Haberler

Antalya 30 Yıllık Semt Pazarı Kalkıyor

30 yıllık semt pazarı kalkıyor ANTALYA'da yaklaşık 30 yıl önce kurulan Varlık Mahallesi'ndeki semt pazarı, Bahçelievler'deki kapalı pazar alanına taşınacak.

30 yıllık semt pazarı kalkıyor

ANTALYA'da yaklaşık 30 yıl önce kurulan Varlık Mahallesi'ndeki semt pazarı, Bahçelievler'deki kapalı pazar alanına taşınacak. Yeni alanın dar olması nedeniyle iş yapamaz hale geleceklerini belirten esnafın yanı sıra, kapalı pazar alanında daha hijyenik ve düzenli ortamın sağlanacağını savunan vatandaşlar da var.

Kent merkezinin en eski pazarlarından Varlık Mahallesi 186 Sokak'taki semt pazarı, perşembe günleri kuruluyor. Daha önce çeşitli şikayetler ve alternatif alanların önerilmesiyle 3 kez yer değişikliğinde bulunulan pazar alanı, kısa süre içinde tekrar eski yerine döndü. Sokağın genişliği nedeniyle yıllarca aynı yerde kurulan pazarın son olarak 3 yıl önce taşınması planlandı. Muratpaşa Belediyesi tarafından Yüzüncü Yıl Bulvarı'nın diğer yanında kalan Bahçelievler Mahallesi'nde yapılan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla açılışı gerçekleştirilen pazar alanı bir türlü faaliyete geçemedi. Esnafın pazar alanına talep göstermemesi nedeniyle yıllarca atıl halde kalan kapalı pazarın taşınacağını belirten Muratpaşa Belediyesi, şu anki pazar alanının farklı bölgelerine birkaç gün önce afişler astı. 'Çok yakında Varlık sokak pazarımızı rahatça alışveriş yapılabilen, geniş aralıklı, gürültüden uzak, hijyenik alışveriş alanları, pırıl pırıl tuvaletleri ve kreşi olan Bahçelievler Kapalı Semt Pazarı'na taşıma işlemi yapılacaktır' yazılı afişi okuyan bazı vatandaşlar taşınmanın yerinde olduğunu belirtirken, esnaf ise yeni alanın uygun olmadığını savundu. Pazarın kurulduğu sokakta oturduğunu belirten Gonca Güngör, "Bu binalarda acil bir durum olduğu zaman ne sağlık ekibi ne ambulans girebiliyor. Buradaki insanların sağlığı tehlikede. Ayrıca sabaha kadar temizlik işçileri çalışıyor, gürültüden uyuyamıyoruz" dedi.

KAPALI PAZAR YERİ KÜÇÜK

Kapalı pazardaki yeni düzenin yanlış planlandığını savunan esnaf ise belediyeye vermek üzere imza toplamaya başladı. Alanın dar olduğunu belirten Sadık Tuğrul, "Tezgah planlaması yanlış. İnce uzun koridorlar değil, küçük kümeler halinde olmalı. Burada 6 metre yeri olan varsa orada en fazla 3 metre verilebilecek. Araçlar rahat giriş çıkış yapamayacak" diye konuştu. Pazar yeri her taşındığında kayıtlı esnaf arasına yeni satıcıların da katıldığını dile getiren Maşallah Kurşun, "Açıkçası gitmek istemiyoruz. Araya tanımadığımız satıcılar girdikçe bizim de gelirimiz düşüyor" dedi. Pazar esnafının acil durumlarda son derece duyarlı olduğunu belirten Zeliha Sazlıgöl ise "İtfaiye ve ambulans geldiği zaman tezgahımızı toplayıp, ilerlemesine yardımcı oluyoruz. Bu sokak gayet geniş. Her araç girebilir" diye konuştu.

Pazar esnafı Kurban Bayramının ardından taşınacağı kararlaştırılan pazar alanında nasıl satış yapacaklarını düşünüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muratpaşa Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title