Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Foto: 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ekibi ve İlçe Sağlık Müdürü Ersan Çetiner

===

Halk pazarında şeker ölçümü

BURDUR İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Salı Pazarı'na kan şekeri ölçümü yapıldı. 'Sağlığınızı Düşünün Şekerinizi Ölçtürün' projesi kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, Salı Pazarı girişine kurdukları stantta vatandaşların kayıt işlemini yaparak kan şekerini ölçtü. Uygulama hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. Sırrı Şenbayram, projenin ilk uygulamasını semt pazarında başlattıklarını kaydetti.

Uygulamaya yıl içerisinde ilçelerde ve düzenlenecek şenliklerde de devam ettireceklerini vurgulayan Dr. Şenbayram, "Amacımız diyabet konusunda farkındalık oluşturmak. Toplumda diyabet oranı çok yüksek. İnsanlar 'Şeker hastası mıyım?' diye düşünüyor ama sağlık merkezlerine gitmeye üşeniyor. Hizmeti vatandaşların ayağına getirdik. Hem ölçüm yapıyor hem de onların bilgi sahibi olmasını sağlıyoruz" diye konuştu.

Bilimsel anlamda bakıldığında tek bir ölçümle diyabet kararı verilemeyeceğini aktaran Dr. Şenbayram, ancak sağlık sorunları hakkında endişe duyulan kişileri aile hekimlerine bildirdiklerini anlattı. Dr. Şenbayram, hiç şikayeti olmayan, ölçüm yaptırmak istemeyen vatandaşlara da diyabetin belirtileri gibi konularda bilgi verdiklerini kaydetti.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Uygulamadan

===

Yapı denetim yeni dönem

SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Yapı Denetimi Programı öğrencilerinin işyeri eğitimlerini daha kaliteli ve verimli hale getirebilmek amacıyla yapı denetim şirketleriyle işbirliği protokolü imzaladı. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen imza törenine, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Ramazan Kayacan, İnşaat Bölümü ile Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Başkanları ve yapı denetim şirketlerinin temsilcileri katıldı.

SADECE DİPLOMA YETMİYOR

Törende konuşan Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Ramazan Kayacan, üretim ve hizmet sektörünün vazgeçilmez eleman kaynağının yetiştirilmesi açısından meslek yüksekokullarının önemli olduğunu belirtti. Doç. Dr. Ramazan, sadece diplomanın yetmediğini ve iş dünyasının diplomanın yanında uygulama ağırlıklı eğitimle yetişmiş elemanlar istediğini söyledi.

ÖĞRENCİLERİ KUTSAL EMANET OLARAK GÖRÜYORUZ

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız ise öğrencileri kutsal birer emanet olarak gördüklerini söyledi. Yapı denetim firmalarının protokolü imzalayarak sorumluluk üstlendiklerini kaydeden Akyıldız, "Bu protokol hepimiz için bir sosyal sorumluluk projesidir. Yani burada maliyetleri düşürmeden önce, toplumsal olarak yapacağınız katkıyı düşünmelisiniz" dedi. İnşaat Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hakan Ceylan'ın Yapı Denetimi Programı öğrencileri hakkında verdiği kısa bilginin ardından protokol imzalandı.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Protokolden

===

Hükümlülere derin arınma terapisi

BURDUR Açık Cezaevi'nde kalan hükümlülere yönelik yaşam koçu Bülent Gardiyanoğlu tarafından 'Derin Arınma' konulu terapi verildi. Cezaevi Konferans Salonu'ndaki terapiye, cezaevi savcısı Murat Karakaya, Denetimli Serbestlik Müdürü Mustafa Güday, Cezaevi Müdürü Yusuf Bulut, Açık Cezaevi 2'nci Müdürü H.İlhan Soykan, Sosyal çalışmacı Yusuf Aksoy, Cezaevi Öğretmeni Kubilay Kurumlu ile Denetimli Serbestlik Memurları ve mahkümlar katıldı.

