Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (1)

Foto.ANTALYA Fuarcılık AŞ'nin (ANFAŞ) bu yıl 6'ncısı düzenlenecek FreshAntalya Fuarı'nın, sektörün ilgisizliği nedeniyle iptal edildiği açıklandı.

Foto: Gürkut Acar, Dur Dağı'ndaki çalışmalardan arşiv foto

===

Sektör ilgi göstermedi FreshAntalya iptal edildi

ANTALYA Fuarcılık AŞ'nin (ANFAŞ) bu yıl 6'ncısı düzenlenecek FreshAntalya Fuarı'nın, sektörün ilgisizliği nedeniyle iptal edildiği açıklandı. ANFAŞ Organizasyon Komitesi'nden sektör temsilcilerine yapılan duyuruda, 15-17 Kasım tarihleri arasında bu yıl altıncısı düzenlenecek ANFAŞ FreshAntalya Uluslararası Meyve Sebze Lojistik ve Teknolojileri Fuarı'nın, uzun senelerdir meyve sebze ticareti sektörünün yurtiçi ve yurtdışı satışlarına ivme kazandırmak amacına çok somut faydalar sağladığı belirtildi.

Geçen yıl fuarda yurtdışından yaklaşık 2 bin uluslararası alıcının ağırlandığı belirtilen açıklamada, yaklaşık 3 bin ikili iş görüşmesi organize edildiği ve yurtiçinden 50 bine yakın meyve sebze sektörü temsilcisinin ziyaret ettiği kaydedildi. Bu yıl ise sektör temsilcilerinin talebi ile yurtdışından ve yurtiçinden zincir süpermarketler ve yurtdışından ithalatçıların fuar ziyaretinin çok önceden kesinleştirildiği belirterek, şöyle denildi;

"Teyit listeleri potansiyel firmalara sunulmuştur. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) üyesi 10 tarım bakanının fuarımıza ziyareti ve ertesi gün bu ülkelerin üst düzey bürokratlarının fuarımızda yapılacak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı paneline katılımı organize edilmiştir. Yerli ve yabancı medyada haber ve reklamlarımız çıkmıştır. Tüm ekip olarak Akdeniz, Çukurova, Ege, Marmara ve meyve sebzenin yetiştiği tüm bölgelere pazarlama ve satış çalışmaları yapılmıştır."

"Bütün bu çabalara rağmen sektörün üretim ve satış yapan firmalarının fuarımızda stant açmaya, sektörel sebepler ve alışkanlıklar, ekonomik ve konjonktürel nedenlerden dolayı yeteri kadar eğilim göstermedikleri tespit edilmektedir. Sonuç itibariyle, fuarımıza inanarak stant açmak isteyen firmalarımızı, yurtiçinden ve yurtdışından alıcı olarak geleceğini bildiren profesyonelleri üzmemek adına uzun yıllardır emek verilen ve yatırım yapılan ANFAŞ FreshAntalya Fuarımızı erteleme kararı aldık."

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Foto: FreshAntalya'dan arşiv foto

===

Büyükşehir Özel Eğitim Okulu'nda ders başladı

ANTALYA'nın Döşemealtı İlçesi'ndeki Büyükşehir Özel Eğitim Okulu'nda 2012-2013 eğitim öğretim yılı başladı. Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Engelli Bireyler Derneği tarafından yaptırılan okulda düzenlenen açılış kokteyline, Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Engelli Bireyler Derneği Başkanı Günseli Akaydın da katıldı.

Kokteylde konuşan okulun kurucu temsilcisi Cahit Oğuz, 48 derslik ve 12 iş atölyesi bulunan okulda bedensel ve zihinsel engelli çocuklara eğitim verildiğini söyledi. Başkan Akaydın da Avrupa'da örnekleri bulunan okulda bedensel ve zihinsel engelli çocuklara mesleki bilgi kazandırarak, onların hayatında kolaylık sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Akaydın, engelli bireylerin ailelerinin de okul içerisindeki 52 yataklı otelde sağlanan hizmetlerden faydalanabileceğini ifade etti.

