Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Foto: Ziyaretten foto

===

Sağlıklı yaşam için süt için

BURDUR'un Ağlasun İlçesi'nde 'Dünya Süt Günü' Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu'nda düzenlenen etkinlikle kutlandı. Etkinliğe, Kaymakam Ramazan Kurtyemez, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Erkan Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kalay, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Özcan öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Ramazan Kurtyemez, süt içmenin önemine dikkat çekerek, süt içen insanların kemik ve zihin gelişiminin daha üst düzeyde olduğu söyledi. Sağlıklı yaşam için mutlaka süt içilmesi gerektiğine vurgu yapan Kaymakam Kurtyemez, süt içme alışkanlığının kazanılması için de anne, baba, kardeş, öğretmen yani herkesin birbirine süt içme tavsiyesinde bulunmasını gerektiğini söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Özcan ise Türkiye'nin, dünyada süt üretiminin yüksek, tüketiminin ise az olduğu bir ülke olduğunu vurguladı. Gelişmiş ülkelerde süt tüketiminin yüksek olması nedeniyle eğitim ve sağlık bakımından daha üst düzeyde bireylerin yetiştiğine dikkati çeken Özcan, "Bu nedenle küçük yaştan itibaren süt tüketmemiz ve süt içme alışkanlığı kazanmalıyız. Gazoz yerine süt için" diye konuştu.

Ağlasun'da, 'Okul Sütü Projesi' kapsamında 518 öğrenciye süt dağıtıldığını hatırlatan Özcan, sadece 'Dünya Süt Günü'nde değil her gün süt içilmesi gerektiğini anlattı. Özcan, "İnsanın 365 gün beslenmeye ihtiyacı vardır, bu nedenle her gün bir bardak süt içmemiz gerekir" dedi. Konuşmaların ardından Dünya Süt Günü dolayısıyla düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Sadun KILIÇ/AĞLASUN, (DHA)

Foto: Etkinlikten fotolar

===

Kuleleri güneş enerjisi aydınlatacak

BUCAK Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı orman gözetleme kulelerinin aydınlatılması için güneş enerjisi ve rüzgar paneli takıldı. Orman yangınlarının erken tespiti açısından büyük önem taşıyan orman gözetleme kulelerinin elektrik sorunu, güneş ve rüzgar enerjisi sayesinde çözüldü. Sarp bölgelerde oldukları için elektrik götürülemeyen Kuyubaşı Köyü'ndeki Karlık, Beşkonak Köyü'nde Pamucak Kartal orman gözetleme kulelerini güneş enerjisi ve rüzgar paneli takıldı.

Bucak Orman İşletme Müdürü Mehmet Karabacak, orman yangınlarını erken tespit etmek ve zamanında müdahale edebilmek kullanılan kulelerin önemine dikkati çekti. Burada görev yapan personelin enerji ihtiyacını karşılamak için çalışma yaptıklarını kaydeden Karabacak, "Burada görevli personelin yaşam şartlarını iyileştirmeye yönelik çalışma yaptık. Haziran ayına kadar buralara dumana duyarlı kameralar da yerleştireceğiz" dedi.

DUMANA DUYARLI KAMERA

Kameraların 360 derece görüş sahasına sahip olduğunu anlatan Karabacak, internet üzerinden de kameralar sayesinde ormanların gözetlenebileceğini söyledi. Kuyubaşı ve Yüreğil köylerine yeni yangın ekipmanları binaları yapılacağını da vurgulayan Karabacak, "Mayıs ayı sonuna kadar mevsimlik işçi alımı yapacağız. İşçiler, yangın eğitimi aldıktan sonra hassas bölgelerde görevlendirilecekler" diye konuştu.

Halim AKCA/BUCAK, (DHA)

Foto: Yangın kulesi

===

Okul öncesinde şenlik

DEMRE İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen 'Okul Öncesi Eğitim Şenliği' renkli gösterilere sahne oldu. Demre'deki 15 anaokulunda eğitim-öğretim gören 4-6 yaş grubu 430 öğrencinin katıldığı şenlikler, Yunus Emre İlköğretim Okulu önünde şenlik yürüyüşüyle başladı. Yaklaşık 1 kilometrelik yürüyüş, Cumhuriyet Alanı'nda sona erdi. Yürüyüşe, Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, Garnizon Komutanı Üsteğmen Hasan Erdoğan, Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Emniyet Müdürü Soner Yalım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Aldal'ın Atatürk Anıtı'na çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Cumhuriyet Alanı'ndaki törende konuşan Kaymakam Karaman, "Bir şenliğin 6 yıl aralıksız sürmesi, ekip başarısıdır. Bu başarıda en büyük katkı başta Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere, okul müdürleri, öğretmen ve velilerin payı büyüktür" dedi. Demre'de okul öncesi eğitimde okullaşama oranının yüzde 104 olduğunu vurgulayan Kaymakam Karaman, bu oranın Türkiye ortalamasını çok üzerinde olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından şenlik Demre Stadı'nda devam etti. 430 minik öğrenci stada kurulan oyun parklarında gönüllerince eğlendi. Palyaço gösterileriyle coşan öğrenciler, yüz boyama, halat çekme, yumurta taşıma, çuval yarışı gibi etkinliklere katıldı. Miniklerin coşkusuna öğretmen ve veliler de eşlik etti. Büyükler de küçüklerle bu anın tadını çıkardı.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Şenlikten

===

Işıklı su dansı büyüledi

EĞİRDİR Kaymakamlığı tarafından hazırlanan 'Işıklı Su Dansı' projesi için tesis kuruldu. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) desteğiyle Eğirdir Limanı'na kurulan 'ışıklı su dansı' tesisi test edildi. Kaymakam Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral ve çok sayıda vatandaş sistemin test gösterisini birlikte izledi. Müzikle birlikte hareket eden ışıklı su dansını izleyenler hayranlıklarını gizleyemedi. Işıklı su gösterisinin Eğirdir'e ayrı bir renk kattığını belirten Kaymakam Yılmaz, tesisin testlerden sonra hizmete gireceğini kaydetti.

Ali ÇEVİKBAŞ/EĞİRDİR, (DHA)

Foto: Işık gösterisi ve izleyenler - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Antalya Ağlasun Demre Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title