Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.SERİK'te hayırsever Gülsün ve Süleyman Süral çiftinin yapımını üstlendiği Akdeniz Üniversitesi Serik Meslek Yüksek Okulu'nun inşaatı sürüyor.

Foto: Ömer Ertüzün

===

Serik MYO'da son doğru

SERİK'te hayırsever Gülsün ve Süleyman Süral çiftinin yapımını üstlendiği Akdeniz Üniversitesi Serik Meslek Yüksek Okulu'nun inşaatı sürüyor. Serik Yüksek Öğrenim ve Bilim Vakfı Yönetim Kurulu, inşaat çalışmalarıyla ilgili bilgi vermek üzere basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, Vakıf Başkanı Fatih Tuncer, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yasin Özkara, Vakıf Yönetim Kurulu Üyeleri Necmettin Çalık, Adnan Ege, Ali Sülek ile şantiye şefi mimar Mustafa Serdar Turan katıldı.

2013-2014 DÖNEMİNDE EĞİTİME AÇARIZ

Vakıf Başkanı Fatih Tuncer, inşaatı gelecek yıl bitirmeyi planladıklarını ve 2013-2014 döneminde öğrenci kabul etmeyi hedeflediklerini söyledi. İnşaatın etrafında 2B arazilerinin mevcut olduğunu belirten Başkan Tuncer, bu arsaların tahsisinin kurulacak bir fakülte için çok gerekli olduğuna dikkati çekti. Başkan Tuncer, bu arsaların bir kısmının AÜ'ye tahsis edileceği yönünde Belediye Başkanı Mehmet Habalı ile mutabakat sağlandığını kaydetti.

Serik yerleşkesinin bir eğitim ve öğrenim merkezi haline geleceğine değinen Başkan Tuncer, "Burada 4 yıllık fakültenin ve yeni bölümlerin açılmasını arzu ediyoruz. En az 3 bin öğrencinin eğitim ve öğrenim göreceği bir kurum olacak" dedi. Üniversitenin ek binalar için şu an 13.5 dönüm arazisi olduğunu anlatan Tuncer, yeni ilavelerle bunun 45 dönüme yükseleceğini söyledi. Toplantının ardından Başkan Tuncer ve beraberindekiler Serik MYO'nun binasını gezdi.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: İnşaat alanında foto

===

Pancar sökümü başladı

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde şeker pancarı sökümü başladı. Sandıklı merkez köy ve beldeleri ile Sinanpaşa ve Kızılören ilçelerindeki toplam 35 köy ve beldeki üreticiler ürünlerini Sandıklı'da bulunan kantarlara veya Afyonkarahisar'daki şeker fabrikasına teslim ediyor. Sandıklı, Kızılören ve Sinanpaşa'da toplam 1300 üretici bulunduğunu belirten Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Yıldız,

pancar sökümünün devam ettiğini, ancak alım fiyatlarının henüz belirlenmediğini söyledi.

Geçen yıl taban fiyatın 12.5 kuruş olduğunu hatırlatan Yıldız, bu yılki taban fiyatın önümüzdeki günlerde açıklanacağını kaydetti. Taban fiyatı açıklanırken üreticilerin mağdur olmaması için girdi maliyetleri ve giderlerin baz alınacağını vurgulayan Başkan Yıldız, "Akaryakıt, gübre, işçi, nakliye gibi gider maliyetleri yükseltiyor. Bu maliyetler göz önünde bulundurulmadan taban fiyatı açıklanması zaten mağdur olan çiftçinin belini iyice bükecektir" dedi.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Şeker pancar tesliminden ve Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Yıldız

===

Toplantıda doğum günü sürprizi

AFYONKARAHİSAR'da 'Dünya Gıda Günü' nedeniyle Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen etkinlikte, gıda güvenliği ön plana çıktı. İşletmelerin gıda güvenliğini önemsemeleri gerektiğini vurgulayan Vali İrfan Balkanlıoğlu, rekabet şartlarından sıkılıp kısa sürede çok para kazanmak isteyen insanlar, imalathanelerine gerekli makine ve ekipmanı almak yerine merdiven altında kontrolsüz üretim yapmalarının büyük bir yanlışlık olduğunu söyledi.

