Haberler

Antalya Baro Eski Başkanı Bacanlı Beraat Etti

Baro eski başkanı Bacanlı beraat etti

ANTALYA Barosu Genel Kurulu'nda 3 icra müdürünü rüşvet almakla suçladığı gerekçesiyle hakkında açılan dava nedeniyle yargılanan Antalya Barosu eski başkanı Alper Tunga Bacanlı, beraat etti.

Antalya Adliyesi'nde görevli icra müdürleri Necati İlhan, Reşat Balyemez ile Fahrettin Şahin, Temmuz 2014'teki kararnameyle başka illere atandı. Bunun üzerine icra müdürleri tayinlerin iptali için idare mahkemesine başvurdu. Bu konuda süreç devam ederken aynı yılın ekim ayında Antalya Barosu'nun genel kurul toplantısı yapıldı. Dönemin baro başkanı Alper Tunga Bacanlı, ikinci kez başkan seçildiği genel kurulda rüşvetle mücadele konusunda 'Meslektaşlarına karşı saygısız tutum ve davranışlar ortaya koyan, meslek ahlakına aykırı tavırları adet edinen 3 icra müdürü bu yöntemle tayin edilmiştir. Artık devir değişti. Biz icra müdürlerinden değil, onlar bizden korkacak dedim. Bakın sabah da ifade ettim. Belki dikkatlerinden kaçmıştır. 3 icra müdürü rüşvetçi, burada açıkça söylüyorum. Buradan tayin ettirdim ben. 7 icra müdürü vardı burada. 7 icra müdürlüğü vardı. Ortalık kan ağlıyordu. Adamlar avukatları neredeyse rüşvet konusunda maaşa bağlamışlardı şeklinde bir konuşma yaptı. Bu konuşmada kendilerine hakaret edildiğini ve rüşvetçilikle suçlandıklarını iddia eden icra müdürleri, Bacanlı'nın genel kurulda yapılan konuşmasının CD'sini de dilekçelerine ekleyip suç duyurusunda bulundu.

Adalet Bakanlığı'nın soruşturma izni vermesi üzerine Alper Tunga Bacanlı hakkında Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. 6 yıla kadar hapsi istenen Bacanlı suçlamaları kabul etmedi. Bacanlı, kendisinin genel bir konuşma yaptığını ileri sürdü. Şikayetçi icra müdürleri ise kendilerine iftira atan Bacanlı'nın cezalandırılmasını talep etti.

Dava dördüncü duruşmada sonuçlandı. Karar duruşmasında, şikayetçi icra müdürleri Reşat Balyemez, Fahrettin Şahin, Necati İlhan ile Alper Tunga Bacanlı hazır bulundu. Çok sayıda avukat ile icra müdürlüğü çalışanının izlediği duruşmada, sanığın isim ve kimlik belirtmeksizin rüşvet alındığı yönünde ifadelerde bulunup kamu görevlilerinin uygulamalarından duyulan rahatsızlığa değindiği belirtildi. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin 10'uncu maddesindeki ifade özgürlüğüne dikkat çekilen kararda, mesleki sorunların tartışıldığı bir etkinlikte yapılan konuşmada isim belirtilmeden bir kısım kamu görevlilerinin suça konu eylemlerinden yakınıldığı kaydedildi.

Mahkeme, Alper Tunga Bacanlı'nın oy birliğiyle beraatına karar verdi. İcra müdürleri kararı temyiz edeceklerini bildirdi. Alper Tunga Bacanlı, verilen kararla adaletin yerini bulduğunu söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Alper Tunga Bacanlı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title