Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.YALVAÇ Devlet Hastanesi'ndeki eksik uzman kadronun tamamlanması için Sağlık Bakanlığı'ndan ek kadro talep edildi.

Foto: Basın toplantısından foto

===

Hastaneye uzman takviyesi

YALVAÇ Devlet Hastanesi'ndeki eksik uzman kadronun tamamlanması için Sağlık Bakanlığı'ndan ek kadro talep edildi. Yalvaç Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Aykut Demirkol, 5 uzman, 1 pratisyen, 2 diş hekimi olmak üzere 8 hekim atanması için talepte bulunduklarını söyledi. Nöroloji, ortopedi, çocuk hastalıkları servislerine atamaların da yapılacağını kaydeden Op.Dr. Demirkol, tayinler nedeniyle ortopedi ve çocuk polikliniğinde uzman doktor bulunmadığını belirtti.

Nöroloji uzmanın ise Isparta'dan görevlendirmeyle haftada 1 gün hastaneye geldiğini vurgulayan Op.Dr. Demirkol, "Hastane yönetimi olarak eksik olan doktorlarımız için talep ettik. 27 Aralık'ta 48'inci dönem atamaları gerçekleşecek. Biz, bu eksik uzmanlarımız ile birlikte fizik tedavi uzmanı, kadın doğum uzmanı, 2 diş hekimi ve 1 pratisyen doktor istedik. Ama çocuk, ortopedi, nöroloji, kadın doğum ve diş hekimi verileceğine kesin" dedi.

Yeni hastane binasının yapım çalışmaları hakkında da bilgi veren Demirkol, "Müteahhit firma çalışmaların Nisan 2013'te tamamlanacağını söyledi. Ancak kış şartlarında aksaklıklar yaşanabileceğini düşünerek biz bu tarihin 2-3 öteledik. Yeni binaya Haziran 2013'de taşınabileceğimizi tahmin ediyoruz. Burada hastalarımıza hem daha iyi hizmet verebileceğiz hem de Gelendost ve Senirkent ilçelerine de yataklı tedavi hizmeti vereceğiz" diye konuştu.

Nurettin ARKAN/YALVAÇ, (DHA)

Foto: Başhekim Aykut Demirkol

===

Kadınların azmi Kaymakamı duygulandırdı

MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nın 'Ana-kız Okula' kampanyası kapsamında açılan kurslara katılarak okuma- yazma öğrenmeye çalışan kadınlar, Yalvaç'ta kursun tekrar açılması için Kaymakam Ahmet Altıntaş'tan yardım istedi. Hafta sonları gittikleri kursta okumayı tam öğrenemediklerini anlatan kadınlar, Kaymakam Ahmet Altıntaş'ı makamında ziyaret etti.

Kaymakam Altıntaş ile görüşen Emine Taşkır, Neslihan Köse, İsmigül Çelik, Nurten Büber, Alime Çöklü, Nikar Yıldız, Emine Gemici, Ergun Dudu, Feride Kodaloğlu, Şevkiye Gözükara, kursa gitmeden önce bir işyerinin tabelasını dahi okuyamadıklarını söyledi. Evlerin kapısındaki numarayı dahi okumaktan aciz olduklarını anlatan kadınlar, "Kurs sayesinde bir parça okumayı öğrendik ama tam sökemedik. Evde gazete, kitap okumak istiyoruz. Kurs açılması için sizden yardım istiyoruz" dedi.

SİZLERLE GURUR DUYDUM

Kaymakam Ahmet Altıntaş ise "Bu isteğiniz beni oldukça duygulandırdı. Sizler yeter ki okumayı öğrenmek isteyin. Sizin için her türlü imkanımız seferber ederiz. Sizlerin bu azmi birçok insana da iyi örnek olacak" dedi. Kaymakam Altıntaş, okuma-yazma kursu açılması için Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne talimat verdi.

Nurettin ARKAN/YALVAÇ, (DHA)

Foto: Ziyaretten

===

Burdur'da deprem yürüyüşü

BURDUR Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından deprem ve doğal afetlere dikkat çekmek amacıyla 'Depreme Hazırlıkta Toplumu Bilinçlendirme' adı altında yürüyüş yaptı. Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan yürüyüş, Mehmet Akif Ersoy Kent Ormanı'nda bitti. Yürüyüşe Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Ekici, İl Genel Sekreteri İbrahim Şimşek, AFAD İl Müdürü Mehmet Oral, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsileriyle vatandaşlar katıldı.

Yürüyüş öncesi açıklama yapan AFAD İl Müdürü Mehmet Oral, 1999 yılında meydana gelen büyük depremin Türkiye'de afet yönetim anlayışının gözden geçirilmesi ihtiyacını doğurduğunu kaydetti. 2009 yılında çıkarılan 5902 Sayılı Kanun'la Türkiye'de yeni bir afet yönetim modelinin uygulamaya konulduğunu kaydeden Oral, 'Kriz Yönetimi'nden 'Risk Yönetimi' anlayışına geçildiğini vurguladı.

