Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Foto: Toplantıdan fotolar

===

Termal oteller yeni yüzüyle hizmette

SANDIKLI Belediyesi tarafından 10 yıllığına kiraya verilen Hüdai Kaplıcası'nda yer alan Küçük Termal Otel tamamen yenilendi. Revizyon ve tadilat çalışmaları sonrasında butik otel olarak hizmet vereceklerini belirten Gürses Oteller Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Gürses, müşterilerini daha iyi şartlarda misafir edebilmek için otelin tamamen yenilendiğini belirtti.

İhale sonrasında ilk Yeni Termal Otel'de revizyon ve tadilat yaptıklarını belirten Gürses, "Termal Otel'deki çalışmalarımızı tamamladıktan sonra Küçük Otel'de çalışmalara başladık. Küçük Otel artık butik otel olarak hizmet verecek. Oteldeki odalar, restoran, banyo, havuz ve lobisi baştan aşağı yenilendi. Amacımız misafirlerimize en iyi hizmeti sunabilmek ve müşteri oranımızı arttırmak" dedi.

Otellerin özelleşmesinin Sandıklı için bir milat olduğunu belirten Belediye Başkanı İsmail Elibol ise "10 yıllığına kiraya verdiğimiz oteller son derece modern bir şekilde dizayn edildi. Bu iki otele yıllardır çivi dahi çakılamıyordu. Tadilat görmeyen otellerin rekabet etme şansı yoktu. Ayrıca bu oteller yıllarca Belediye Başkanlarının çiftliği gibi kullanılıyordu. Biz bu anlayışa son verdik" dedi.

Otellerin yeni haliyle müşterilerine kaliteli hizmet vermeye başladığını anlatan Başkan Elibol, "Otelleri 9 yıllığına kiraya verdi. Bu sürenin sonunda yeninden belediyeye devredilecek. Otellerin kiralanması bu alanda milattır. Bu kiralama sonrasında hem otellerimiz baştan aşağı yenilendi, hem de masrafsız sabit gelir elde ediyoruz. Özelleşme amacına ulaşıyor" dedi.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Otelin yenilenmiş hali.

===

ISPARTA Esnaf Odaları Birliği tarafından hazırlanan 'Geleceğin Esnafı', 'Doğalgaz Isıtma Sistemleri' ve 'Ulaşımda Kalitenin Artırılması' konulu 3 proje geçen yıl Avrupa Birliği tarafından kabul edildi. Projeleri için Ulusal Ajans tarafından 260 bin Euro destek sağlandı. Projeyle ilgili tüm yazışma ve çalışmaları tamamlayan Esnaf Odaları Birlik Başkanlığı, son dakika şoku yaşadı.

ÖĞRENCİ VERMEYİNCE PROJE İPTAL EDİLDİ

Esnaf Odaları Birliği, 'Geleceğin Esnafları' konulu proje için tüm yazışmaları yapıp Isparta Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nden 30 öğrenci istedi. 20 öğrenci motor, 10 öğrenci de ağaç işleri bölümünden seçilip Avusturya ve Almanya gönderilecekti. 12 mezun öğrenci ise Danimarka'ya gidecekti. Proje öncesi Okul Müdürlüğü iyi niyet mektubu vererek çalışmaya destek olacaklarını açıkladı. Ancak her şey hazırlanıp evrakların gönderilmesi noktasına gelince film koptu.

Isparta Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğü Esnaf Odaları Birliği'ne 'Projeye katılımcı öğrenci bulunamamıştır' diye yazı gönderdi. Yazıyı aldıklarında şok olduklarını belirten Birlik Başkan Vekili Ahmet Tural, "Hemen okula gittim. Okul müdürü Yılmaz Telli'ye öğrencilerin yurtdışında eğitim almaları adına projenin yararını anlattım. Tüm masraflarını bizim karşıladığımızı söyledim. Buna rağmen okul müdürü 'Öğrenci yok, bulamıyoruz' dedi" diye konuştu.

