Haberler

Antalya Atatürk Sevgisi Salona Sığmadı

Atatürk sevgisi salona sığmadıANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde CHP İlçe Başkanlığı tarafından oluşturulan 'Halk Tiyatrosu' 'Alfonzo'nun Atatürk'ü' adlı oyunu sahneledi.

Atatürk sevgisi salona sığmadı

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde CHP İlçe Başkanlığı tarafından oluşturulan 'Halk Tiyatrosu' 'Alfonzo'nun Atatürk'ü' adlı oyunu sahneledi.

Hilal Nesin'in yazıp yönettiği oyun Kumluca Mavikent Düğün Salonu'nda sahnelendi. Tek Perdelik oyunda Türkiye'ye tatile gelen bir Küba vatandaşının Türk gençlerine Atatürk'ü anlatması konu ediliyor. Bir Atatürk hayranı olan Fidel Castro ve Küba'daki Atatürk anıtından yola çıkılarak hazırlanan oyunu Kumluca Kaymakamı Polat Kara, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Gürcan Yıldırım, Küba'nın Ankara Büyükelçisi Alberto Gonzalez Casals, İlçe Emniyet Müdürü Deniz Yılmaz, CHP Antalya eski Milletvekili Tuncay Ercenk, CHP İl Yönetimi, CHP Finike İlçe Başkanı Okan Tanır, Demre İlçe Başkanı Mustafa Caner ve çok sayıda vatandaş izledi. Vatandaşların tiyatroya ilgisi yüzünden salon seyircileri almadı.

OYUNU BÜYÜKELÇİ İZLEDİ

Oyununu izlemek için Kumluca'ya gelen Büyükelçi Alberto Gonzalez Casals, oyundan sonra yaptığı konuşmada, davet edilmesinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Kumluca'nın güzel bir yer olduğunu, güzel insanların yaşadığını belirten Casals, "Oyun başladığında Türkçe bilmediğim için tereddütte kaldım. Profesyonel oyuncuların sayesinde, sanatta dilin öneminin olmadığını anladım" dedi.

KÜBA'DA SAYGI DURUŞU

Ankara Büyükelçisi Alberto Gonzalez Casals, "Atatürk'ün hayata bakış açısının halka anlatılmasını önemli buluyorum. Bir Kübalının buraya gelmesinin nedeni ise Küba halkının Atatürk hayranlığı ve tarihimizin Atatürk'e mal olmasından kaynaklanıyor. Yurt dışındaki ilk Atatürk büstü Havana'da yapıldı. Küba ve Türkiye arasında 7 saat zaman farkı var. Küba halkı Türkiye'den 7 saat sonra Atatürk büstü önünde saygı duruşunda bulunur. Atatürk sadece Türkiye'nin değil, tüm dünyanın lideridir" diye konuştu.

Oyunun sonunda CHP İlçe Başkanı Kemal Bilal Öner, Büyükelçi Alberto Gonzalez Casals'a sulu boya tablo hediye etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Kumluca Küba Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title