıfırlayacağı yönünde söz verdiğini belirten Barış, fazla mesai, ikramiye ücretlerinin belirtilen tarihte ödenmemesi halinde yargıya başvuracaklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi'nin, işçilerin fazla mesai ücretini ödeyemediği için mesai kadar izin yapmaya zorlandığını ifade eden Barış, izin takası yapmak istemeyen işçilerin de başka birimlere sürülmekle tehdit edildiğini öne sürdü. İşçilerin fazla mesai süresinin izinle takas yapılmasının yasak olduğunu dile getiren Barış, sendika olarak bu uygulama hakkında yaptıkları şikayet sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 2 bin 500 lira ceza kesildiğini söyledi.

Barış, Büyükşehir Belediyesi'nin yaşadığı maddi sıkıntının farkında olduklarını, ancak fazla mesai süresinin izinle takas yapılmasına karşı olduklarını belirterek, şunları söyledi: "Hoca, ilk başkanlığa geldiği yıllarda ekonomik sorunlar vardı. 4 yıl oldu, ancak işçilerin sorunları hala devam ediyor. Hoca, yüzünü artık işçi sınıfına dön. Antalya'da 45 belediye ile sendikal yapımız var ancak en büyük sorunu Antalya Büyükşehir Belediyesi ile yaşıyoruz."

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)

Foto: Açıklamadan foto

===

Varsak'tan her yöne toplu ulaşım

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın talimatıyla Varsak'tan sadece Cumhuriyet Meydanı'na değil Antalya'nın her yerine toplu ulaşım kolaylaştı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığı'nın bilimsel veriler ışığında yapılan kent içi ulaşımda planlama çalışmaları sonuçlarını vermeye başladı. Vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda bir günde farklı 25 tabela taşıyan çok sayıda toplu taşıma aracı Varsak'tan geçiyor.

ŞİKAYETLER DEĞERLENDİRİLDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın halkla buluşmaları kapsamında Varsak'ta düzenlediği toplantıda vatandaşların toplu ulaşımla ilgili gelen şikayetleri değerlendirildi. Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığı, Varsak'taki tüm sitelerin toplu ulaşımdan yararlanması konusunu mercek altına alarak, bölgedeki denetimleri artırdı.

VARSAK'TA DEPOLAMA MERKEZİ KURULDU

Şehir içi ulaşımda daha önce Varsak Pazaryeri yanında bulunan toplu taşıma aktarım merkezine, Varsak Depolama Merkezi eklendi. Yeni depolama merkezi, toplu taşıma araçlarının ilk çıkış ve varış noktaları zamanlamasında büyük önem taşıyor. Varsak'tan sadece şehir merkezi ve hastanelere değil; Topallı, Gaziler, Aksu, Özgürlük Bulvar, Lara, Konyaaltı Plajları ve Terminale tek araçla gidilebiliyor.

--KUTU--

VARSAK'TAN GEÇEN HATLAR

VF01 : Varsak-Kızılırmak- Yüzüncü Yıl-Üniversite

VF02 : Varsak-Sakarya Bulvarı-Terminal-Üniversite-Sea Life Otel

VC30 : Düden Şel.-Karatay-Kızılarık-Eski Otogar-Güllük-Real-Kızılarık-Kepez Bel.-Karatay-Düden Şel-İnan Sitesi

VC30A: Düden Şel.-Karatay-Kızılarık-Güllük

VL31 : Varsak-Kızılarık-Mevlana- Kırcami-Muratpaşa Belediyesi-Güzeloba-Lara

VL31A: Varsak-Kızılarık-Dedeman-Özgürlük Bul-Muratpaşa Belediyesi

CV39 : Yeni Emek-E.Sanayi-Sigorta-Şarampol-Milli Egemenlik-Güllük-Sigorta-E.Sanayi-Yeni Emek-Alaçam-Varsak Köp.