Piyasada kilosu 25 TL'ye de 5 TL'ye de sucuk olduğunu hatırlatan Balkanlıoğlu, "Fakir insanlar 5 liralık sucuğu satın alıyor. Kıymanın kilosu 25 lirayken 5 liraya satılan sucuk her halde sağlıklı değildir" dedi. Afyonkarahisar'da denetimlerin arttığına dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu, "Artık herkes Avrupa standartlarında üretim yapmak zorunda. Üretim yapılacaksa oyunu kuralına göre oynanacak. İmalathaneler de çalışan insanlar da çok temiz olacak" dedi.

Gıda üretimi, çocukların beslenmesi ve gıda güvenliği konusunda sunumların yapıldığı toplantıda Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap'a doğum günü sürprizi yapıldı. 41'inci yaşını kutlayan Arap, toplantı sonrasında getirilen doğum günü pastanı protokol üyeleriyle birlikte kesti.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: toplantıdan foto

===

Yeni nüfus müdürlüğüne tam puan

ALANYA Nüfus Müdürlüğü yeni hizmet binası Vatandaşlık ve Nüfus İdaresi Genel Müdürü Ahmet Sarıcan'ın katıldığı törenle açıldı. Törene, Vatandaşlık ve Nüfus İdaresi Genel Müdürü Ahmet Sarıcan'ın yanı sıra 60 ilin nüfus müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Tören, Kemal Şuberi İlköğretim Okulu öğrencilerinin halk oyunu gösterisiyle başladı. Törende konuşan Alanya Nüfus Müdürü Hasan Başaran, şeffaf, dinamik vatandaş odaklı çalıştıklarını söyledi.

2002 yılına kadar nüfus hizmetlerinin klasik yöntem anlayışıyla yapıldığını anlatan Genel Müdür Ahmet Sarıcan ise "75 milyonu bulan nüfusumuzla ve inanılmaz göç alan ülkemizden hizmetin klasik yöntemle yapılamayacağı gördük. Kayıtlı olunan yer ile yaşanan yer arasından farklıklar oluşuyordu. Bu yüzden devlet ilk defa Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi'ni (MERNİS) 2003'te hayata geçirerek daha hızlı ve modern bir şekilde hizmet vermeye başladı" dedi.

Tören sırasından konuklara araştırmacı yazar Haşim Yetkin'in 'Dünden bu güne Alanya'da yaşam kitabı hediye edildi. Açılış sonrasından binayı gezen davetlerden bazı nüfus müdürleri binayı çok beğenirken makam odası ve hizmet masalarından fotoğraf çekip kendi hizmet binalarını yenilemek için örnek olarak kullanacaklarını söyledi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Dr. Ahmet Sarıcan- Hasan Başaran - açılıştan - folklor gösterisi

===

AKUT Fethiye'de gönüllü arıyor

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde üniversite öğrencilerine yönelik bilgilendirme ve tanıtım semineri düzenleyen AKUT (Arama Kurtarma Derneği) Fethiye ekibi, yeni gönüllüler kazanmak için öğrencilere davette bulundu. AKUT Fethiye ekibi, yeni gönüllüler kazanmak için üniversite öğrencilerine yönelik bilgilendirme ve tanıtım toplantısı yaptı.

Muğla Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Toplantı Salonu'nda 100 yakın öğrencinin katılımıyla yapılan seminerde arama kurtarma faaliyetleri hakkında tanıtıcı bilgiler verildi. AKUT Fethiye Operasyon Sorumlusu Ersin Gür, Fethiye genelinde yürütülen kurtarma çalışmalarını fotoğraf ve görüntüler eşliğinde anlatıp, öğrencilere neden AKUT gönüllüsü olduklarını anlattı.

