Haberler

Antalya 1. Yöresel Ürünler Fuarı'nda Sivas Tanıtıldı

Antalya Ticaret Borsası (atb), Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (atso), Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (bagev) İşbirliğiyle Düzenlenen ve TOBB Tarafından da Desteklenen '1

Antalya Ticaret Borsası (ATB), Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) işbirliğiyle düzenlenen ve TOBB tarafından da desteklenen '1. Yöresel Ürünler Fuarı'nda Sivas tanıtıldı.

Sivas Ticaret Borsası'ndan yapılan açıklamada, Antalya Expo Center'da düzenlenen fuarın açılışının, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından yapıldığı, 54 ilden 7 oda, 26 borsa, 19 ticaret sanayi odası ve 7 belediyenin aralarında bulunduğu 111 katılımcının yer aldığı belirtilirken, fuarda Sivas rüzgarı estiği ifade edildi.

Açıklamada, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun, Sivas standını gezdiği, pastırma ve sucuk imalatında Sivas'ın önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.

Bir süre Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu ile sohbet eden Hisarcıklıoğlu, Sivas bıçağı ve Kangal köpeği ile yakından ilgilendi.

Sivas ve çevresinin yöresel ürünlerinin tanıtıldığı stantta, Kangal köpeği, Zara balı, sucuk, süt, yoğurt, helva, şekerleme, madımak, halı, kilim gibi yöreye ait ürünlerin tanıtıldığı belirtilen açıklamada, Ticaret Borsası Başkanı Abdülkadir Hastaoğlu'nun görüşlerini de yer verildi. Hastaoğlu, şunları kaydetti:

'Bugün Sivas'ımızı gururla temsil etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çok sayıda ziyaretçimiz oldu ve yöresel ürünlerimizin tanıtımını en iyi şekilde yaptık. Özellikle Kangal köpeğimiz büyük beğeni topladı. Sucuğumuz, pastırmamız, Sivas köftemiz, bıçağımız, ağızlıklarımız ve hediyelik eşyalarımız burada görücüye çıktı. İnşallah ilerleyen günlerde bunların tanıtımına daha da ağırlık vereceğiz ve bu gururu yinelemenin mutluluğunu yaşayacağız. Antalya'da fuarın tanıtımında bir takım sıkıntılar yaşandığını gözlemledik. Vatandaşlara yeteri düzeyde duyurulmaması bir dezavantaj oldu. İnşallah bundan sonraki etkinliklerde bu gibi hatalar tekrarlanmaz. Öte yandan yöresel ürünlerimizin tanıtımı açısından büyük destek aldık. Özellikle sayın valimiz ve belediye başkanımız, şehrin tanıtımı açısından büyük çaba sarf etti. Buradan emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum'

Yerel ürünlerin yanı sıra fotoğraf ve CD'ler ile Sivas'ın tanıtıldığı etkinlikte Yaman adlı 2.5 yaşındaki Kangal köpeği ise vatandaşların ilgi odağı haline geldi.

Fuara Sivas Ticaret Borsası Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra meclis üyeleri de katıldı.

(EMN-NÖZ) - SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title