Haberler

Antalya Alkollü İçecek Dersinin Kaldırılması Önerisi Reddedildi - Yeniden

Antalya'daki 19'uncu Milli Eğitim Şurası'nda Eğitim Bir- Sen'in Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek liselerinde, 'Alkollü İçecek ve Kokteyl Servisi' dersinin kaldırılmasına ilişkin önerisi Öğretim Programları ve Haftalık Ders Çizelgeleri grubu komisyonunda reddedildi.

Antalya'daki 19'uncu Milli Eğitim Şurası'nda Eğitim Bir- Sen'in Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek liselerinde, 'Alkollü İçecek ve Kokteyl Servisi' dersinin kaldırılmasına ilişkin önerisi Öğretim Programları ve Haftalık Ders Çizelgeleri grubu komisyonunda reddedildi.

Eğitim Bir Sen'in 19'uncu Milli Eğitim Yurası'nda çok tartışılan ve tepki gören tekliflerinden biri olan Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek liselerinde 'Alkollü İçecek ve Kokteyl Servisi' dersinin kaldırılması veya seçmeli hale getirilmesi yönündeki önerisi, Öğretim Programları ve Haftalık Ders Çizelgeleri grubu komisyonunda oylandı. Oylamada 34 kabul oyuna karşın 36 ret oyu ile Eğitim Bir Sen'in bu önerisi gündem dışı bırakıldı.

Basın toplantısı sırasında kendisine gelen not üzerine önerilerinin reddedildiğini öğrenen Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 'Alkollü içeceklerle ilgili önerge oy çokluğuyla reddedilmiş. Ben çocuklarımızın geleceği açısından sağlıklı bulmuyorum. İçki servisi yaptırılan çocuklar bizim çocuklarımız. Bunu reddedenler kendi çocuklarına içki servisi yaptırmak isterler mi, istemezler diye konuştu.

Oylamanın yapıldığı komisyonda öneriye karşı çıkan Eğitim İş Sendikası'nın temsilcisi Genel Eğitim Sekreteri Önder Yılmaz, dersin turizm liselerinden kaldırılmasına yaptıkları itirazı şöyle anlattı

'Orada çocuklara alkol içme dersi verilmiyor. Çalışacakları bir iş kolunda bu konuyla ilgili ne yapmaları gerektiği öğretiliyor. Bütün meslek liselerinde böyledir. Yani sağlık lisesinde 'bu bize zararlıdır' diye birşey olabilir mi O zaman bir hemşire erkek hastayada bakmayacak bir müddet sonra. Buradaki temel sıkıntı, bu öneriyi getiren arkadaşlar Anayasa'nın belirli maddelerine sığınarak bu çocukların bu konudaki mağduriyeti, alkolle ilişkilendirilmesinden bahsediyorlar. Açık liseler getirildi, çocuklar ucuz işgücü olarak piyasalara sürülüyor, buna herhangi bir şekilde karşı çıkmıyorlar. Özel okullarda öğrenci başına 3 bin lira yardım yapılıyor devlet okullarındaki fakir çocuklardan para topluyorlar, buna karşı çıkmıyorlar. Bu biraz popülist demogojik bir yaklaşım ama 2 oy farkla reddedildi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Gündoğdu Eğitim Bir Sen Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title