Toplantıda konuşan Ersin Gür, AKUT içindeki dayanışma ve yardımlaşmayı örnek göstererek, gençleri de aralarında görmek istediklerini belirtti. AKUT'ta herkesin alabileceği bir görev olduğunu kaydeden Gür, "Bir can kurtardığımızda o kişinin gözlerinde gördüğümüz ışık, bize bu işi neden yaptığımızı her seferinde bir kez daha anlatmakta. Bir insanın hayatta kalmasına yardımcı olmanın, para birimi olarak bir karşılığı olduğunu düşünemiyorum. Bu yüzden sizleri AKUT gönüllüsü olarak görmek istiyoruz" dedi.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Toplantıdan genel detay, Ersin Gür'ün fotoğrafı

===

Kaymakam muhtarları dinledi

FİNİKE İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta, köy ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi. DSİ Finike Şube Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıya, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Adem Çolak, Emniyet Müdürü Haşim Çakmaklı, Yazı İşleri Müdürü Dilek Karakuş, Özel İdare Müdürü Ayhan Camgöz, Milli Eğitim Müdürü Hızır Güneş, mahalle ve köy muhtarları katıldı. İlçeye yeni gelmesi nedeniyle sorunlara çok hakim olmadığını dile getiren Kaymakam Yakuta, muhtarlarla iyi ilişkiler içinde olduğunu ve çözüm noktasında ortak çaba sarf etiklerini kaydetti.

Göreve başladığı günden bu yana köylerden bir kısmını ziyaret ettiğini ve en kısa sürede köy ziyaretlerini tamamlayacağını kaydeden Kaymakam Yakuta, sorunları yerinde incelemek istediğini söyledi. Sorunlara çözüm bulma noktasında çaba harcayacağını anlatan Kaymakam Yakuta, görev yaptığı süre içerisinde güzel eserler bırakmayı ümit ettiğini dile getirdi. Vatandaşların sorunlarıyla ilk olarak muhtarların muhatap olduğunu vurgulayan Kaymakam Yakuta, "Bu sorunları vatandaşlardan toplayarak bizim tespit ettiğimiz sorunlarla birleştirerek çözüm noktasında ortak çaba sarf edelim" dedi

Muhtarları önemsediğini ve onları kanaat önderi olarak gördüğünü vurgulayan kaymakam Yakuta, "Sizler seçilerek bu görevlere geldiniz. Sizi destekleyenler ve desteklemeyenler olmuştur. Ancak seçim süreci geçtikten sonra herkesi kucaklayan çağdaş bir yönetim anlayışı içinde, herkese eşit uzaklıkta, tarafsız bir şekilde görev yapmanız gerekiyor. Bizim bu yönde bir beklentimiz var" diye konuştu. Büyükşehir Yasa Tasarısı hakkında da muhtarlara bilgi veren Kaymakam Yakuta, Türkiye'de 36 bin köy, 17 bin mahalle olduğunu anımsatarak bu sayının değişeceğini söyledi.

EĞİTİM DÜZEYİ DÜŞÜK

Özellikle ziyaret ettiği köylerdeki birleştirilmiş sınıflarda eğitim düzeyinin düşük olduğunu gördüğünü belirten Kaymakam Yakuta, eğitimin kalitesini mutlak suretle yükseltilmesi gerektiğini söyledi. Köylerdeki kaçak yapılaşmayı da gündeme getiren Kaymakam Yakuta, ayrıca, kişi başına 100 TL olmak üzere 535 kişiye yaklaşık 55 bin TL civarında eğitim yardımı yaptıklarını, Kurban Bayramı'nda ise ihtiyaç sahibi olarak tespit edilen 325 kişiye 150 TL yardım yapılacağını kaydetti.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Emniyet Müdürü Çakmaklı, Kaymakam Yakuta, Jandarma Komutanı Çolak, kurum amirleri ve muhtarlar

===

'Hayaldi gerçek oldu, salatalık 10 kuruş'

CHP Kumluca İlçe Başkanı Arif Kocacık ve yönetim kurulu üyeleri ilçedeki sebze-meyve üreticilerini ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Bölgede sera üreticiliğin başladığı bir dönemde çiftçilerin büyük umut bağladığı salatalık fiyatının 10 kuruşa kadar düştüğünü belirten Başkan Kocacık, çiftçilerin sezonu ciddi bir zararla kapattıklarını söyledi.