Daha önce kapalı cezaevindeki hükümlülere de terapi uygulayan Gardiyanoğlu, açık cezaevinde kalan 250 hükümlüye terapi uyguladı. Terapide, hükümlülere geçmişteki kötü yaşantılarından arınma konularında psikolojik destek verildi. Yaklaşık 2 saat süren terapide, hükümlülere şu anda içinde bulundukları durumdan arınma yollarını anlattı. İnsanların hayatının belli dönemlerinde hatalar yaptığını belirten Gardiyanoğlu, "Önemli olan bunlardan kurtulmak" dedi.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Terapiden

===

Baldıroğlu'na hayırlı olsun ziyareti

ELMALI Belediye Başkanı Hüseyin Altıntaş, Elmalı Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ahmet Baldıroğlu ve yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Başkan Ahmet Baldıroğlu ile yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Başkan Altıntaş, esnafın istek ve beklentilerini dinledi. Ahmet Baldıroğlu ve yönetimini kutlayan Başkan Altıntaş, "Elmalı için en iyi hizmeti yapacağınıza inanıyorum. İnşallah bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da iyi işlere imza atarsınız" dedi.

Ziyaretinden dolayı Belediye Başkanı Hüseyin Altıntaş'a teşekkür eden Elmalı Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ahmet Baldıroğlu, "Kongre sürecini başarı ve sükünet içerisinde tamamladık. İnşallah bundan sonra yönetim olarak tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte çok daha güzel çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Adem DURMAZ/ELMALI, (DHA)

Foto: Ziyaretten

===

Merter Platformu'nda kitap desteği

İSTANBUL'da tekstil sektöründe faaliyet gösteren iş adamları tarafından kırsal kesimlerdeki çocuklara destek vermek amacıyla kurulan Merter Platformu, Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 2 bin kitap ve 2 bin parça kırtasiye yardımı yaptı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz, Merter Platformu tarafından gönderilen malzemelerin ilçedeki okullara dağıtımına başladıklarını kaydetti.

Kocagöz, çocuklara ve yetişkinlere yönelik kitaplar arasında, genel kültür kategorisi dışında öğrencilerin derslerine doğrudan yardımcı olabilecek test ve açıklamalı çözümlü yardımcı ders kitaplarının da bulunduğu vurguladı. Kocagöz, Merter Platformu Başkanı Cengiz Acar ve yönetim kurulu üyelerine yardımlarından dolayı teşekkür etti.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Milli Eğitim Müdürü Kocagöz ve kitaplar

===

Jimnastik eğitim merkezi açıldı

DEMRE Jimnastik Eğitim Merkezi, törenle hizmete açıldı. Mustafa Yılmaz ve jimnastik antrenörü Sinem Koraç tarafından açılan merkezin açılışı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Özen ve belediye meclisi üyeleri tarafından yapıldı. Çok sayıda vatandaşın da katıldığı açılışta, minik jimnastikçiler yaptıkları gösterilerle katılımcıları kendilerine hayran bıraktı.

Çeşitli jimnastik aletlerinin yer aldığı merkezde, çocuklara artistik jimnastik, ritmik jimnastik ve aerobik dersleri veriliyor. Kadınlara yönelik step ve zuma derslerinin de verileceği merkezde, ayrıca kadınlara ve evli çiftler için zayıflama seansları düzenlenecek. Salonda kısa süre sonra kule atlama kursu da verilecek.

Açılışta konuşan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Özen, ilçeye yeni bir eğitim merkezi kazandıran Mustafa Yılmaz ve Sinem Koraç'a başarılar diledi. Geleceğin sporcularının yetişmesi temennisinde bulunan Başkan Özen, "Bu merkezin insanımızın sağlığına katkıda bulunacağına inanıyorum. Sağlıklı yaşam için spor önemli" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Açılıştan

===

Kemer'de sahte alkole geçit yok

KEMER'de turizm sezonu öncesinde sahte alkole karşı denetimler sıklaştırıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İbrahim Zeytinciler, yapılan denetimler sonunda son 2 yıldır Kemer'de sahte alkol bulamadıklarını belirtti. Turizmin hareketlenmesiyle birlikte turistik tesislerindeki denetimleri de sıklaştırdıklarını anlatan Zeytinciler, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde alkol denetimlerini yoğun şekilde yaptıklarını anlattı.