CV41 : Varsak Belediye-Evliya Çelebi-Doğu Garajı

CV41A: Varsak-Zeytinköy-Doğu Garajı

CV48 : Varsak Paz Yeri-Karatay-Dünya Göz Hast-Mevlana-E.Otogar-Güllük-Defterdarlık-Devlet Hast-Yüzüncü Yıl-Mevlana-Dünya Göz Hast-Karatay

VC53 : Karatay-Çallı-Güllük-Yüzüncü Yıl-Meltem-Adliye-Soğuksu-Cum Paz-Antkoop-Dünya Göz-Yeni Emek-Varsak Pazar Yeri

VC56 : Şelale-Sütçüler-Kızılarık-Mevlana-D.Garajı-F.Altay-Mevlana-Kızılarık-Kepez Bel-Sütçüler-Düden Şelalesi-Varsak

===

Dr. Akkaya, asılsız

ihbar kurbanı olmuş

MUAYENEHANESİNDE usulsüz kürtaj yaptığı ihbarı üzerine, Cumhuriyet Savcılığı'nca hakkında soruşturma başlatılan Kadın Doğum Uzmanı Dr. Aziz Akkaya hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi. Bir telefon ihbarı sonucu onurunun zedelendiğini belirten Dr. Akkaya, hakkında yargısız infaz yapanlara karşı hukuk mücadelesi başlatacağını açıkladı. Telefonla yapılan ihbar üzerine polis, 13 Temmuz 2012 tarihinde, Dr. Aziz Akkaya'nın muayenehanesinde arama yaptı.

Aramada, kürtaj yapıldığı ihbar edilen kadın ile yanındaki erkek gözaltına alındı. Dr. Aziz Akkaya'nın muayenehanesindeki evraklara el koyan polis, bunlarla ilgili inceleme yaptı. Hastaneye sevk edilen hamile kadının kürtaj olmadığı ortaya çıktı. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından oluşturulan 4 uzmandan oluşan komisyon. Dr. Aziz Akkaya'nın kürtaj yaptığına ilişkin kanıt ve bulguya rastlamadı. Bunun üzerine konuyu inceleyen Cumhuriyet Savcılığı, Dr. Aziz Akkaya hakkında kovuşturma yapılmasına gerek olmadığını kararlaştırdı.

ONURUM ZEDELENDİ

Uzun yıllar Antalya Devlet Hastanesi'nde uzman doktor ve yönetici olarak görev yaptıktan sonra emekli olan Dr. Aziz Akkaya, isimsiz telefon ihbarı sonucu onurunun zedelendiğini söyledi. Muayene için geldiği ortaya çıkan, henüz yüzünü bile görmediği hamile bir kadına kürtaj yapmakla suçlandığını belirten Akkaya, "Kötü niyetli olduğu belli kişi tarafından yapılan telefon ihbarıyla adeta yaşamım karartıldı. Ne yazık ki asılsız bir ihbarla, kamuoyunda bilinen bir insanın kaderi ile oynanabiliyormuş. Bunu da yaşayarak gördüm" dedi.

YASAL MÜCADELE BAŞLATACAĞIM

Olaydan sonra Antalya Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmada ihbarın asılsızlığının ortaya çıktığına dikkati çeken Aziz Akkaya, "Soruşturmada işyerimdeki hastalarla ilgili faaliyetlerimde yasaya aykırı bir uygulama yapmadığım belirlendi. Bunun sonucunda savcılık hakkımda kovuşturmaya gerek olmadığına karar verdi" diye konuştu.

Olayla ilgili haber yapan yazılı basınla, internet ortamındaki bazı haber sitelerine çağrıda bulunan Akkaya, şöyle devam etti: "Benimle ilgili asılsız haberleri kaldırsınlar. Yaptığım açıklamaya yer vererek kamuoyunu doğru bilgilendirsinler. Bu arada mesleki ve insani onurumu zedeleyenlere karşı hukuk mücadelesi başlatacağımın bilinmesini istiyorum. Hakkımda yargısız infaz yapanlara, 32 yıldır alın teri ile edindiğim mesleki kariyerime zarar vermek isteyenlere, onurumla oynamaya kalkışanlara karşı yasal haklarımı kullanacağım" dedi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Aziz Akkaya

===

Şehitlerin adı parkta yaşayacak

KEPEZ Belediye Meclisi, 4 Ekim gecesi silahlı saldırı sonucu şehit düşen Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Mehmet Çolak, Mustafa Kılıç ve Abdullah Bülbül'ün isimlerinin, Karşıyaka Mahallesi'nde yapımı tamamlanan parka verilmesine oybirliğiyle karar verdi.

Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün başkanlık ettiği yılın son meclis toplantısında, şizofren olduğu belirlenen Çağrı Danışman'ın silahlı saldırısı sonucu şehit düşen polis memurlarının isimlerinin yaşatılacağı park, '3 Şehitler Parkı' olarak anılacak.

Mecliste ayrıca 12 Eylül 1993'te Ağrı Dağı Mıhtepe mevkiinde şehit düşen Piyade Er Ali Aykaç adının Şafak Mahallesi'nde bir parka, 18 Kasım 2012'de Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde şehit düşen Jandarma Üsteğmen Gökhan Korkut'un adının da uygun bir yere verilmesi önerileri de görüşülerek, Meclis İsim Verme Komisyonu'na sevk edildi.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

Foto: Hakan Tütüncü'nün fotosu

===

Kongresi başlıyor

AKDENİZ Üniversitesi'nce düzenlenen 13'üncü Ulusal Turizm Kongresi 7-9 Aralık tarihleri arasında Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi'nin ev sahipliğinde Kundu'daki Miracle Otel'de gerçekleştirilecek. Kongrede, dünyada ve Türkiye'deki gelişmeler ve eğilimler doğrultusunda yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde turizmi geliştirmeye dönük politik, ekonomik ve işletmecilik konuları ele alınacak, sektördeki sorunlar belirlenerek, ve çözüm önerileri ortaya konulacak.

Kongrede bu kapsamda turizm sektöründe kısa, orta ve uzun vadede sürdürülebilir rekabet avantajı elde etmeye yönelik farklı fikir, görüş ve stratejilerin tartışılacak. Kongrede, Türk turizmi başta olmak üzere turizmin güncel ve gelecekle ilişkili konuları akademik ve sektörel düzeyde tartışılarak, turizm alanında çalışma yapan akademisyenlerle uygulamacıların işbirliğini güçlendirmesine yönelik çalışma yapılacak. Kongre, Türkiye'de 'Turizm Fakültesi' adıyla düzenlenen ilk kongre olma özelliği taşıyor.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Tufan Türenç Halkın Gündemi'nde

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Halkın Gündemi etkinliği kapsamında usta gazeteci Tufan Türenç'i 8 Aralık Cumartesi günü saat 14.00'de AKM Perge Salonu'nda Antalyalılarla buluşturuyor. Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından organize edilen Halkın Gündemi etkinliği Türkiye'nin usta gazetecilerini ve fikir adamlarını Antalyalılarla buluşturmaya devam ediyor. Halkın Gündemi etkinliğinin bu ayki konuğu Hürriyet Gazetesi yazarı Tufan Türenç olacak. Etkinlikte ülke gündemini ve son gelişmeleri değerlendirecek olan Türenç, vatandaşların sorularını yanıtlayacak.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Burdur'a yeni müze

BURDUR Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından 2012 yılına kadar basılan kitaplar Burdur Valiliği Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda tanıtıldı. Toplantıya, Vali Nurettin Yılmaz, Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Tanır, Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercan Taraşlı ve Başkan Yardımcısı Yusuf Tortop, Yrd. Doç. Dr. Kadir Şeker ve diğer daire müdürleri katıldı.

