Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.Gecede, 2011 yılı gelir, kurumlar, döviz kazandırıcı hizmetler dalında en fazla vergi veren, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) en fazla prim ödeyen ve Türkiye'nin ilk 500 sanayi kuruluşu içinde yer alan firmalara ödülleri verildi.

Foto: Geceden fotolar

--- KUTU ---

Antalya'nın

şampiyonları

Gecede, 2011 yılı gelir, kurumlar, döviz kazandırıcı hizmetler dalında en fazla vergi veren, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) en fazla prim ödeyen ve Türkiye'nin ilk 500 sanayi kuruluşu içinde yer alan firmalara ödülleri verildi.

Vergi kategorisinde gelir vergisinde ticari kazanç açısından 2 milyon 18 bin lira ile Antalya biricisi Yılmaz Turgan, 1 milyon 826 bin lira ile ikinci sıradaki Mehmet Dikmen ve 829.8 bin lira ile üçüncü Şakir Turgut oldu. Gelir vergisinde gayrimenkul sermaye iradı açısından 914 bin lira ile birinci İzzet Münir Uzun, 846 bin lira ile ikinci İbrahim Şencan, 421 bin lira ile üçüncü Güngör Ahmet Yitmen oldu.

Kurumlar vergisi kategorisinde 37 milyon 431 bin lira ile birinci Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ, 32 milyon 736 bin lira ile ikinci Eti Elektrometalurji AŞ, 22 milyon 482 bin lira ile üçüncü Antalya Pegas Otelcilik Turizm İnşaat Taşımacılık ve Ticaret Limited Şirketi oldu. Ödüller ATSO Başkanı Çetin Osman Budak ve ATSO Meclis Başkanı Ali Rıza Akıncı tarafından verildi.

4 milyon dolar ve üzerinde döviz kazandırıcı hizmetler kategorisinde konaklama tesisi olarak birinci 27 milyon 615 bin dolar ile Fine Otelcilik- Rixos Hotels adına Murat Özercan oldu. İkinci sırada 22 milyon 23 bin dolar ile Gül Turizm İnşaat Yatırımları (Rose Hotels) adına Yeliz Gül Ege, üçüncü sırada 17 milyon 304 bin dolar ile FSP Turizm ve yatırım AŞ adına Mesut Önber.

Seyahat acentaları alanında 445 milyon 59 bin dolar ile birinci sıradaki Alkan Grup Turizm İşletmeleri Tez Tour adına Seyfi İmamoğlu. İkinci sırada 124 milyon 847 bin dolar ile Novum Turizm Seyahat adına Habibe Bayındır. Üçüncü sırada 63 milyon 993 bin dolar ile Antalya Pegas Otelcilik adına Sabri Yumrutepe. Bu iki alandaki ödüller ise Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın tarafından verildi.

İHRACATIN EN İYİLERİ

İhracat alanında 101 milyon 173 bin dolar ile birinci sırada Adopen Plastik adına Üzeyir Erdem. İkinci sırada 46 milyon 27 bin dolar ile Eti Elektrometalurji adına Vedat Kavak. Üçüncü sırada 45 milyon 147 bin dolar ile AGT Ahşap adına Cenk Güzel.

Yaş meyve ve sebze ihracatı alanında 61 milyon 865 bin dolar ile birinci sırada Muşlu Kardeşler adına İsmet Kerem. İkinci sırada 33 milyon 813 bin dolar ile Renezoğlu Tarım Ürünleri adına Muhittin Renezoğlu. Üçüncü sırada 24 milyon 880 bin dolar ile Meykon Meyve ve Kaynak Suları adına İsmail Koyun. Bu alandaki ödüller TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu tarafından verildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu'na en çok prim ödeyenler ve en çok istihdam sağlayanlar kategorisinde 20 milyon 888 bin lira ile birinci sırada Fine Otel Turizm İşletmecilik A.Ş. Rixos Hotels adına Murat Özercan. İkinci sırada 10 milyon 92 bin lira ile Özaltın Otel İşletmeleri adına Abit Dedebek. Üçüncü sırada 9 milyon 449 bin lira ile Suntopia Otel Hizmetleri ve Turizm firması adına Hakan Korkmaz.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜKLERİ ARASINDALAR

Türkiye'nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan Antalya firmaları da ödüllendirildi. Törende Adopen Plastik adına Mustafa Sak, AGT Ağaç Sanayi firması adına Levent Korkmaz, Yörükoğlu Süt ve Ürünleri firması adına Cihan Bulut ödülünü aldı. Yine Türkiye'nin ikinci en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan Ekiciler Süt Gıda Tarım ve Hayvancılık firması adına Burçin Ekici, Eti Elektrometalurji adına Nafiz Aksuve, Antalya Enerji Üretim A.Ş. adına Tarık Duru ve Mehmet Gülek'e ödülleri Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı tarafından verildi.

PROFESÖR ÖZKAN'A ÖZEL ÖDÜL

Geleneksel ödül töreninde ATSO'nun özel ödülü ise Türkiye'nin ilk yüz naklini gerçekleştiren ve bu sayede Antalya'nın tanıtımında büyük katkısı olan Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonsrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan'a da ödülü Bakan Hayati Yazıcı tarafından verildi.

İLÇELERİN VERGİ ŞAMPİYONLARI

ATSO'nun ilçelerdeki temsilciliklerindeki gelir ve kurumlar vergisi birincileri de ödüllendirildi. İlçe şampiyonlarının ödülleri Vali Ahmet Altıparmak tarafından verildi. İlçeler ve ödül alan kişi ve firmalar şöyle; Akseki'nin gelir vergisi şampiyonu 15 bin lira ile Halis Lütfi Gündoğdu, kurumlar vergisi şampiyonu 104 bin lira ile Ömer Duruk Tesisleri Petrol Ürünleri.

Kemer'de 658 bin lira gelir vergisi ile Hulusi Can Çıkmaz, kurumlar vergisinde 18 milyon 39 bin lira Kemer Yaşam Hastanesi. Elmalı'da 261 bin lira gelir vergisi ile Muzaffer Ün, kurumlar vergisinde 214 bin lira ile Kozludağ Otomotiv Akaryakıt firması. Gazipaşa'da 202 bin lira gelir vergisi ile Mustafa Uysal, 619 bin lira kurumlar vergisi ile Cemal Şenol Gıda ve Temizlik Malzemeleri firması.

Korkuteli'nde gelir vergisinde 200 bin lira ile Nazlı Önal, kurumlar vergisinde 1 milyon 745 bin lira ile Nur Gıda firması. Serik'te 305 bin lira gelir vergisi ile Mustafa Yıldırım, 13 milyon 232 bin lira ile kurumlar vergisinde de Nunhems Tohumculuk.

===

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Aşure dağıtılırken

=== - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Sosyal Güvenlik Kurumu Türkiye Antalya Rixos Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title