Çiftçilerin geçen sezonu zaten borçlu kapattıklarını hatırlatan Başkan Kocacık, "İlaç parası ve banka kredisini ödeyemeyen üreticiler tüm umutlarını yeni sezona bağlamıştı. Komşu ülkelerle devamlı kavga ve savaş halinde olmamız piyasayı çok olumsuz etkiledi. Yeni çıkan hal yasası da buna eklenince hal piyasasındaki bu belirsizlik hem çiftçiyi, hem komisyoncuyu hem de tüccarı tedirgin ediyor" dedi.

Kriz üzerine kriz yaşan çiftçinin desteklenmesi gerektiğini anlatan Başkan Kocacık, "Hayaldi gerçek oldu. Salatalık 10 kuruşa düştü. Çiftçilerin borçlarının ertelenmesi, destek verilmesi şart. Pek çok üretici ürünlerini çöpe döküyor. Tarım üreticisine hibe krediler verilerek düştüğü zor durumdan kurtarılması gerekiyor. Aksi halde üretim yapamayacak duruma gelirler" diye konuştu.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Seradan ve Başkan Kocacık

===

CHP esnafın sorunlarını dinledi

CHP Kemer İlçe Başkanı Umut Güneş ve yönetim kurulu üyeleri, Kuzdere Kemer Küçük Sanayi esnafını ziyaret etti. Esnafın sorunlarını dinleyen CHP'liler, ayrıca sorunlarını özel olarak belirtmek isteyen esnafa da ilçe başkanlığının irtibat telefonları ve internet adresinin yazılı olduğu kartları verdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Gazetesi'nin de dağıtıldığı ziyarette, İlçe Başkanı Güneş, esnafa sorunlarının çözümü için CHP'nin her zaman yanlarında olduğunu söyledi.

Saffet YENİGÜN/KEMER, (DHA)

Foto: Ziyaretten

===

Jandarmadan 'keçi' operasyonu

KAŞ Jandarma Komutanlığı ekipleri, Finike'de çaldığı 30 keçiyi satmaya çalışan 2 kişiyi yakaladı. Jandarma ekipleri, ilçeye bağlı Dirgenler, Kasaba ve Karadağ köylerinde piyasa değerinin yarısına keçi satıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Keçileri satan 38 yaşındaki Hasan T.'yi takibe alan ekipler, şüphelinin keçileri Finike'den çaldığını tespit etti.

Bunun üzerine ekipler, Hasan T. ve yanındaki Ramazan Ç.'yi gözaltına aldı. Keçiler ise satılan köylerden toplatılarak Finike'ye bağlı Boldağ Köyü'ndeki sahiplerine teslim edildi. Sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen Hasan T. ve Ramazan Ç, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Jandarma yetkilileri, vatandaşları hayvan hırsızlıklarına ve sahte paraya karşı uyardı.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Yakalanan

===

Yangın ucuz atlatıldı

ANTALYA'nın Kaş İlçesi Çerçiler Mahallesi'nde saat 13.45 sıralarında fundalık alanda orman yangını çıktı. Kaş- Elmalı Karayolu'nun hemen yanında çıkan yangına Kaş Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekipler müdahale etti. 3 arazöz ve itfaiye ekipleri ile 20 orman işçisinin müdahale ettiği yangın, kısa sürede kontrol altına alındı. Yerleşim yerlerine sıçramadan söndürülen yangın, tamamen söndürüldü.

Sigara izmaritinden çıktığı tahmin edilen yangında yaklaşık 4 dönümlük alan zarar gördü.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Yangından - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Akdeniz Üniversitesi Mesut Yakuta Fethiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title