Haberler

Antalya - Bahçe Tasarlayan Öğrencilere Ödül

Bahçe tasarlayan öğrencilere ödül*- EXPO 2016 Antalya Ajansı'nın Le: Notre Institue ve Akdeniz Üniversitesi peyzaj mimarlığı bölümünün katkılarıyla organize ettiği 'Uluslararası Öğrenci Bahçe Tasarımı Yarışması'nda dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.

Bahçe tasarlayan öğrencilere ödül

*- EXPO 2016 Antalya Ajansı'nın Le: Notre Institue ve Akdeniz Üniversitesi peyzaj mimarlığı bölümünün katkılarıyla organize ettiği 'Uluslararası Öğrenci Bahçe Tasarımı Yarışması'nda dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı. Birincilik ödülü 'beBee the pavillion' isimli bahçe tasarımı ile Almanya'da öğrenim gören Zuzanna Banas ve Irene Jackson Gil'in oldu.

LE: Notre Institute, EXPO 2016 Antalya Ajansı ile Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü işbirliğinde Flower of Life (Yaşamın çiçeği) adı altında düzenlenen Uluslararası Öğrenci Bahçe Tasarımı Yarışması'nın ödül töreni EXPO 2016 Antalya Kongre Merkezi'nde yapıldı.

19 farklı ülkeden 34 tasarımın katıldığı yarışmada, Almanya'da öğrenim gören Zuzanna Banas ve Irene Jackson Gil 'beBee the pavillion' isimli bahçe tasarımı ile birincilik ödülünü aldı. Ödüllerini EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Şengül'den alan Banas ve Gil, yarışmayı kazandıkları için çok mutlu olduklarını anlatarak, "Arıları ön plana çıkarmak istedik çünkü arılar polanizasyon yaptıkları için doğada çok önemli bir yere sahip. Biz de tüm insanların bu küçük hayvanların ne kadar önemli olduğunu bilmelerini istedik. Projemizi alanda uygulayan EXPO 2016 Antalya Ajansı yönetimine de çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

Yarışmada, Polonya Wroclaw Teknoloji Üniversitesi mimarlık bölümü öğrencileri Marta Matynia ve Pawel Galeczka ise 'Plug in garden' isimli bahçe tasarımı ile ikinci oldu. Fransa'dan École Nationale Supérieure d'Architecture de Paysage Versailles okulunun peyzaj mimarlığı öğrencileri olan Alexandre Marguerie ve Camille Dèlegue da 'Pamuk Kale' isimli bahçe tasarımı ile üçüncülük ödülünün sahibi oldu.

BAHÇE UYGULAMASINI YERİNDE GÖRDÜLER

Ödül töreninin ardından dereceye giren öğrenciler ve jüri üyeleri Expo Kulesi'ne çıkarak alanı yukarıdan izledi, ardından yarışmada birinci olan projenin uygulandığı alanı ziyaret etti. Arıların biyoçeşitliliğe olan katkısını simgeleyen bahçe tasarımı, biyoçeşitliliği temsil eden arı konseptli çit mimarisi, bitkilendirme tasarımı ve bitki çeşitleri ile dikkat çekiyor. Bahçe hem çocuklar hem yetişkinler için farklı deneyimler sunmayı hedefliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Almanya Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title