Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.Toplantıdan ve 2.SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi (SDÜ) ile Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Isparta İl Müdürlüğü arasında imzalanacak uygulamalı...

Foto: Toplantıdan ve 2. OSB imar planı

===

Yeni girişimcilik hamlesi

SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi (SDÜ) ile Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Isparta İl Müdürlüğü arasında imzalanacak uygulamalı girişimcilik eğitimleri için işbirliği protokolü imzalandı. Bu kapsamda üniversite öğrencilerine yönelik girişimcilik eğitimleri verilecek. SDÜ ile BAKA-KOSGEB Isparta İl Müdürlüğü arasında imzalanacak uygulamalı girişimcilik eğitimleri için işbirliği protokolü imzalandı.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, iki kurum sayesinde girişimcilik yönünden geleceğe umutla baktıklarını belirterek, "BAKA'nın desteği ve KOSGEB'in gelecek vaat eden finansal destekleriyle yeni bir girişimcilik hamlesi başlatıldı. Bu iki kurumla ekonomik ve sosyal projeler itibariyle, baştan beri mükemmel bir dayanışma, iletişim ve işbirliğimiz var. ve bunun semerelerini görüyoruz" dedi.

'GÜÇLÜ BİR İLETİŞİ MSÖZ KONUSU'

Üniversite arazisi içerisine kalkınma ajansı desteğiyle yapılacak 'Gül Vadisi' projesinin onaylandığına dikkati Çeken Prof. Dr. İbicioğlu, "Bu, işbirliğinin neticesi. Ayrıca, şu ana kadar üniversitedeki birçok proje de geçmiş vaziyette. Arada güzel bir iletişim, dayanışma olmasaydı bu projelerin hiçbiri hayata geçmeyebilirdi" diye konuştu.

KOSGEB olarak girişimcilik kültürünü ülke genelinde yayma seferberliği içerisine girdiklerini belirten KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım da, Isparta'nın girişimcileriyle öne çıkan bir şehir olması için bu seferberle giriştiklerini vurguladı. Yıldırım, bu amaçla birçok kuruluşla işbirlikleri yaptıklarına işaret etti. Yıldırım, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, meslek kuruluşları, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı ve İş-Kur İl Müdürlüğü ile yaptıkları işbirliğinin sürdüğünü vurguladı.

SDÜ'yü de bu işbirliğinde yanlarında görmekten mutlu olduklarını ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu: "Bu işbirliğine vesile olan BAKA Genel Sekreterliği yöneticilerine ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. İşbirliğinin devam etmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Uygulamalı girişimcilik eğitimleri sonrasında yeni iş kuracak girişimcilerimize 100 bin TL'ye kadar destek sağlıyoruz. Bunun 30 bin TL'si hibe, 70 bin TL'si 4 yıl vadeli 2 yıl geri ödemesiz, sonraki iki yıl içerisinde 8 eşit taksitle geri ödenen, faizsiz bir destek."

ÖĞRENCİLERE GİRŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ VERECEĞİZ

Üniversitenin bilimin merkezi olduğuna değinen BAKA Genel sekreteri Tuncay Engin de, "Üniversite geleceğe katkı ve değer üreten çalışmaların yapıldığı bir yer. İnanılmaz bir potansiyel, insan kaynağı ve bilgi kaynağı var. Dünyanın her yerindeki yeni uygulamalar, gelişmeler, buluşlar, patentler buralarda üretiliyor. Üniversitenin içinde girişimcilik eğitimlerini başlatacağız. İktisadi ve İdari Bilimler ve mühendislik fakültelerinin son sınıf öğrencilerine girişimcilik eğitimleri vereceğiz" dedi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Yeni girişimcilik hamlesi

===

Korkuteli'de çiftçileri bilgilendirme toplantısı

KORKUTELİ Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, köylerde Çiftçilerle bilgilendirme toplantısı yaptı. Toplantıda, tarım ve hayvancılık desteklemeleri, Tarım Sigortaları Merkezi'nin önemi, Toprak tahlil sonucuna göre gübre kullanımı, Anız yangınlarının zararları, Bordo bulamacı kullanımının önemleri ve kimyasal mücadelenin önemi hakkında bilgi verildi. Toplantıya, Korkuteli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özlem Çağırıcı ile köylerdeki tarım danışmanı mühendisler ve köy halkı katıldı.

