Haberler

10 Rus Turistten 8'i Gelmedi, Boşluğu İsrailliler Doldurdu

Güncelleme:

Antalya'ya yılın ilk 3 aylık döneminde gelen turist sayısı yüzde 21 azaldı. Aynı dönemde Rus pazarındaki daralma ise yüzde 79 oldu. Antalya'nın 3 ayda artı verdiği tek pazar ise İsrail oldu.

Turizm'de yaşanan gerileme uçak krisinden sonra büyümeye devam etti. Antalya ise uçak krizinden sonra en çok etkilenen turizm şehri oldu. Antalya'ya yılın ilk 3 aylık döneminde gelen turist sayısı yüzde 21 azaldı.

Antalya Havalimanı Mülki İdare Amirliği verilerine göre Mart ayında Antalya'ya gelen turist sayısı, 2015'in aynı dönemine göre yüzde 18 oranında azaldı. Geçen yıl Mart ayında 312 bin 516 turistin havayoluyla geldiği Antalya'ya bu yılın Mart ayında gelen turist sayısı 257 bin 441 oldu. Üç aylık dönemde Antalya'nın yaşadığı kayıp ise yüzde 21 oldu. Geçen yıl bu dönemde havayoluyla kente gelen turist sayısı 580 bin 736 olurken, bu yıl rakam 460 bin 753'e geriledi.

RUS PAZARINDA BÜYÜK KAYIP

Antalya en dramatik kaybı, uçak krizi sonrası Rusya pazarında yaşadı. Antalya'da turizm sektörünün Almanlarla birlikte yüzde 50'den fazlasına sahip Rusya pazarındaki düşüş, üç aylık verilere göre 2015'e oranla yüzde 79 olarak gerçekleşti. Geçen yıl Ocak- Mart döneminde 32 bin 275 Rus turist havalimanından kente giriş yaparken, bu yıl aynı dönemde gelen Rus turist sayısı 6 bin 802 oldu.

ANTALYA'NIN KAYBI ÜLKE ORTALAMASININ ÜZERİNDE

Antalya'nın Rusya pazarında yaşadığı kayıp Türkiye ortalamasının da üzerinde gerçekleşti. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın açıkladığı rakamlara göre Türkiye genelinde Rusya pazarında kayıp yüzde 58.9 olarak gerçekleşti. 2015 yılında 58 bin 338 Rus turist tatil için Türkiye'yi tercih ederken, bu yılın aynı döneminde gelen Rus turist sayısı 23 bin 947 oldu.

Ülkedeki terör eylemleri ve güvenlik endişesi, Avrupa pazarında da kayıplara neden oldu. Antalya'ya en çok turist gönderen ülkeler sıralamasında 1'inci sırada yer alan Almanya pazarındaki kayıp, ilk üç ayda 2015'e oranla yüzde 22 oldu. Kayıp İngiltere'de yüzde 15, Belçika'da yüzde 4, Avusturya'da yüzde 36, Danimarka'da yüzde 7, Fransa'da yüzde 69 olarak gerçekleşti.

İSRAİL PAZARINDA BÜYÜK ARTIŞ

Antalya'nın 3 ayda artı verdiği tek pazar ise İsrail oldu. İsrail'den gelen turist sayısı 4 bin 845'ten 16 bin 57'ye yükseldi. 11 bin 212'lik fark istatistiklere yüzde 231 artış olarak yansıdı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Antalya İsrail Rusya Turizm Turizm Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti!
500

Yorumlar (118)

ONE MINUTE:

TAYYİBİN YENİ KANKİSİ İSRAİL

26
11
yanıtYanıtla
ha gayret:

hani gelene gidene koyun makarnacı diyorsunuz ya. cidden koyunun hasısınız. sığ kafanıza en fazla bir kaç husus sığabiliyor herhalde. hangi haber çıkarsa çıksın aynı cevap. biraz zorlayın bakarsınız yazılanla bağdaşan cevap bulabilirsiniz belki bir ışık vardır oralarda

yanıt3
yanıt6
ali:

bütün israil bile gelse rus turist sayısının yüzde biri kadar etmez

30
1
yanıtYanıtla
uyan Türkiyem:

israil, akp ve tayyibin her zor gününde yardımına koşmuştur, ama israil bunu akpnin büyük israilin kurulması konusunda, ortadoğudaki politikalarıyla israile verdiği desteğe mükafat olarak yapıyor. tayyip yahudilere üstün hizmet veriyor, yahudiler de Türkiye''deki siyonist medyayı kontrol ederek halkın beynini yıkayarak iktidarı ayakta tutuyor, akpnin iktidardan düştüğü gün yahudilere hizmetin kesildiği gündür.

28
1
yanıtYanıtla
fevzi:

Geri zekalı israil yahudi de rusya evliya çocuğumu

yanıt3
yanıt7
en sonda sifonu çekeceğim:

uyandım, aydınlandım, irkildim, şok oldum, doğruları gördüm. şimdi de elimi yüzümü yıkamaya gidiyorum

yanıt0
yanıt0
ssss:

antalyada çıplak rus görmekten nefret ediyorum. . . çocugumla sokağa çıkmaya utaır oldum. . . inşalah hiç gelmesinler alkolik pislikler!!!

5
21
yanıtYanıtla
TAVSİYEM:

kolayı var suudi arabistana gidersin tam aradıgın hayat

yanıt8
yanıt2
Sergey:

Almanlar örtülü mü dolaşıyor?

yanıt1
yanıt0
semih:

Israilden dost olmaz, ama akp turkiyesinden cacik bile olmaz

17
7
yanıtYanıtla
Tüm 118 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title