MARKETLER DE DENETLENİYOR

Zeytinciler, turizm tesislerinin yanı sıra tüm market, büfe ve bakkalları da sıkı bir şekilde denetlediklerini söyledi. Kemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliğiyle tüm market sahiplerini denetime aldıklarını vurgulayan İbrahim Zeytinciler, "En çok korktuğumuz konu alkol. Bundan 5 yıl önce alkolün kaçak yapımı vardı. Vatandaşlarımızda geçmiş yıllardan kalan bir korku ve dolayısıyla ön yargı var. Her alkole sahte gözüyle bakılıyor. Ancak son 2 yıldır hiç sahte alkol bulamadık" dedi.

EĞİTİM ŞART

Esnafı önce eğittiklerini, sonra da denetlediklerini aktaran Zeytinciler, "Bir usulsüzlük varsa, cezai işlem uygulanılıyor. Otellerin denetimini Kemer Turistik İşletmeciler ve Otelciler Birliği işbirliğinde yapıyoruz. Otel müdürleri ve aşçılara eğitim verdik. Fakat Kemer'deki oteller çok eski yapılar olduğu için bir takım hijyen sorunları oluyor. Bunları da belediyelerle çözmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Otel sahipleri ve işletmecileri de gıda kontrolü konusunda daha da bilinçlendirdiklerini kaydeden Zeytinciler, "Kullandıkları ürünün yapılışı ve sunumu aşamasında dikkat ediyorlar. Bunda otel işletmelerinin bir günahı yok. Ürünün alındığı firmaların denetlenmesi önem taşıyor. Burada yapılacak her olumsuzluk sektöre zarar verir. Bu nedenle mal alırken herkesin dikkat etmesi gerekiyor" dedi.

Saffet YENİGÜN/KEMER (DHA)

Foto: İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Zeytinciler fotosu

===

Dolandırıcılığa karşı afişli uyarı

SANDIKLI İlçe Emniyet Müdürlüğü, vatandaşları dolandırıcılara karşı uyarmak için broşür dağıttı. Kamu görevlilerinin adı kullanılarak sık sık yaşanan kontör ve para dolandırıcılığına karşı vatandaşları uyarmak isteyen emniyet ekipleri, ATM önlerine ve kentin işlek bölgelerine uyarı afişleri astı. Vatandaşları da uyaran ekipler, hiçbir kamu kurum ve görevlisinin telefonla arayarak para ya da kontör istemeyeceğini söyledi. Böyle bir durum karşısında mutlaka emniyet güçlerine başvurulmasını isteyen ekipler, dolandırıcıların kendilerini polis ya da savcı diye tanıtarak vatandaşları kandırdığını söyledi.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Polisler afiş asarken fotolar

===

İnek otlatırken canından oluyordu

GAZİPAŞA'da inek otlatırken düşen 69 yaşındaki Sadık Kaplan, ağır yaralandı. Bakılar Mahallesi'nde kırsal alanda inek otlanan Sadık Kaplan, bir anda dengesini kaybederek düştü. Kafasına darbe alan Sadık Kaplan, çevredeki vatandaşlar tarafından olay yerine çağrılan ambulansla Gazipaşa Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste ilk müdahalesi yapılan Kaplan, hayati tehlikesi bulunduğu için Alanya Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Beyin kanaması geçirdiği öğrenilen Kaplan, yoğun bakımda tedaviye alındı.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Yaralı Sadık Kaplan

===

Minik eller ağaç dikti

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde Hatice Turan Anaokulu öğrenciler, Kuru Çay'da hatıra ormanına fidan dikti. Öğretmen ve velilerin eşliğinde fidan diken minikler, fidanların bakımını yaptı, can suyu verdi. Minikler, fidanların bakımı konusunda öğretmenlerinden de bilgi aldı. Okul müdürü Şule Yüksel Ulusoy, öğrencilere doğa ve ağaç sevgisi aşılamak için etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Çocukların yaşayarak öğrenmesinin çok önemli olduğunu belirten Ulusoy, "Bu tür etkinlikleri sürekli düzenliyoruz. Onların kişilik gelişmesi açısından bunu önemsiyoruz. Sandıklı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Barış Dal bize destek verdi. Burada öğrencilerimizin birer dikili ağacı oldu" dedi.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Öğrenciler ağaç dikerken foto

=== - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

İl Sağlık Müdürlüğü Antalya Elmalı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title