Okul hakkında kendisine yönelik haksız suçlamalar yapıldığına dikkati çeken Akaydın, şöyle dedi: "Bu bir rant projesi değil. Bu projenin muhatabı olan kişilerden gelir elde edilmiyor. Engelli Bireyler Derneği kuruluş şablonuna uygun olarak belediye ile birlikte burayı yürütmezse tesisin bu hale gelmesi mümkün değil. Büyükşehir Belediyesi'nin Engelli Bireyler Derneği'ne rant aktardığının düşünülmesi haksızlıktır. Bu projeyi başlatan Menderes Türel'e de teşekkür ediyorum."

Vali Yardımcısı Cevheroğlu da Türkiye'ye örnek olabilecek özelliklere sahip olan okulda zihinsel ve bedensel engelli çocukların eğitimlerinin yapılarak, toplumsal hayatta yer almalarının kolaylaştırılacağını dile getirdi. Engelli Bireyler Derneği Başkanı Günseli Akaydın ise okulun açılmasından dolayı çok mutlu olduğunu ve 200 öğrenci ile eğitime başlandığını kaydetti.

Kokteylde okulun yapımına katkı sağlayan kişilere plaket ve teşekkür belgesi verildi. Kokteylde engelli çocukların hazırladığı dans gösterisi ve müzik dinletisi yapıldı. Engelli çocuklarla sohbet eden Akaydın ve kokteyle katılanlar, daha sonra okulu gezdi. Kokteyle Medical Park Antalya spor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek ile Antalyasporlu futbolcular da katıldı. Antalyasporlu oyuncular ve Özdilek çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)

Foto: Okul açılışından fotolar

--- KUTU ---

Oteli de var

Eğitim uygulama, rehabilitasyon merkezi ve mesleki eğitim alanlarında faaliyet gösteren ve 3 bin metrekare alana kurulu Büyükşehir Özel Eğitim Okulu'nda 48 derslik, 12 iş atölyesi, spor salonları yarı olimpik yüzme havuzu, hidroterapi havuzu, sera, kütüphane yer alıyor. 8-16 yaş aralığındaki zihinsel ve bedensel engelli çocukların eğitim gördüğü okulda 12 suit, 14 standart odası bulunan 52 yatak kapasiteli otel de yer alıyor. Birkaç ay sonra hizmete girecek otelin engelli bireylerin ve ailelerinin kalabileceği şekilde hazırlandığı, otelde tıbbi destek sağlayacak doktor- hemşirenin yer alacağı belirtildi.

===

Antalya'dan mutlu ayrıldılar

AVRUPA Birliği Okul Ortaklıkları (COMENİUS) Projesi kapsamında dünya liseleri arasına giren Antalya Lisesi'nin Almanya, Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Belçika'dan gelen idareci, öğretmen ve öğrenci konukları, Antalya'dan mutlu ayrıldı. 1933 yılında liseye dönüştürülen tarihi özellikli bir binaya da sahip olan okulda Türk eğitim sistemini inceleyen, bazı sınıflarda derslere girip, öğretmen ve öğrencilerle kaynaşan konuklar, öğrenci ailelerinin evlerinde konakladı.

Yabancı konuklar, son günlerinde Antalya'nın tarihi mekanlarından Perge, Aspendos, Side'yi, Antalya Etnografya Müzesi'ni, Manavgat Şelalesi'ni, turistik yöreleri gezip, yat turuyla koyları keşfetme imkanı buldu. Alman öğretmen Martina Backmann ile Belçikalı öğretmen Ellen Vandenbroucke, "Antalya'da kaldığımız süre içinde son derece yararlı çalışmalar yaptık. Türk halkının yaşamını, eğitim sistemini yakından tanıdık, hep birlikte güzel günler geçirdik" dedi.