Isparta Valisi Memduh Oğuz'a konuyu ilettiklerini kaydeden Tural, "Milli Eğitim Müdür Vekili ile görüştük. Ancak belirtilen sürede gelişme yaşanmayınca projeyi iptal etmek zorunda kaldık. 260 bin Euro'luk bütçenin yüzde 50'si öğrenci verilmediği için kesildi. Elde kalan kısımla projeleri sürdüreceğiz" dedi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Ahmet Tural

===

'Kalp Kardeşliği' için kitap yazdı

ÇOÇUK Kalp Vakfı'nın 'Kalp Kardeşliği' hareketi kapsamında yazar Pürlen Kıyat Karakuş, kalp rahatsızlığıyla doğan bebeklerin ailelerinin gerçek yaşam öykülerini 'Benim Küçük Kalbim' adlı kitabında topladı. Karakuş'un büyük ilgi gören ilk kitabının ikinci baskısı çıktı.

Kemer İlçesi'nde yaşayan Yazar Pürlen Kıyat Karakuş, Çocuk Kalp Vakfı'nın 'Kalp Kardeşliği' hareketi kapsamında 'Sizin de bir kalp kardeşiniz olsun' sloganıyla yürütülen harekete destek vermek amacıyla kitap yazdı. 'Benim Küçük Kalbim' adlı ilk kitabını 2011 yılında kaleme almaya başlayan Karakuş, Çocuk Kalp Vakfı Başkanı Prof. Dr. Tayyar Sarıoğlu kanalıyla, kalp rahatsızlığıyla doğan bebeklerin aileleriyle görüştü.

13 BİN ÇOCUK SORUNLU DOĞUYOR

Karakuş, ailelerin gerçek yaşam hikayelerini 5 ana hikaye ve 5 kısa öykü de topladı. Oktay Kaynarca'dan Saba Tümer'e, Tan Sağtürk'ten Aykut Oğut'a kadar birçok yazar, gazeteci ve sanatçı kitaba destek vererek, birer önsöz yazdı. Kuraldışı Yayınları'ndan çıkan ve 1000 adet basılan ilk kitap, satışa sunuldu. Yılda 13 bin bebeğin kalp rahatsızlığıyla doğduğuna dikkati çeken yazar Pürlen Kıyat Karakuş, bu çocukların sağlıklı insanlar gibi iyi bir yaşam sürdürebileceklerini vurgulamak istediğini kaydetti.

KİTABIN GELİRİ KALP VAKFI'NA

Onlara umut vermek ve yalnız olmadıklarını hissettirmeyi amaçladığını anlatan Karakuş, "Bu ilk kitabımdı. Çok çabuk tükendi ve 2'nci baskısı da şubat ayı başında çıktı. Bu kitapta, sadece kalp rahatsızlığıyla doğanları değil, bu tip olaylarla karşılaşıldığında, anne, babaların, aile yakınlarının ve sosyal çevrenin nasıl yaklaşması gerektiğini de anlatmaya çalıştım. Bu kişilerin duygularının ne olduğunu anlattık. Hedef kitlesini geniş tutmaya çalıştım. Kitaptan elde edilen gelir, Çocuk Kalp Vakfı'na bağışlandı" diye konuştu.

KİTAP ALANIN KALP KARDEŞİ OLACAK

Kitabın yetişkinlere ümit verdiğini dile getiren Karakuş, erken teşhisin önemine vurgu yaptı. Yurtiçi ve yurtdışındaki ailelerle görüştüğünü aktaran Karakuş, "Hedefimiz, toplumun bu konuda bilincini ve duyarlılığını arttırmaktır. Çok olumlu tepkiler alıyorum. Kitapta, sadece kalp rahatsızlığı değil, kişisel gelişim adına öğrenilecek çok şey var. Bu kitapta 'Kalp Kardeşliği' hareketinin bir parçası oldu. Bir kitap alanın, bir kalp kardeşi olacak" dedi.

Saffet YENİGÜN/KEMER, (DHA)

Foto: Pürlen Kıyat Karakuş

===

Burdur'da parklar yenileniyor

BURDUR Belediyesi tarafından Şirinevler Mahallesi'nde 3 bin metrekarelik alana çocuk parkı ve spor alanı yapılması için çalışma başlatıldı. İsmail Boyacıoğlu Caddesi'ndeki alan çocuk oyun grupları, pergule, oturma grupları ve süs havuzları yer alacak. Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya çalışmaların tamamlanmasının ardından parkın Şirinevler Çay Bahçesi adı altında hizmete açılacağını kaydetti.