Toplantıda, Burdur insanının yaşam tarzı, giyim kuşamı, yeme içme kültürünün yer aldığı, Yrd. Doç. Dr Kadir Şeker tarafından düzenlenen 'Burdur Vilayeti 1928', Prof. Dr. İsa Kayacan tarafından hazırlanan Burdur'a hizmet etmiş insanların hayat hikayelerinin ve İsa Kayacan'ın basında yer alan makalelerinin yer aldığı 'Burdur'un Saz ve Söz Ustaları', 'Fotoğrafın Dilinden Burdur' adlı kitaplar ile Salda Turizm Merkezi, Burdur Müzesi ve tarihi ve turistik yerlerini tanıtan katalog ve broşürler tanıtıldı.

Toplantıda konuşan Vali Yılmaz, tanıtımı yapılan eserlerin Teke kültürünü ve yöresini ön plana çıkaran eserler olduğunu vurguladı. Turizm tanıtım çalışmaları çerçevesinde Salda Gölü ve Salda Kayak Merkezi'nin önemine değinen Vali Yılmaz, önümüzdeki dönem içerisinde Salda Gölü'nde su sporlarıyla ilgili çalışma yapacaklarını Yeşilova İlçesi'nin gözde turizm merkezi konumuna geleceğini kaydetti.

Burdur Arkeoloji Müzesi'nin de daha merkezi bir noktaya taşınacağını aktaran Vali Yılmaz, imar sorunun çözümünün ardından müzenin 12 bin metrekarelik yeni binasına taşınacağını belirtti. Vali Yılmaz, müzede 67 bin parça eserin rahatça sergileneceğini kaydetti. Vali Yılmaz, eski müze alanının ise Burdur'un şehir özelliklerini yansıtan yakın geçmişe ait ürünlerin sergileneceğine kent müzesi olarak kullanılacağına vurgu yaptı.

BURDUR, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Kadınlara özgürlük 78 yaşında

ATATÜRKÇÜ Düşünce Derneği Finike İlçe Şube, Türkiye'de kadına 'Seçme ve seçilme' hakkının verilişinin 78'inci yıldönümü kutladı. ADD İlçe Başkanı Atilla Öztürk, Atatürk'ün girişimiyle kadınlara 1930'da belediye seçimlerinde seçme, 1933'te çıkarılan Köy Kanunu ile muhtar seçme ve köy heyetine seçilme, 5 Aralık 1934'te ise milletvekili seçme ve seçilme hakkı tanındığını hatırlattı.

Türk kadınının, erkeğiyle omuz omuza, ülkesinin, bağımsızlık ve özgürlük savaşında dünya kadınlarına örnek olacak bir mücadele verdiğini kaydeden Başkan Öztürk, "Kadınlarımızın özgür, eşit yurttaş olabilmeleri, ancak ulusun bağımsızlığı ve özgürlüğüyle olanaklıdır. Ülke ve ulusun bağımsızlığının olmadığı yerde, kadın haklarından, eşit yurttaşlıktan söz edilemez" dedi.

Türkiye'de özellikle son 10 yılda, kadınlar üzerinde 'Orta Çağ artığı' diye nitelendirebilecek baskının katmerlenerek arttığını savunan Başkan Atilla Öztürk, "Sömürü artmış, kadın çocuk doğuran, evine kapatılarak erkeğine hizmet eden ikinci sınıf insan konumuna düşürülmüştür. Cumhuriyetin en büyük kazanımlarından biri olan kadın-erkek eşitliği yok edilmeye çalışılmaktadır" dedi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Atilla Öztürk

===

Alanya'ya yerli kardeş

ANTALYA'nın Alanya İlçesi ve İstanbul'un Çatalca İlçesi'nin kardeş şehir olması için çalışma başlatıldı. Balkan Savaşı sırasında şehit düşen Alaiye (Alanya'nın eski adı) Taburu'na bağlı 157 Alanyalı asker anısına Çatalca'da 15-18 Kasım tarihlerinde düzenlenen anma programına Alanya'dan 200 kişinin katılması, iki ilçe arasında kardeşlik anlaşmasını gündeme getirdi.