Deprem olmadan önce tedbir almanın önemine dikkat çeken Belediye Başkanı Akkaya ise, "Deprem değil bina öldürür. Burdur'da resmi kurum ve kuruluşlar deprem testi yaptırarak binalarında güçlendirme yaptı ya da boşalttı. Biz de belediye binasını boşalttık. Riskli binalardan biriydi. Bu binayı yıkıp Cumhuriyet Meydanı'nı genişleteceğiz. Özel binalar konusunda vatandaşlarımızdan gayret görmüyoruz" dedi.

Tüm vatandaşlara deprem testi yapmaları çağrısında bulunan Başkan Akkaya, özellikle 2000 yılından önce yapılan binaların teste tutulması gerektiğini kaydetti. Burdur'un 1'inci derece deprem bölgesi olduğuna işaret eden Başkan Akkaya, "Kent, Burdur- Fethiye fay zonu üzerinde. Fay zonu Serenler Tepesi'nden başlıyor Karasenir, Susamlık, Yenice mahallerini içine alarak Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'ne kadar devam ediyor. Buna paralel şehir içinde de fay zonları var" diye konuştu.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Mehmet Oral, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, pankart taşıyan küçük yürüyüşçü,

===

Isparta'nın her yanı gül kokacak

ISPARTA Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından ağaç dikim sezonuna girilmesi dolayısıyla şehrin çeşitli yerlerinde dikimlere başlandı. Kente 56 çeşit renkten oluşan 80 bin gülfidanıyla lale dikilecek. Isparta'nın şehir merkezi, mahalleler ve caddelerdeki refüjler ile parklarda başlanan dikimler hafta sonu da sürdü. Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, gülfidanı dikim çalışmalarını yerinde takip etti.

Isparta'yı gül şehri yapmak istediklerini ve bu kapsamda 80 bin adet gül dikiminin devam ettiğini belirten Başkan Akaydın, "Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz şehrin çeşitli yerlerinde hem ağaç hem de gülfidanı dikiyor. Bu yıl 100 bin ağaç ve 80 bin gülü toprakla buluşturacağız. Isparta'yı gül şehri yapmaya çalışıyoruz. Gülfidanlarının yanı sıra gül maketleri de yapılarak şehrimizin çeşitli bölgelerine yerleştiriliyor" dedi.

Isparta'da gül markasını yeniden canlandırmaya çalıştıklarını kaydeden Başkan Günaydın, "Şehir dışından gelen misafirlerimiz gül görmek istiyor. Isparta'nın kendine has ekonomik gülü var, ancak bu güllerimiz yılda sadece bir ay açıyor. Biz bunlara takviye olarak geçen yıl 7 renkte açan kokulu gülleri şehrimize dikmiştik. Bu yıl ise bu renk çeşitliliğini 56'ya çıkardık" dedi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Belediyeden gelen fotolar

===

Öğrenciler finans kurumlarını tanıdı

AFYON Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İşletme ve Ekonomi Kulübü (İEK) tarafından düzenlenen 'Finansal Kurumlar Zirvesi' Abdullah Kaptan Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği zirvede, Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK), İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'ndan (İMKB), Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kurumları Birliği'nden (TSPAKB) ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (BDDK) yetkililer öğrencilere kurumlarındaki iş fırsatlarıyla ilgi bilgiler verdi.

Zirvenin öğrencilerin gelişimi ve kariyer planlaması açısından önemli olduğunu anlatan İEK Akademik Danışmanı Doç. Dr. Tuğrul Kandemir, iş imkanı sağlayan kurumlarla, öğrencileri bir araya getirme düşüncesinin öğrencilerde bir fikir oluşturduğunu söyledi. Öğrencilerin mezun olduktan sonra, çalışabilecekleri iş alanlarıyla ilgili çok fazla bilgiye sahip olmadıklarını vurgulayan Doç.Dr. Kandemir, öğrencilerin mezun olmadan, kariyer palanlarına başlamadan bu kurumları tanımalarını istediklerini söyledi.

İMKB Kurumsal İletişim Müdür Yardımcısı Arzu Girgin ve TSPAKB Eğitim ve Tanıtım Müdür Yardımcısı Tuğba Oğan'ın kurumlarıyla ilgili bilgiler verdiği zirvede, AKÜ'lü öğrencilerin bu kurumlarda çalışabilmek için hangi şartları taşımaları gerektiği de anlatıldı. İşe alım koşullarını aktaran Girgin ve Oğan, gençlere kendine güvenme ve kendini geliştirmenin iş bulmada önemli olduğunu da belirtti. Programın ikinci bölümünde de BDDK Başkanlık Müşaviri Ahmet Arıcı sunum yaptı. Program kapsamında katılımcılar arasında yapılan çekilişle katılımcılara staj imkanı sağlandı.

AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: zirveden fotoğraflar

===

Kadın girişimciler başkanını seçti

ISPATRTA Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Kadın Girişimciler Kurulu (KAGİK) başkan ve yönetim kurulunu belirlemek seçime gitti. Yapılan seçim sonrasında KAGİK başkanlığına Gözde Çağlar, yardımcılıklarına da Zuhal Emine Büyükçulcu ile Yalvaç Ticaret Odası'ndan Şerife Hanım Ekinci seçildi. Isparta'nın gelişimi ve ekonomik yönden güçlenmesi adına çalışmalar yapmak istediklerini belirten KAGİK Başkanı Gözde Çağlar, ildeki kadın girişimci potansiyelini nicelik ve nitelik bakımından geliştirmek istediklerini söyledi.

Bu amaçla kadınları daha donanımlı hale getirmek için politikalar belirleyeceklerini kaydeden Başkan Büyükçulcu, "Girişimcilik kültürünün ildeki kadınlar arasında gelişmesine öncülük etme, girişimci ruhlu kişilere, bu özelliklerini daha etkili kullanabilmelerini sağlayacağız" diye konuştu. Önümüzdeki günlerde çalışma programlarıyla ilgili daha detaylı açıklamada bulunacağını belirten Çağlar, en kısa sürede kurulun çalışmalarına başlayacağını açıkladı.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Gözde Çağlar ve yönetim

===

Cahit Beğenç mezarı başında anıldı

FETHİYE'nin yetiştirdiği önemli sosyologlardan, basın şeref kartı sahibi gazeteci- yazar Cahit Beğenç ölümünün 18'inci yıldönümünde mezarı başında anıldı. İncirköy Mezarlığı'nda düzenlenen anma programına Cahit Beğenç'in eşi Melahat Beğenç, Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur, Fethiye Turizm Tanıtım Eğitim Kültür ve Çevre Vakfı (FETAV) Müdürü Dilek Dinçer, Yazar Ünal Şöhret Dirlik ve akrabaları katıldı.

Duaların okunduğu anma töreninde, Beğenç'i tanıyanlar onula ilgili hatıralarını anlattı. Dilek Dinçer yaptığı konuşmada, "Ben turizm bürosunda çalıştığım dönemde yanımıza gelir bizle sohbet ederdi. Ona çok şey borçluyuz. Kaybolmaya yüz tutmuş kitaplarını Fethiye Belediyesi bastırdı. Kitaplarını okuyunca onun kıymetini bir kat daha anlıyoruz. Dünya durdukça adı yaşayacak" dedi.

Duaların ardından heyet İncirköy İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti. Okul öğrencilerinden Hilal Kaya, Cahit Beğenç için yazdığı şiiri okudu. Melahat Beğenç'i duygulandıran ziyaret, çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Anma töreninden genel ve detay fotoğraflar

---KUTU---

CAHİT BEĞENÇ KİMDİR?

1910 yılında İncirköy'de doğan Cahit Beğenç, çeviri ve telif olmak üzere 19 kitaba imza atmıştır. Beğenç, 'Sedef Kız' isimli öykü kitabı ile 1943 yılında Türk Dil Kurumu'ndan ödül almıştır. Basın şeref kartı sahibi olan Beğenç'in dergi ve kitaplarda yayınlanmış yüzlerce öykü ve makaleleri bulunmaktadır. 1994 yılında otobüs durağında geçirdiği bir kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Cahit Beğenç, İncirköy Mezarlığı'nda toprağa verilmiştir.

===

Hırsızlar seralara dadandı

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde havaların soğumasıyla birlikte sebze meyve fiyatları arttı. Fiyatlardaki artış hırsızların da dikkatini çekti. Gazipaşa merkeze bağlı Beyobası Köyünde bir seraya giren hırsız ya da hırsızlar, topladıkları yaklaşık 500 kilo salatalığı alarak kayıplara karıştı. Murat Yılmaz'a ait seraya önceki gece yarısı giren hırsızlar, hasada hazır salatalıkları topladı. Şüpheliler, yaklaşık 500 kilo salatalığı daha sonra bir araca yükleyerek kaçtı.

Sabah saatlerinde salatalık toplamak için seraya giden Murat Yılmaz, durumu fark etti. Yılmaz, 'Salatalık azalınca fiyatlar yükselmeye başladı. Kilosu 1,5 liraya kadar yükselen salatalık hırsızların iştahını kabartmış olmalı. Hasat yapan hırsızlar aldıkları salatalıklarla kayıplara karışmış" dedi. Diğer yandan son dönemlerde Gazipaşa'da seralarında sık sık ürün hırsızlığı yaşandığı ancak sera sahiplerinin şikayetçi olmadığı kaydedildi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Salatalık resim

===

Polisten örnek davranış

SERİK İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından ilçedeki engelli öğrenciler, Belek Beldesi'ndeki Yunus Gösteri Merkezi'nde ağırlandı. Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'ndeki görevli memurlar tarafından karşılanan öğrenciler, kendilerini için hazırlanan gösterileri izledi. Troy Dolphin Yunus Gösteri Merkezi'nde gönüllerince eğlenen öğrenciler, yunuslarla fotoğraf çektirdi.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Öğrencilerden foto

=== - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Sağlık Bakanlığı Isparta Burdur Yalvaç Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title