Parkta muhtar evinin de yer alacağını anlatan Başkan Akkaya, çay bahçesinde düğün ve nişan gibi törenlerinde yapılabileceğini söyledi. Başkan Akkaya, "Şirinevler Çay Bahçesi ailelerin gelip rahatça vakit geçirebilecekleri nezih bir ortam olacak" dedi. Diğer yandan Burdur Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından Burkent'te bulunan Atatürk Parkı'nın düzenlemesi içinde proje hazırlandı.

Düzenleme kapsamında parktaki oyun grupları yenilenecek, havuz işler hale getirilecek, oturma grupları değiştirilecek ve çevre düzenlemesi yapılacak. Park ve Bahçeler Müdürlüğü atölyelerinde Burdur Kent Ormanı ve Mehmet Akif Ersoy Kent Ormanı ile Şeker Plajı'nda halkın kullanımına sunulmak üzere özel tasarım piknik masaları da hazırlanıyor.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Çalışmalardan

===

Köylülere modern tarım eğitimi

BURDUR Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün yürüttüğü 'Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi' (TARGEL) kapsamında merkeze bağlı köylerde çiftçilere yönelik eğitim toplantıları düzenleniyor. Köylülerin talebi üzerine belirlenen konular TARGEL Projesi koordinatörlerince eğitim veriliyor. Eğitim seminerlerinde gübreleme, bitki koruma, büyükbaş hayvan besleme, yem bitkisi yetiştiriciliği gibi konuları anlatılıyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şakir Fırat Erkal, "Globalleşen dünyada çiftçilerin bilgiye ulaşabilmesi, üretimini en rantabl şekilde gerçekleştirmesi ve modern teknolojileri tanıyabilmesi için eğitim tarımsal üretimin en temel ihtiyaçlarından biri durumuna gelmiştir" dedi. Gelişen teknoloji, internet ve sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla teknolojiyi takip eden çiftçi sayısının arttığını anlatan Erkal, müdürlük olarak kendilerinin de çiftçilere bilgi vermeye çalıştığını kaydetti.

Köylülerle birebir yapılan eğitim çalışmalarının yanı sıra internet üzerinden de bilgi akışı sağlandığına işaret eden Erkal, "Web sayfalarımız ve tarımsal haberlerimiz aracılığıyla çiftçimize tarımsal içerikli her türlü bilgiyi sunuyoruz. Bilim ve teknolojinin baş döndüren bir hızla ilerlediği günümüzde Burdurlu çiftçimizin eğitimini çok önemsiyoruz" diye konuştu.

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

Foto: İl Müdürü Erkal ve eğitim çalışmalarından

===

Kefalette başkan değişmedi

GAZİPAŞA Esnaf ve Sanatkarları Kredi Kefalet Kooperatifi Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Esnaf Kooperatif binasında yapılan genel kurulu, Kaymakam Muhittin Pamuk, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Yakup Pişkin, CHP İlçe Başkanı Vural Görgülü, MHP İlçe Başkanı Mehmet Yüksel ve çok sayıda üye izledi. Kaymakam Pamuk genel kurulda yaptığı konuşmada, ilçe esnafının yaşanan gelişmelere ayak uydurmasını, ilçe halkının ise alışveriş yaparken tercihini Gazipaşa esnafından yana kullanmasını istedi.

Gazipaşa Havalimanı'nın açılmasının ilçede yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu kaydeden Kaymakam Pamuk, "Turizm yatırımı için ilçeye gelen yatırımcılar oluyor. Esnaf olarak bu gelişime değişime hazır olmak zorundayız. Buna hazır olamazsak, kendimizi yenileyemezsek sistemin dışında kalır, sıkıntı çekeriz. En önemli sorumluluk, dünya ve ülke genelinde sektör bazında yaşanan gelişimleri değişimleri ilçeye yansıtmak zorundayız" dedi.