Alanya Kent Konseyi'nin önerisiyle Alanya Belediye Meclisi'nin 4 Aralık'taki toplantısında oylamaya sunulan kardeşlik anlaşması yapılması görüşü oy birliğiyle kabul edildi. Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Çatalca'da şehitler anısına düzenlenen anma programına Alanya'dan geniş bir katılım olduğunu hatırlatarak, Çatalca Belediyesi ile kardeş şehir olunmasının faydalı olacağını söyledi.

Alanyalılar 3 günlük gezi sırasında, Çatalca'da şehit düşen askerler anısına yaptırılan anıta, üzerinde isimleri yazılan mermer levhalar çakmıştı.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Meclisten ve Çatalca Şehitliği'nden fotolar

===

Domates fuarı başarılı

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde bu yıl 1'incisi düzenlenen DOMATEXPO Fuarı'nın sona ermesinin ardından değerlendirme toplantısı yapıldı. Kumluca Belediyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Kumluca Kaymakamı Salih Işık, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, MSK Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı M. Sedat Kolcuoğlu ile danışma kurulu üyelerinin katıldı. DOMATEXPO Fuarı Danışma Kurulu üyeleri, fuarı değerlendirdi

Kaymakam Salih Işık, toplantıda danışma kurulu üyelerinin görüş ve düşüncelerini aldı. Danışma kurulu üyeleri, bu yıl ilk defa düzenlenmesine rağmen fuarın başarılı olduğunu belirtti. Ayrıca Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in fuarın açılış törenine katılmasının ilçede heyecan yarattığı, ancak her yıl bakanın fuara katılamayacağı için gelecek yıllarda heyecan yaratacak yeni envanterlerin bulunması gerektiğini savundu. Toplantı sonunda katılımcılara Kumluca Belediyesi tarafından hazırlanan plaket verildi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Belediyeden öğrencilere eğitim seti

DEMRE Belediyesi tarafından ilçedeki okullarda öğrencilere internete dayalı eğitim portalı hediye etti. Eğitim setlerinin dağıtımı Belediye Başkanı Süleyman Topçu, tarafından Demre Lisesi'nde yapıldı. Geçen yıl öğrencilere test kitabı dağıtılan ilçede, bu yıl 1500 öğrenciye, temel eğitim portalı hediye edildi. Eğitim portalının 1000 tanesi 5, 6, 7 ve 8'inci sınıf öğrencilerine, 500 tanesi de lise öğrencilerine hediye edildi.

Ortaokul öğrencilerine verilen eğitim portalında kitap, genel tarama testleri, deneme sınavları yer alıyor. Liseler için dağıtılan eğitim portalında ise YGS-LYS deneme sınavları, 50 bin soru, hazır testler ve farklı gruplarda online testler yer alıyor. Demre Lisesi Müdürü Mehmet Emin Aygün ve öğretmenlerin katıldığı törende konuşan Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, "Amacımız sizlerin başarısına az da olsa katkıda bulunmak. Bu kartlardaki şifreyle internete girip eğitim setiyle buluşacaksınız" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Başkan Topçu öğrenciler

===

Yorulmaz: Gerekirse dava açacağım

CHP Kemer İlçe Başkanlığındaki üyeliği düşürülen Süleyman Yorulmaz, Ak Parti'ye üye olmadığını belirtti. AK Parti Kemer İlçe Teşkilatı'na üye olduğu yönündeki haberlere cevap veren Süleyman Yorulmaz, "Ben AKP'ye üye olmadım. Benim adıma üyelik kaydı yapmışlar. Bunun için CHP'den çıkarıldım. Gerekirse dava açacağım" dedi.

CHP Kemer İlçe Başkan Vekili Hasan Ali Acar ise, üyelik kaydı düşürülen Yorulmaz'ın Ak Parti'ye dava açabileceğini belirterek, "Dava açar ya da açmaz, bu konu bizi bağlamaz. Biz siyasi çalışmamızı ve bu konudaki gerekli işlemleri yaptık. Kendisinin hukuki yolu açık" diye konuştu.

