Haberler

Antakya Belediyesi'nden "Yetişkin Eğitimi Kursu"

Antakya Belediyesi tarafından, Hatay Meslek Edindirme Kursu (HATMEK) projesi kapsamında, 8 ayrı branşta "Yetişkin Eğitimi Kursu" açılacağı bildirildi.

Antakya Belediyesi tarafından, Hatay Meslek Edindirme Kursu (HATMEK) projesi kapsamında, 8 ayrı branşta "Yetişkin Eğitimi Kursu" açılacağı bildirildi.

Antakya Belediyesi Basın Müdürülüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Semt Pazarı Kompleksi'nin üst katında oluşturulan sınıf ve atölyelerde düzenlenecek kursların, uzman öğretmenler tarafından verilmesi konusunda Antakya Belediyesi ile Antakya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü arasında protokol imzalandığı kaydedildi.

Web tasarımı, günlük İngilizce konuşma, on parmak bilgisayar yazımı, yöresel gümüş takı tasarımı, dekoratif ev aksesuarları, moda tasarımları, ev tasarımları ve organik pamuk dokumacılığı kursu olmak üzere 8 ayrı branşta düzenlenecek yetişkin kurslarında, Halk Eğitim Merkezi'nden 6 uzman öğretmen ve 2 usta öğreticinin eğitim vereceği açıklandı.

Kurslara 18 yaşından gün almış her vatandaşın katılabileceği belirtilirken, web tasarım ve günlük İngilizce konuşma kurslarında en az lise mezunu olma şartı arandığı ifade edildi.

Yetişkin Eğitimi Kursu'na katılmak isteyenlerin 25-19 Ekim tarihleri arasında Antakya Belediyesi binası Halkla İlişkiler Birimi'nde bulunan Yetişkin Eğitimi Kursu Müracaat Masası'na başvurabilecekleri belirtildi.

Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sorumlu belediyecilik anlayışı gereğince eğitimden sağlığa, spor aktivitelerinden zararlı alışkanlıklarla mücadeleye kadar birçok alanda hizmet veren yerel yönetimlerin, hayat boyu öğrenme sürecinde de önemli katkılar sağladığını kaydetti.

Meslek sahibi olmak ve mesleğinde ilerlemek isteyenlere yardımcı olmak üzere mesleki, teknik, sosyal ve kültürel içerikli kurslar açtıklarını ifade eden Savaş, sosyal belediyecilik projesi kapsamında da, unutulmuş ve unutulmaya yüz tutmuş sanatları canlandırarak gelecek nesillere aktarmayı amaç edindiklerini ve böylece ilk etapta 8 farklı branşta eğitim verileceğini belirtti.

Muhabir: Hatay / Salim Taş

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar - HATAY

Kaynak: AA / Yerel

Antakya Belediyesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title