Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.Remzi Sadi, CHP içinde uzun süredir rahatsızlık yaşadığını belirterek, "Sorunların tek taraflı çözülme çabası yeterli olmadı" dedi.

Foto: Remzi Sadi

--- KUTU ---

AKAYDIN VE KÖK'Ü SORUMLU TUTTU

Remzi Sadi, CHP içinde uzun süredir rahatsızlık yaşadığını belirterek, "Sorunların tek taraflı çözülme çabası yeterli olmadı" dedi. İstifasının partinin tüzel kişiliğiyle kesinlikle alakalı olmadığının altını ısrarla çizen Sadi, isim vermedi ama sorumlular olarak CHP İl Başkanı Devrim Kök ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı işaret etti. Sadi şunları söyledi:

"Büyükşehir Belediyesi'nin yönetim tarzı, kentin öncelikli sorunlarını çözmede yetersiz kalmıştır. Bu sorunları çözme noktasında sergilenen tutum, kent adına hizmete dönüştürülememiştir. Böylesi ortamda dile getirdiğim öneriler, iyi niyetli eleştiriler farklı algılanmış, uyum mümkün olmamıştır. Bu konuları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bizzat iletmeme, partinin Antalya'da yetkili kurullarında dile getirmeme rağmen ilgisizlik genel bir tutum olarak benimsenmiştir."

Kendisini partisinden istifaya kadar götüren sürecin Büyükşehir Belediye Meclis üyesi olarak kent adına sorumluluklar yüklediğini dile getiren Remzi Sadi, istifanın bu çerçevede gündeme geldiğini söyledi. Sadi, Ak Parti'ye katılmasında Menderes Türel ve İl Başkanı Mustafa Köse'nin kendisi için referans oluşturduğunu söyledi.

--- KUTU ---

İDDİALAR YANITLAR

Remzi Sadi'nin AK Parti'ye katılımının arkasında bir işadamının olduğu iddia edildi. Sadi ile AK Parti'nin kurmaylarını ismi saklı bu işadamının buluşturduğu ve görüşmelerin 1 ay önce başladığı belirtildi. Sadi, hakkındaki bu iddiayı kesin dille yalanlarken, AK Parti'ye katılmasının birkaç günlük bir sürecin sonucu olduğunu ve farklı siyasi partilerden isimlerle buluşmak için aracıya ihtiyacı olmadığını söyledi.

Meclis Üyesi Sadi, "Kaldı ki, Büyükşehir Belediyesi'nin olaylı meclislerini yaşandığı dönemde Ak Parti'li üyelerin oyunu alarak encümen ve meclis komisyonlarına seçilmiştim. AK Parti'nin o desteği benim için çok anlamlı olmuşturö dedi. Remzi Sadi, kendisinin Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in AK Parti'ye geçiş sürecinin işaret fişeği olduğu yönündeki yorumların ise hayal ürünü olduğunu kaydetti.

--- KUTU ---

BEKLENEN SÜREÇ

Antalya'da billboard'lara verdiği reklamlarla partiye üyelik kampanyası başlatan CHP İl Başkanı Devrim Kök ise Remzi Sadi'nin istifasının beklenen bir süreç olduğunu söyledi. Sadi'nin yaşadığı rahatsızlıkların sürekli hale geldiğini ve kendisinin bu sorunları aşılması imkansız hale taşıdığını dile getiren Devrim Kök, "Hiçbir şekilde bizimle beraber hareket etmiyordu" dedi. Konyaaltı Belediye Başkanı Böcek ise istifayı, "Kendi siyasi tercihini kullanmıştır" sözleriyle değerlendirdi.

--- KUTU ---

ARİTMETİK DEĞİŞTİ

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin başkan hariç 30 kişilik üye listesinde dengeler değişti. Sadi'nin istifasıyla AK Parti ve MHP çoğunluğu ele getirdi. İstifanın ardından CHP mecliste 14 üyeyle temsil edilirken karşısında 16 kişilik muhalefet bloğu oluştu. AK Parti meclisteki sandalye sayısını 12'ye çıkarttı. CHP mecliste artık muhalefet blok şeklinde hareket ederse, hiçbir kararı meclisten çıkartamayacak duruma geldi.

===

Sel mağdurlarına belediyeden yardım

Manavgat Belediyesi 21 Ekim yoğun yağmur yağışı nedeniyle evleri su basan vatandaşlara yardımda bulundu. Kasaplar Mahallesi 8504 ve 8503 sokaklardaki apartmanların birinci katlarında yaşayan ve su baskınlarından etkilenen 6 aileyi ziyaret eden Belediye Başkanı Şükrü Sözen, hem bölgede hasar tespiti yaptırdı hem de ailelerin sıkıntılarını dinledi.

Başkan Sözen ailelerle sohbet ederken, belediye ekipleri de eski eşyaları alarak yenileriyle değiştirdi. Bölgede zarar gören 6 aileye toplam 10 adet yeni kanepe koltuk, 4 çamaşır makinesi, 5 adet de bazalı yatak verildi. Başkan Sözen, diğer eksik eşyalar konusunda ise zaman içerisinde yardım edileceğinin sözünü verdi.

Manavgat'ta 21 Ekim'de mevsim normallerinin üstünde yağmur yağdığını belirten Başkan Sözen, bir daha böyle manzaralarının yaşanmamasının en büyük dileği olduğunu söyledi. Aşırı yağışlar nedeniyle böylesine bir olay yaşandığını kaydeden Başkan Sözen, "Ekiplerimiz elimizden geleni yapmaya çalıştı. Belediyemizin de yetersiz kaldığı anlar olabiliyor. Dileğimiz böyle afetlerin bundan sonra yaşanmaması" dedi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Ziyaretten ve yardım malzemeleri

=== - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Şükrü Sözen Remzi Sadi Ak Parti Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title