Haberler

Antalya 3 Başkandan 3 Değerlendirme

3 başkandan 3 değerlendirme *- ANTALYA'da 3 partinin il başkanı, seçim sonuçlarını değerlendirdi.

3 başkandan 3 değerlendirme

*- ANTALYA'da 3 partinin il başkanı, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer Antalya'da şu ana kadarki en iyi sonucu aldıklarını söyledi. CHP İl Başkanı Semih Esen partisinin milletvekili sayısını koruduğunu, oylarını arttırarak seçimden çıktığını belirtti. MHP'li Adnan Kaya ise çıkan neticenin hoşuna gitmediğini aktardı.

Ak Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, 7 Haziran seçimleri sonrası halkın verdiği mesajı Ak Parti'nin doğru okuduğunu ve seçim beyannamesinin de bu doğrultuda hazırlandığını kaydetti. Rıza Sümer, "Halkımız barıştan, huzurdan ve istikrardan yana tercihini kullandı. Yükümüz daha da ağırlaştı Ak Parti olarak. Bundan sonra hizmet kervanı daha da hızlı şekilde kaldığı yerden devam edecek. Bize, teşkilatlara düşen mütevazılığı elden bırakmadan hizmet etmeye devam edeceğiz. Ben özellikle Antalyalı hemşerilerime bize destek verdiği için çok teşekkür ediyorum. İlk defa Antalya siyaset tarihinde böyle bir siyasi parti böyle bir sonuç aldı ve 5 olan milletvekili sayımızı 7'ye çıkardık" dedi. 1999 seçimleri dahil hepsini incelediğini anlatan Rıza Sümer, "Partimizin kuruluşundan bu yana genel seçimlerde aldığı en yüksek oran. Daha önce 2011 seçimlerinde 6 milletvekili çıkarmıştık yüzde 39'la, bu seçimde 4.7 ile 7 milletvekili çıkardık" dedi.x

KÖSE: MESELELERE BERABER EĞİLECEĞİZ

Demokratik bir seçim olduğunu ve vatandaşın iradesinin sandıkta tecelli ettiğini belirten Ak Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, "İnşallah memleketimiz, milletimiz için hayırlı olur. Demokrasimiz için, Türkiye'nin geleceği için önemli bir süreç, önemli bir seçimdi. Antalya için çok ciddi bir başarı, 7 milletvekilimiz görünüyor. Hem Antalya hem Türkiye için önemli bir netice alındı. İnşallah hep beraber Antalya'nın meselelerine diğer partilerin milletvekilleriyle beraber eğilmeye devam edeceğiz" dedi.

ENÇ: HERKES VATANDAŞIMIZ

Seçime katılan herkese çok teşekkür eden Ak Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, "Bu demokrasiye ne kadar kıymet verildiğinin göstergesi bir seçimdi. Ciddi bir katılım oranı var, en son yüzde 87'yi görmüştüm. Bize oy veren vermeyen herkes vatandaşımız ve biz milletvekilleri olarak onların emirlerindeyiz" dedi.

SAMANİ: ANTALYA'DA TARİHİ SONUÇ

Seçim sonuçlarının ülkemiz ve Antalya için hayırlı olmasını dileyen Ak Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, "Bugün Antalya'da tarihi bir sonuç aldık. Yüzde 42 civarında bir oy, milletvekillerinin de yüzde 50'sini aldık. Bunun Antalyalılara da büyük bir başarı olduğunu düşünüyorum. Hemşehrilerimize teveccühlerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz" dedi.

ESEN: UMARIM DAHA KÖTÜ OLMAZ

CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen, milletvekilleri Çetin Osman Budak ve Devrim Kök'le birlikte Antalya Adliyesi'ne gelerek seçim sonuçları hakkında bilgi aldı. Adliye çıkışında açıklama yapan Esen, elde ettiği sonuçtan dolayı Ak Parti'yi tebrik etti. Açıklamasında HDP ve MHP'yi eleştiren Esen, bu iki partinin, izledikleri politikadan dolayı oy kaybettiğini söyledi. Başkan Esen, CHP'nin milletvekili sayısını koruyarak seçimden çıktığını kaydetti. 7 Haziran seçimlerine göre Antalya'da yaklaşık 20 bin oy fazla aldıklarını vurgulayan Esen, "Gerek Antalya'da gerekse Türkiye genelinde oy oranı olarak biz bir kayıp yaşamadık. Fakat maalesef her şeye 'Hayır' diyen, hiçbir çözüm denkleminin içinde yer almayacağını beyan eden MHP ve bir türlü terörle arasına mesafe koymayı beceremeyen HDP, seçmen tarafından cezalandırıldı. Neticede sonuç halkın iradesidir, herkes saygıyla karşılamak zorundadır, biz de aynı şekilde. Açıkçası biz bu seçim sonuçlarında Türkiye'yi çok güzel şeylerin beklediği inancında değiliz. Ak Parti seçimi kazanmak için her yola başvurdu. Bizim endişelerimiz var ancak umarım her şey eskisinden daha kötü olmaz" diye konuştu.

KAYA: NETİCE HOŞUMUZA GİTMEDİ

MHP Antalya İl Başkanı Adnan Kaya, seçimden çıkan neticenin hoşlarına gitmediğini belirtti. Seçim sonuçlarını 'milletin takdiri' olarak nitelendiren Adnan Kaya, partilerinin aldığı bu sonuçta, 7 Haziran sürecinin önemli olduğunu aktardı. Kaya, "İktidar partisi ellerindeki devlet gücünü, yerel imkanları sonuna kadar kullanmıştır" dedi. Haziran seçimlerinde 3 milletvekili çıkartan partilerinin şu anda kesin olmayan sonuçlara göre 2 milletvekilliği kazandığını belirten Kaya, "Ancak çok az oy farkıyla 3'üncü milletvekilliğini kaybetmiş görünüyoruz. Yarın sonuçları yeniden değerlendireceğiz, buna göre bazı bölgelerde sonuçlara itiraz gündeme gelebilir" diye konuştu.

CHP'DE SESSİZLİK

Antalya'da oy kullanma işleminin ardından CHP il yöneticileri ve bazı partililer, sonuçları takip etmek için il binasına geldi. Sonuçların Ak Parti'nin lehine kesinleşmesi üzerine parti yöneticileri ve partililer, il başkanlığından ayrıldı. Kimsenin kalmadığı CHP il binasında gece boyunca derin sessizlik hakimdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adnan Kaya Semih Esen Ak Parti Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title