Haberler

Antalya Belediye Meclisi Teröre Karşı Tek Ses

Belediye Meclisi teröre karşı tek ses Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, bir aylık tatilin ardından Eylül ayı toplantısını Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in çağrısıyla şehitler için saygı duruşuyla açtı.

Belediye Meclisi teröre karşı tek ses

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, bir aylık tatilin ardından Eylül ayı toplantısını Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in çağrısıyla şehitler için saygı duruşuyla açtı.

Ağustos ayında tatil yapan Büyükşehir Belediye Meclisi, Eylül ayı için Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü'nde toplantı. Önergelerle birlikte 152 gündem maddesinin görüşmek üzere toplanan mecliste gündem görüşmeleri öncesi Belediye Başkanı Menderes Türel, son günlerde yoğunlaşarak devam etmekte olan terör olaylarını şiddetle kınadığını dile getirdi. Şehitlere Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı dileklerini aktaran Başkan Türel, 'Ülke olarak elbette bu zor günleri ancak birlik ve beraberliğimizi koruyarak, birbirimize yaslanarak, güç vererek herhangi bir siyasi parti ayrımı gözetmeksiniz el ele vererek aşabiliriz" dedi.

YAKIP YOKMAK TERÖR ÖRGÜTÜNE HİZMET EDER

Türel, ancak ülke olarak ortaya konacak birlik ve beraberlik ve gösterilecek sabırla Türkiye'ye nifak tohumu ekmek isteyenlere en güzel cevabın verilebileceğini söyledi. Türel, 'Özellikle son günlerde devam etekte olan terör olayları karşısında yaşanan provokatif olaylar terör örgütünün arzu ettiği bir husus olduğunun, çok dikkatli uyanık olunması gerektiğinin altını çizmek istiyorum" diye konuştu. Türel, konuşmasının ardından meclisi 1 dakikalık saygı duruşuna çağırdı. Meclis çağrıyla birlikte Ak Parti, CHP'li ve MHP'li üyeleriyle ayağa kalkarak saygı duruşunda bulundu.

TERÖRÜ VE DESTEKÇİLERİNİ LANETLİYORUZ

Parti grupları adına yapılan açıklamalarda Ak Parti Grup Sözcüsü Bahattin Bayraktar, 'Ülkemizin doğusunda ve farklı yerlerinde Türkiye'nin istikrarını ve barışını zedelemek isteyen terör örgütlerinin ülkede bir terör ortamı yaratmak istediklerini hep beraber görüyoruz. Çanakkale ruhuyla bakarak bu süreci atlatacağımıza yürekten inanıyorum. Teröre doğrudan ve dolaylı destek veren kimse lanetliyoruz" şeklinde konuştu.

GÖZYAŞANININ IRKI YOK

CHP Sözcüsü Ruhi Beşiktaş ise Suruç'ta patlayan bombanın ardından gün ve gün gelen şehit haberleriyle ülkenin dört bir yanında yüreklere ateş düştüğünü söyledi. Beşiktaş, 'Cami avluları taziye çadırlarıyla dolup taşıyor. Anadolu gözü yaşlı eşler, analarla doldu. Memleketin kimyası iyeden iyiye bozuldu. Buna sebep olan PKK terörüne ve kandan beslenenlere, vatana, Türk milletine ihanete edenlere yazıklar olsun. Acının terörünün ölümün gözyaşının ırkı, dili, dini, mezhebi olmaz" diye konuştu.

MHP TERÖRE LANET ANITI ÖNERDİ

MHP adına Selçuk Senirli, son dönemde artan terör olaylarının Türk milletinin kamu gücüne ve devlet otoritesine olan inancı derinden sarstığını söyledi. İktidarın sadece güvenlik güçlerini hedef alan terör saldırılarına karşı değil teröre tepki olarak gelişen eylemlerde yaşanan yakıp yıkma ve saldırganlığına karşı biçare durumda olduğunu savunan Senirli, şunları söyledi:

'Saldırı ve ölümlerin önüne geçilememesi ve son olarak Dağlıca şehitlerine ulaşma ve sonrasında yaşananlar karşısında Türk milleti acizliğe 'Yeter' demiş, üzüntünün yerini tepki almıştır. MHP olarak demokratik milli öfkeyi frenlemekte güçlüklere yaşıyoruz. Eğer ülkemize yönelik saldırıların önü alınmaz ise bu ateşe her yere sıçrayacak her yeri yakacaktır."

İtidal ve sükunet çağrısı yaptığı konuşmasında Senirli Antalya'da 28 Ağustos 2006'da Dönerciler Çarşısı'na yakın bir noktada 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan PKK'nın bombalı saldırısının yaşandığı yere terörü lanetleyen bir abide yapılmasını önerdi. Öneriyi olumlu karşılayan Başkan Türel, yer konusunda daha detaylı bir araştırmayla söz konusu öneriyi değerlendireceğini açıkladı.

SERDENGEÇTİ YERİNE ŞEHİT YILDIZ ADI VERİLSİN

Mecliste ayrıca görüşülmek üzere komisyona sevk edilen 1983 yılında 66 yaşındayken hayatını kaybeden Aksekili eski Antalya Milletvekili, gazeteci ve şair Osman Yüksel Serdengeçti'nin adının eski İl Özel İdare alanına yapılan parka verilmesine ilişkin gündeme CHP grubundan karşı önerge geldi. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve CHP'li Meclis Üyesi Songül Başkaya'nın imzasının bulunduğu önergede parka Serdengeçti'nin değil Dağlıca şehitlerinden ve Manavgat'ta toprağa verilen Piyade Sözleşmeli Er Uğur Yıldız'ın adının verilmesi istendi. Parka hangi ismin verileceği komisyonun yapacağı çalışmanın ardından meclisçe tekrar görüşülerek karara bağlanacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Menderes Türel Antalya Türkiye Eylül Politika Güncel Haberler

title