Haberler

Antalya - Bakan Arzu'dan Şehit Polisin Ailesine Ziyaret

Bakan Arzu'dan şehit polisin ailesine ziyaret Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, Antalyalı şehit polis memuru Serkan Çölkesen'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Bakan Arzu'dan şehit polisin ailesine ziyaret

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, Antalyalı şehit polis memuru Serkan Çölkesen'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Aynı zamanda Expo 2016 Antalya Ajansı'nın Yönetim Kurulu Başkanı olan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, Expo'nun yapılacağı alanda incelemelerde bulunmak üzere bu sabah Antalya'ya geldi. Bakan Arzu, A1 kategorisinde 'Çiçek ve Çocuk' temasıyla Türkiye'nin ilk defa ev sahipliği yapacağı Expo 2016 Antalya'nın Aksu İlçesi'nde 1100 dekar alandaki hazırlık çalışmaları hakkında Antalya Valisi Muammer Türker ve EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez'den bilgi aldı. Alandaki idari binada Expo 2016'ya ilişkin sunum yapılan Bakan Kutbettin Arzu, alana diktiği manolya ağacına su verdi.

BASIN MENSUPLARI ALINMADI

Alandaki incelemelerinin ardından ise Bakan Kutbettin Arzu, Hakkari- Van karayoluna terör örgütü PKK tarafından döşenen mayının patlatılması sonucu 15 Eylül'de şehit olan polis memuru Serkan Çölkesen'in annesi Hacer ve babası Bayram Çölkesen'e taziye ziyaretinde bulundu. Basın mensuplarının alınmadığı şehit ailesini ziyaret yaklaşık 20 dakika sürdü. Ardından ise Bakan Arzu ve beraberindeki heyet cuma namazı için Sakarya Bulvarı'ndaki Süleymaniye Camii'ne geçti.

KONVOYDA KAZA

Bakan Arzu'nun Antalya programında, Expo 2016 Antalya'nın düzenleneceği alandan şehit ailesinin evine gidildiği sırada konvoyda bir kaza yaşandı. Gazetecilere ait bir araçla kamu personeline ait toplam üç aracın birbirine çarptığı kazada hafif maddi hasar meydana geldi. İkinci kaza ise Bakan Arzu'nun konvoyunun camiye geldiği sırada yaşandı. Sakarya Bulvarı üzerinde konvoyla birlikte trafik yoğunlaştı. Bakan Arzu camiye girdikten sonra, trafiğin yoğun olduğu caddede konvoy dışındaki iki araç kaza yaptı. Bu kazada da maddi hasar oluştu.

BAKAN PİCASSO SERGİSİNİ GEZDİ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, Antalya'da Expo 2016 Antalya yönetim kurulunun toplantısına katıldı. Bakan Arzu'nun başkanlığındaki toplantı, Vali Muammer Türker, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO)Başkanı Davut Çetin ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Expo 2016 Antalya'nın 34'üncü toplantısına seçim hükümetindeki yeni Bakanlık görevi nedeniyle ilk defa başkanlık eden Bakan Kutbettin Arzu, kısa süre içinde alandaki altyapı ve üstyapı binaları açısından çok ciddi çalışmalar yapıldığının görüldüğünü söyledi. Peyzajla ilgili de önemli çalışmalar yapıldığını dile getiren Bakan Arzu, "İş programına göre önemli bir aksaklık olmazsa bu Expo'yu yüzümüzün akıyla, ülkemizin büyüklüğüne, Antalya'nın dünya kenti olmasına uygun bir şekilde başarıyla uygulayacağız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Antalya'nın sivil toplum ve meslek örgütlerinin ve basının desteğini istiyoruz. Sonuç itibariyle bu önce Antalya'nın sonra Türkiye'nin önemli, prestij projesi, ilk Expo'su. Buradaki başarı hepimizin başarısıdır" dedi.

VALİLİK ZİYARETİ

Antalya Valiliği'nde Vali Türker'i makamında ziyaret eden Bakan Arzu, Antalya'nın Expo ve turizmin dışında önemli bir tarım merkezi olduğuna da değindi. 9 milyar dolarlık tarımsal gayri milli hasılayla Türkiye'nin hem üretim hem de gelen turistin tüketimi açısından önem arz ettiğini anlatan Arzu, bu katma değerin artırılması için çalışmaların süreceğini açıkladı.

SERGİYİ GEZDİ

Valilik ziyaretinin ardından da ATSO'ya ait Antalya Kültür ve Sanat Merkezi'nde açılışı 16 Eylül'de yapılan ünlü sanatçı Picasso'nun İspanya'daki doğduğu evden orijinal olarak getirilen ve 54 yapıttan oluşan 'Kadın ve Boğa' temalı gravür ve seramik sergisini gezdi. Bakan Arzu, AKS'de Picasso sergisiyle eşzamanlı açılışı yapılan dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler'in, 'Işık ve Tarih Ara Güler'in Gözüyle Antalya' konulu fotoğraf sergisini de gezdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kutbettin Arzu Muammer Türker Türkiye Eylül Politika Güncel Haberler

title