Ak Parti Kemer İlçe Başkanı Zafer Yaman da Süleyman Yorulmaz'ın 2003 yılında ıslak imzasıyla partiye üye olduğunu iddia etti. Başkan Yaman, "Bu tarihten sonra herhangi bir istifası da olmadı. Bu nedenle 2009 yılında tarafımıza ulaşan üyelik formu da yürürlüğe konulmadı. 2003 yılından bu yana Yorulmaz, Ak Parti'nin resmi üyesidir ve istifa etmemiştir" dedi.

Saffet YENİGÜN/KEMER (DHA)

Foto: Süleyman Yorulmaz

===

Noel Baba'dan gelir rekoru

ANTALYA'nın Demre İlçesi'ndeki Noel Baba Müzesi, yılın 11 aylık döneminde gelir rekoru kırdı. Noel Baba Müzesi'ni kasım ayında 18 bin 135 kişi ziyaret etti. Müze bu ziyaretlerden 210 bin 825 lira gelir sağladı. Yılın 11 aylık döneminde ise Noel Baba Müzesi'ni 530 bin 223 kişi ziyaret etti. Bu ziyaretler karşılığında 5 milyon 511 bin 580 lira gelir elde edildi.

Demre'deki Myra Antik Kenti'ni bu yılın kasım ayında 17 bin 959 kişi ziyaret etti. Karşılığında 206 bin 63 lira gelir elde edildi. Yılın 11 aylık döneminde ise Myra Antik Kenti'ni 488 bin 157 kişi ziyaret etti. Karşılığında 5 milyon 267 bin 275 lira gelir elde edildi. Myra Antik Kenti'nin bu yıl sağladığı gelirle tüm zamanların gelir rekorunu kırdı. Her iki ören yerini bu yıl toplam 1 milyon 18 bin 380 kişi ziyaret ederken, toplam 10 milyon 778 bin 855 lira gelir sağlandı.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Müzeden

===

Hastanenin penceresinden atlamak istedi

BURDUR'da intihar girişiminde bulunan 43 yaşındaki Mehmet Ali Yükçü, polisin ikna çabası sonucu eyleminden vazgeçti. Burdur Devlet Hastanesi'nin 6'ncı katındaki odanın penceresinde bir kişinin oturduğunu fark edenler, durumu polis ve itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, Mehmet Ali Yükçü'nün bulunduğu pencerenin önünde şişme branda açtı.

Yükçü'nün atlama ihtimaline karşı itfaiye önlem alırken, polis, Yükçü'yü ikna etmeye çalıştı. Eşinden ayrıldığı için bunalıma giren ve bu nedenle intihar etmek istediği belirlenen Yükçü, uzun uğraşlar sonunda ikna edildi. Sağlık kontrolünden geçirilen Yükçü, ifadesi alınmak üzere 100'üncü Yıl Polis Merkezi'ne götürüldü.

BURDUR,(DHA)

Fotoğraf: M. Ali Yükçü polis aracının içinde,

===

Eski müdür Yılmaz, Rixos Hotels'de göreve başladı

RİXOS Hotels Kurumsal ilişkiler Direktörlüğü görevine, Antalya İl Emniyet eski Müdürü Ali Yılmaz atandı. Polis Akademisi mezunu olan Yılmaz, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü'nde Yüksek Lisans, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi, Kamu Yönetimi Anabilim Dalı'nda doktorasını gerçekleştirdi. ABD'de Chicago Herald Washington College'da ESL programına katılan Yılmaz, Emniyet Teşkilatı'nın terör, istihbarat, güvenlik ve narkotik birimlerinde farklı rütbelerde görev aldı. 2004 yılında Gümrükler Muhafaza Genel Müdür Yardımcılığı, akabinde de Genel Müdür Vekili olarak atanan Ali Yılmaz, 2005 yılında Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü görevine getirildi. Ali Yılmaz, 2009 yılı itibariyle Antalya İl Emniyet Müdürlüğü'nü yürütmekteydi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ali Yılmaz - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Şerif Yılmaz Alanya Varsak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
title