Haberler

Antalya Artoros Heyecanı Sona Erdi

Antalya'nın İbradı İlçesi'nde bu yıl 2'ncisi düzenlenen Uluslararası Alternatif Turizm Kültür Sanat Çalıştayı ve Festivali (ARTOROS) sona erdi.

Antalya'nın İbradı İlçesi'nde bu yıl 2'ncisi düzenlenen Uluslararası Alternatif Turizm Kültür Sanat Çalıştayı ve Festivali (ARTOROS) sona erdi.

İbradı Belediyesi, Muratpaşa Belediyesi, ARTOROS Kültür ve Sanat Derneği tarafından organize edilen Ormana Active'in destekleriyle 21- 25 Ağustos'ta düzenlenen ARTOROS Çalıştayı ve Festivali, Yörük Ali Konağı'nda düzenlenen resepsiyon ve Ormana Mahallesi'ndeki kapanış sergisiyle sona erdi. İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru ile Muratpaşa Belediyesi yetkililerinin hazır bulunduğu sergi ve resepsiyona ARTOROS sanatçılarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Resepsiyonda çalıştaya katılan sanatçılarla emeği geçenlere teşekkür belgesi verildi.

SANAT HALKLA BÜTÜNLEŞTİ

22 ülkeden 168 sanatçının katılımıyla gerçekleştirilen sanat çalıştayı ve festivalinde İbradı sokakları sanat galerisine dönüştü. Çalıştayda sanatçılar anıt ağaç Arapastık Kestanesi, Yörük Ali Konağı, Muammer Aksoy Kültür Evi, Ürünlü ve Ormana sokakları başta olmak üzere pek çok ayrı mekana kurdukları atölyelerde resimden müziğe, heykelden el sanatlarına kadar pek çok sanat dalında workshop grupları oluşturarak sanatı halkla bütünleştirdi. Her akşam bir mahallede düzenlenen gecelerde ise belgesel ve fotoğraf sunumları yapılıp şiirler okundu.

'BÜYÜKŞEHİR ORGANİZASYONDAN ÇEKİLDİ'

ARTOROS Kültür ve Sanat Derneği 2'nci Başkanı, Çalıştay Genel Koordinatörü Neslihan Yazıcılar, açılış gecesinde sahnede sunuculuk yaptığı esnada istek üzerine bazı siyasilerin isimlerinin anons ettirilip alkışlatıldığına dikkati çekerek, "Bu olay üzerine İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru konuşma yapmak isteyince kendisini sahneye aldım. Serkan beyin konuşması esnasında gecenin havasının gerilmemesi adına gayri ihtiyari konuşmaya müdahale etmek istedim. Sayın başkan mikrofonu çekerek konuşmasına devam etti. Konuşmanın ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri sahneye çıkarak organizasyondan geri çekildiklerini bildirdi" dedi.

'ARTOROS MEŞALESİ YANACAK'

ARTOROS Kültür ve Sanat Derneği Başkanı, Festival Direktörü ressam Gülsen Zengin, ARTOROS hayalini Torosların zirvesinde gerçekleştirdiklerine işaret ederek, "ARTOROS İbradı'da başarılı ve mutlu bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Sanatçılarımız hem çalıştaydan hem de bölgeden mutlu ayrılmışlardır. ARTOROS meşalesi ele ele gönül gönüle hep birlikte her yıl büyüyerek yanmaya devam edecektir" diye konuştu.

'SOKAKLAR SANAT KOKTU'

Kapanış gecesinde konuşan İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru da yaşanan olayları kamuoyunun takdirine bıraktığını vurgulayarak, ilçede yapılan uluslararası bir etkinliğin bu olayların gölgesinde kalmasını istemediğini kaydetti. Başkan Küçukkuru, "ARTOROS ile sanat Toroslarda halkla buluştu. Sanat Torosların zirvesine taşındı. Sanat sokaklarda festival alanlarındaki etkinliklerde halkla iç içe girdi. Sanatçılarımız sayesinde tüm sokaklarımızda buram buram sanat koktu. Biz her zaman sanat ve sanatçımızın yanında olacağız. Bu etkinliğimiz her yıl gelenekselleşerek devam edecek" şeklinde konuştu.

Başkan Küçükkuru organizasyona destek veren Muratpaşa Belediyesi, ARTOROS Kültür ve Sanat Derneği, Ormana Active ve tüm sanatçılara teşekkür etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Serkan Küçükkuru Muratpaşa Ormana İbradı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title