Haberler

Antakya Belediyesi Çalışmaları

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, amaçlarının Antakya'yı tertemiz tarih ve kültür şehri yapmak olduğunu belirtti.

Başkan Kimyeci, Antakya'da bir otelde düzenlediği basın toplantısında geçtiğimiz yıl içinde yaptıkları hizmetlerle ilgili bilgiler verdi.

Hatay'ın büyükşehir belediyesi statüsüne kavuşmasının ardından kurulan Antakya Belediyesi'nin en hızlı şekilde fiziksel altyapısını tamamlayarak hizmet vermeye başladığını ifade eden Kimyeci, şöyle devam etti:

"Belediyemiz 95 mahallede, 600 kilometre karelik geniş bir alanda, 348 bin vatandaşa hizmet veriyor. Belediyemiz bünyesinde yaklaşık bin 200 kadrolu ve taşeron işçi görev yapıyor. Amacımız, Antakyamızı tertemiz bir tarih ve kültür şehri yapmaktır. Geçtiğimiz yıl öz kaynaklarımızla 4 milyonluk bir bedelle çeşitli iş makineleri aldık. Bu yıl içinde de 10 milyon liralık iş makinesi alımı daha planladık. Belediye hizmetlerine yönelik meclisimiz oy birliği çokluğuyla kararlar alıyor. Aynı şekilde büyükşehir belediye meclisinin de Hatay'ın kalkınmasında gelişme ve büyümesinde bütünlüğü ilgilendiren önemli projelerin bir an önce olması konusunda da her zaman uyumu önemsedik."

Kent temizliğinin yanı sıra 183 cami, 3 kilise, 1 havra, 30 ziyaret ve türbe ile Kur'an kursları olmak bütün ibadethanelerinin ayda en az bir kez olmak üzere temizliğini yaptıklarını kaydeden Kimyeci, ayrıca 65 yaş üstü yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlara evde bakım hizmeti sunacaklarını söyledi.

Geçen yıl içinde 10 bin asfalt döktüklerini ve 230 bin metrekare parke taşı döşemesi yaptıklarını da aktaran Kimyeci, bu yıl hedeflerinin ise 20 bin ton asfalt dökmek ve 1 milyon metrekare parke taşı döşemek olduğunu belirtti.

Kimyeci, kentsel dönüşüm çalışmalarının başladığını ve 2016 yılı içinde teknik çalışmaları bitirmiş olacaklarını da sözlerine ekledi. - Hatay

Kaynak: AA / Yerel

Antakya Belediyesi İSMAİL KİMYECİ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title