Bozova Beldesi, Garipce ve İmrahor köylerinde gerçekleşen toplantılarda çiftçilere, Tarım Sigortaları Merkezi'nin (TARSİM) yaptığı bitkisel üretim sigortası, büyük ve küçük baş hayvan hayat sigortaları ve bunlara devletin verdiği destek ayrıntılı olarak anlatıldı. Çiftçilerin TARSİM'e yaptırdığı sigortalarına devletin yüzde 50, bazılarında ise yüzde 75 destek verdiği ifade edildi. Verilen desteğin şekli ve nasıl yararlanılacağı konusunda açıklamalar yapıldı.

Korkuteli Gıda, Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Özlem Çağırıcı, çiftçilerin verimli ürün alabilmeleri için izlenecek yolları iyi bilmelerini, bilinçsiz yapılan üretimin hem insan sağlığına zararlı olduğunu, hem de maddi külfet oluşturduğunu söyledi. Çiftçilerin öncelikle toprak analizi yaptırmasını öneren Çağırıcı, araziden alınan toprak numunesiyle İl Tarım Müdürlüğü&ne analiz için başvurmalısını istedi. Çağırıcı, "Toprağın verimliliğine uygun tür ağaç fidanı dikilmeli" dedi.

Çağırıcı, çiftçi desteklenmesinde hiç bir sosyal güvencesi olmayıp tarımsal ve hayvancılık yapacak üreticilere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2 yılı ödemesiz 5 yıl geri ödemeli sıfır faizle kredi verildiğine işaret ederek, çiftçilerin desteklemeden yaralanabileceklerini anlattı. Çağırıcı, tarım sigortasının önemine de işaret ederek, "Sigorta yaptırmayan çiftçilerimizin zararlarının karşılanmasında zorluk yaşanıyor. Tarım sigortası yaptıran çiftçimizin zararları karşılanıyor" diye konuştu.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Bayat Belediye Başkanı'na Almanya daveti

AFYONKARAHİSAR'ın Bayat İlçe Belediye Başkanı Abdullah Ertekin, Türkiye Belediyeler Birliği tarafından Almanya gezisine davet edildi. 5-12 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek gezide İpek Yolu Belediyeler Birliği'nce hazırlanan program çerçevesinde Almanya'nın Schwarzwald bölgesinde 'İpek Yolu Koridorunda Yeni Fikirler, Turizmde Yeni Fırsatlar' temalı çalışmalar ve beyin fırtınası programı düzenlenecek. Ziyaret esnasında Berlin Uluslararası Turizm Borsası (ITB) ziyaret edilecek. Başkan Abdullah Ertekin, "İlçemizde üretilen kilimlerimizin tanıtımı için çok uygun bir gezi. Bu nedenle gezi ilçemizin tanıtımı için çok önemli" dedi.

BAYAT, (DHA)

Foto: Başkan Abdullah Ertekin

===

Ali Çetinkaya Ortaokulu öğrencisi Gizem ikinci oldu

VERGİ Haftası dolayısıyla Afyonkarahisar il genelinde düzenlenen 'Vergi' konulu resim yarışmasında Sandıklı Aliçetinkaya Okulu öğrencisi Ceren Hazal Öztürk il ikincisi oldu. Dereceye giren öğrencilere ödülleri 26 Şubat Salı günü Defterdarlık konferans salonunda düzenlenen törenle verildi. Törene Defterdar Mustafa Ceylan, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Emin Ekici ve çok ayıda davetli katıldı.

Yarışmada birinci olan Özel Osman Bey Koleji öğrencisi Emine Bektaş'a ödülünü Defterdar Mustafa Ceylan verdi. İkinci olan Sandıklı Ali Çetinkaya Ortaokulu öğrencisi Ceren Hazal Öztürk'e ödülünü Milli Eğitim Müdürü Vekili Emin Ekici, üçüncü Sülümenli Yavuz Selim ilköğretim öğrencisi Şevval Aybey'e de hediyesini Defterdar Yardımcısı Murat Toy tarafından verildi.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Ödül töreni ve Ceren Hazal Öztürk

===

Yardım meleklerinden geleneksel kış kermesi

ISPARTA'nın yardım meleği diye tabir edilen El Ele Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Kültür Sineması'nda kış kermesi açıldı. Kermesin 3 gün süreceğini belirten Dernek Başkanı Canan Aydın, kermeste, yüzlerce çeşit giysi ve yiyeceklerin satışa sunulduğunu belirtti. Kermesten önemli miktarda gelir elde etmeyi hedeflediklerine değinen Aydın, "Elde edeceğimiz gelirle, yardıma muhtaç kişilerin ve burs alan öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılayacağız. Kermesteki ürünler piyasa değerinin çok altında değerle satılmakta. Fiyat aralığımız 1-10 TL arasında değişmektedir. Kermesimize bütün hemşerilerimizi bekliyoruz" diye konuştu.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Kermesten - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Antalya Isparta Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title