Haberler

Antakya Medeniyetler Korosu Ayvalık'ta Konser Verdi

Güncelleme:

Hatay'da kurulan ve 3 Semavi dil ile 6 mezhebin mensuplarından oluşan 12 dilde şarkı ve ilahiler söyleyen Antakya Medeniyetler Korosu, Ayvalık ilçesinde sahne aldı.

Hatay'da kurulan ve 3 Semavi dil ile 6 mezhebin mensuplarından oluşan 12 dilde şarkı ve ilahiler söyleyen Antakya Medeniyetler Korosu, Ayvalık ilçesinde sahne aldı.

Ayvalık Amfi Tiyatro'daki 1,5 saatlik konseri, binin üzerinde bir seyirci izledi.

Nobel Barış Ödülü'ne 2012 yılında aday gösterilen ve kadrosunda imam, papaz, rahibe, öğrenci, öğretmen, manifaturacı, kuyumcu, ev hanımı, mimar gibi meslek gruplarının mensupları bulunan koro, konserde 12 dilde şarkı ve ilahilere yer verdi.

Konser öncesi konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, "Hep söylüyoruz; 'Ayvalık, kültür ve sanat kenti' diyoruz. O yüzden bu örnekleri önümüzdeki dönemlerde daha fazla yaşayacağız. Hep beraber olursak, ilçedeki değerledi hep beraber yaşarsak, yaşatırsak ve onlara sahip çıkarsak bizim önümüzde hiçbir şey duramaz" dedi.

Koro Şefi Yılmaz Özfırat'ın davetini kırmayan Gençer, grupla "Memleketim" şarkısını seslendirdi. - Balıkesir

Kaynak: AA / Yerel

Rahmi Gençer Antakya Ayvalık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title