Backmann ve Vandenbroucke. bugün ise ayrılık hüznü ve tekrar bir araya gelebilecek olmanın sevincini yaşadıklarını kaydetti. Backmann, Antalya Lisesi Müdürü Nezihi Özen'e, kendilerine eşlik eden İngilizce öğretmenleri Abdullah Yeken, Reyhan Haber, öğrenci ve ailelerine göstermiş oldukları sıcak ilgi ve misafirperverlik nedeniyle de teşekkür etti. Proje kapsamında Antalya Lisesi'nden bir grup öğretmen ve öğrenci de 17 Mart 2013 tarihinde Belçika'ya gidecek.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Yabancı konukların fotosu

===

Küçük çocuğu gasp eden yakalandı

ANTALYA'da ilköğretim okulu öğrencisini tehdit ederek gasp eden şüpheli, operasyonla gözaltına alındı. Olay 3 Eylül günü Muratpaşa İlçesi Sedir Mahallesi üzerinde meydana geldi. İlköğretim okulu öğrencisi N.Y., kimliği belirsiz kişi tarafından tehdit edilerek cep telefonu gasp edildi. Olayın ardından durumu polise bildiren N.Y., şüphelinin eşkal bilgilerini vererek şikayetçi oldu.

Ailesiyle birlikte geldiği polis merkezinde ağlayarak ifade veren N.Y.'nin verdiği bilgiler üzerine araştırma başlatan polis, kısa sürede şüphelinin kimliğini belirledi. Polis çevredeki işyerlerinin kamera kayıtlarından yola çıkarak yaptığı kimlik tespitinin ardından yaptığı çalışmada, şüpheli H.K.'yi saklandığı adreste yakalayarak gözaltına aldı. Şüpheli çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Soner KOCAER/ANTALYA, (DHA)

Foto: Şüphelinin polisler arasında fotosu

===

Sanat Sokağı'na ilgi büyük oldu

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) ve Serbest Sanatçılar Topluluğu'nun (SESAN) işbirliğiyle tarihi Kaleiçi semtine canlılık kazandırmak amacıyla Karaalioğlu Parkı'nda açılan üç gün süreli 'Sanat Sokağı', büyük ilgi gördü. Yoğun istek üzerine parktaki sokak, cumartesi ve pazar günleri de oluşturulacak.

Önümüzdeki günlerde Kaleiçi sokakları değişik park ve bahçelere de taşacak olan 'Sanat Sokağı'na, resim, fotoğraf, heykel, yontu heykel, seramik, üç boyutlu rölyef, hat-tezhip, ahşap-cam boyama, ebru, folklorik bebek, takı tasarımı, el sanatı giysi, çanta, aksesuar, kumaş boyama çalışmaları yapan sanatçılar eserleriyle katıldı.

SESAN Antalya Şubesi Başkanı ve Sanat Sokağı Etkilik Koordinatörü Rahime Halide Soysal, Karaalioğlu Parkı'ndaki sokağın ilk adım olduğunu belirtip, program dahilinde her gün bir parkta sanat çalışmaları yapılacağının müjdesini verdi. Soysal, "Amacımız sanatı atölye ve galeri ortamlarından çıkarıp, halkla buluşturmak" dedi.

Koordinatör Soysal, Antalyalıların, yerli ve yabancıların ilgisini çekmek amacıyla canlı performans çalışmalarının da yapıldığı Sanat Sokağı'nın, müzik, şiir dinletileri, mini konserlerle de renklendirileceğini kaydetti. Soysal, "Sokakta, unutulmuş, unutulmaya yüz tutmuş bazı geleneksel el sanatlarımızı da yaşatıyoruz" dedi.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Sanat Sokağı'ndaki çalışmalardan sergilerden çeşitli görüntü

===

Çift renk gözleri fark yarattı

ESLİNE Mankenlik Ajansı A kadro mankeni Dilara Melendiz, Van Kedisi'ni andıran gözleri nedeniyle özellikle yüz fotomodelliğinde ön plana çıkıyor. Görenleri şaşkına çeviren çift renk gözlerini çok sevdiğini belirten genç manken, arkadaşları arasında da gözleri sayesinde ön plana çıkıyor. Bir gözü ela, diğeri koyu yeşil olan Melendiz kendisini ayrıcalıklı hissetiğini söylüyor.