TEK LİSTELİ KONGRE

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Seçim gündemli toplanan genel kurulda tek listeyle seçim yapıldı. Kooperatifin 4 yıl süreyle görev yapacak yönetim kurulu ve 3 yıl süreyle görev yapacak denetim kurulu üyeleri seçildi. Tek listeyle gidilen seçimde 2001 yılından bu yana kooperatif başkanlığını yürüten mevcut başkan Mustafa Şahin'in listesi yeniden seçildi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Kaymakam Muhittin Pamuk, Kooperatif Başkanı Mustafa Şahin ve ekibi, salondan katılımcılar

===

Sağlık filosuna 5 araç daha

SAĞLIK Bakanlığı tarafından Isparta İl Sağlık Müdürlüğü'ne tahis edilen 5 ambulans törenle araç parkına dahil edildi. Bakanlığın tahsis ettiği 282 bin TL değerinde 1 adet obez ve yoğun bakım ambulansı, 164 bin TL değerindeki 1 adet arazi tipi ambulans ve tanesi 158 bin TL değerinde 3 adet acil yardım ambulansı Vali Memduh Oğuz, İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı ve sağlık personelinin katıldığı törenle İl Sağlık Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Törende konuşan İl Sağlık Müdürü Mehmet Karakaya, tahsis edilen ambulansların tam donanımlı olduğunu belirtti. Obez yoğun bakım ambulansının 350 kilograma kadar obez hastaları ve yoğun bakım gerektiren hastaları sevk etme kapasitesine sahip olduğunu kaydeden işaret eden Karakaya, İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki ambulans sayısının 46'ya ulaştığını kaydetti.

Mevcut ambulanslardan 2 tanesinin kar paletli olduğuna dikkati çeken Karakaya, bu ambulansların zor doğa şartlarında kesintisiz hizmet verebilecek nitelikte olduğunu vurguladı. Araç filosuna 1 adet kar paletli ambulans daha dahil edeceklerini aktaran Karakaya, Bakanlığın belirlemiş olduğu il merkezindeki vakalara ilk 10 dakikada, kırsal bölgelerdeki vakalara ise ilk 30 dakikada ulaşabilme hedefini tutturabilmek için tüm çalışanlarla gayret sarf edildiğini söyledi.

Karakaya, "İlimiz için bu hedefe ulaşma oranı yüzde 95'tir. 1 Şubat 2013'te hizmete giren Yalvaç 2 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ile beraber 17 noktada 17 doktor, 305 yardımcı sağlık personeli olmak üzere toplam 322 personelle acil sağlık hizmetlerini sunmaktayız" dedi. Bakanlığın düzenlediği kampanya kapsamında hayırseverlerin müdürlüğe ambulans bağışında bulunabileceğini belirten Karakaya, "Hayırseverlerin yapacakları katkıyı önemsiyoruz" dedi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Törenden

===

Noel Baba yıla iyi başladı

ANTALYA'nın Demre İlçesi'ndeki Noel Baba Müzesi'ni yılın ilk ayında 5 bin 42 kişi ziyaret etti. Bu ziyaretlerden 51 bin 538 lira gelir elde edildi. 2012 yılının Ocak ayında Noel Baba Müzesi'ni 3 bin 891 kişi ziyaret etmiş ve karşılığında 19 bin 620 lira gelir elde edilmişti.

Myra Antik Kenti'ni ise yılın ilk ayında 4 bin 624 kişi ziyaret ederken, 48 bin 190 lira gelir elde edildi. Antik kenti geçen yılın aynı döneminde 3 bin 728 kişi ziyaret etmiş ve karşılığında 19 bin 790 lira gelir elde edilmişti. Yeni yılla birlikte ören yerlerinin 10 TL olan giriş ücreti ise 15 liraya yükseltildi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Ziyaretlerden

===

Kaçak kazıya suçüstü

BURDUR'da sit alanında kaçak kazı yapıldığı ihbarı üzerine baskın yapan jandarma 3 kişiyi suçüstü yakaladı. Aşağı Müslimler Köyü'nde önceki gün kaçak kazı yapıldığı yönündeki ihbar alan geçen jandarma ekipleri, operasyon düzenledi. Kaya Mezarı mevkiinde kaçak kazı yapan M.Y, M.Y. ve E.Y. suçüstü yakalandı.

Gözaltına alınan şüphelilerin yanında kazı yapmak için kullandığı 1 demir levye, 1 murç, 2 matkap ucu ve 1 balyoz ele geçirildi. Jandarma karakoluna götürülen şüpheliler ifadelerinin ardından Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla serbest bırakıldı.

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

Foto: Jandarmadan foto - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Sandıklı Antalya Burdur Termal Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title