Esline Ajans ile çalışan genç manken, "Mankenliğe ilk başladığım günlerde, diğer kızların arasında bir anda gözlerimin farklı renk oluşuyla ön plana çıktım. Ajans yönetimi de farklılığıma bayıldı. Özellikle yüz ve gözlerin ön plana çıkacağı fotomodellik işlerini daha çok tercih ediyorum. Katalogtan görüp beğenenler de gözlerimin farklılığının dikkat çekici olduğunu vurguluyor" dedi.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Dilara Melendiz'in tek fotoları

03 EKİM ÇARŞAMBA SABİTLERİ

==========================

HAVA DURUMU

-----------

ANTALYA : 23/32 (GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI)

BURDUR : 11/27 (GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI)

ISPARTA : 10/27 (GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI)

ALANYA : 24/33 (GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI)

KEMER : 19/33 (GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI)

AFYONKARAHİSAR : 15/24 (AZ BULUTLU)

MANAVGAT : 20/33 (GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI)

KUMLUCA : 18/31 (GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI)

BUCAK : 15/30 (GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI)

EĞİRDİR : 10/25 (GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI)

SANDIKLI : 06/28 (PARÇALI BULUTLU)

FETHİYE : 18/32 (GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI)

NAMAZ VAKİTLERİ

---------------

İMSAK GÜNEŞ ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM YATSI

ANTALYA : 05.26 06.47 12.53 16.10 18.47 20.01

AFYONKARAHİSAR: 05.25 06.49 12.54 16.09 18.47 20.03

BURDUR : 05.27 06.49 12.55 16.11 18.48 20.03

ISPARTA : 05.26 06.48 12.54 16.10 18.47 20.02

ALANYA : 05.21 06.42 12.48 16.05 18.42 19.56

KEMER : 05.27 06.48 12.54 16.11 18.48 20.02

KUMLUCA : 05.28 06.49 12.55 16.12 18.49 20.03

FETHİYE : 05.32 06.54 13.00 16.16 18.53 20.08

NÖBETÇİ ECZANELER

-----------------

ANTALYA

-------

AKLAR Yıldız Mah. 204 Sk. No: 20/1 237 49 43

ARAN Jinefem Hastanesi yanı 316 66 70

DENİZ 15 Nolu Sağlık Ocağı yanı 242 86 42

EREĞLİ ANIL Ulus Mah. 2102 Sk. No: 14/2 345 35 35

GÖKHAN Muratpaşa Tıp Mrk. yanı 243 86 49

LAL B.Onat Cad. No: 58 312 55 94

ÖYKÜM Altınkum Mah. Atatürk Blv. 229 26 97

SEMT Ahatlı Sağlık Ocağı karş. 227 80 92

YEŞİLIRMAK Yeşilırmak Cad. No: 135/1 326 92 62

AFYONKARAHİSAR

--------------

ALTINTAŞ Eski SSK Hast. arkası 214 77 85

ŞARLAK Yeşilyol Cad. No: 9/A 213 13 13

YASEMİN H.Bayık Cad. No: 2/3B 215 58 60

ISPARTA

-------

DERMAN Yayla Mah. 111. Cad. No: 70 218 36 26

TOROS S.Demirel Blv. No: 87/A 218 62 41

BURDUR

------

PELİN İ.İnönü Bulvarı No: 130/C 233 46 82

ALANYA

------

GÜLER Alanya Devlet Hast. yanı 511 39 04

TUĞBA Saray Mah. Yunus Emre Cad. No: 4 513 33 49

KEMER

-----

KEMER Atatürk Cad. Gül Apt. 814 12 89

MANAVGAT

--------

HÜLYA 1 Nolu Sağlık Ocağı yanı 746 60 96

KEREM A.Pazarcı Mah. Atatürk Cad. 746 89 50

FETHİYE

-------

NİHAL Akarca Mah. 613 43 34

SÖZMEN İnönü Bulvarı 614 86 18 - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Serdar Cevheroğlu Mustafa Akaydın Alanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title