Haberler

Antakya 2. Tarihi Kentler Film Festivali

Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 2. si düzenlenen Tarihi Kentler Film Festivali için gelecek nesillere miras bırakılacak önemli bir etkinlik olmasını temenni ettiğini ifade etti.

Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 2. si düzenlenen Tarihi Kentler Film Festivali için gelecek nesillere miras bırakılacak önemli bir etkinlik olmasını temenni ettiğini ifade etti.

Savaş, Kültür Merkezi'nde düzenlenen festivalin açılış töreninde yaptığı konuşmada, kentin sosyal ve kültürel tanıtımını yapmak, geçmişte üretilen değerleri gelecek nesillere aktarma adına bu etkinliğin başarılı bir şekilde geçeceğine inandığını kaydetti.

Antakya'nın Geleceğini Kurma Derneği (ANGED) Halkla İlişkiler Müdürü Alev Yılmaz, "Antakya 2. Tarihi Kentler Film Festivali"nin ulusal ve uluslararası kültürel değerlerin zenginleştirilerek Antakya halkı ile paylaşıma sunulacağı, geleneksel hale getirilerek devam ettirilerek, kentin övünç kaynağı olacağını umduğunu ifade etti.

Antakya halkının, kentin kültürel, doğal ve tarihi zenginliklerinin farkına varmasını temenni ettiklerini kaydeden Yılmaz, halkın kentine sahip çıkıp geliştirmesi, yerli ve yabancı turist, yatırımcı gibi kitlelere yönelmeyi, kente sahiplenme bilincinin geliştirilmesi bu kültürel etkinliklerle anlam kazanacağının bilincine varmak gerektiğini belirtti.

Organizasyon sorumlusu Almina Yapım adına konuşan Mehmet Güzelmansur ise Antakya'nın halkların ve hakların kardeşliği, toplumsal dayanışma, sevgi, barış, dostluk, kültür ve sanatla gelişeceğini, bugünü sevgi ve kültür ile zenginleştirerek yaşanabilir bir dünyanın kapısını aralamaya çalıştıklarını söyledi.

Güzelmansur, kültürel etkinliklerin daha da artmasını vurgulayarak, kültür geleceğe bırakılacak en önemli miras olacağını ifade etti.

Törende Antakya Belediye Başkanı Savaş'a, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Hüsnü Salih Güder'e, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Antakya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kuseyri'ye ve katkıda bulunan kurumlara plaket sunuldu.

Etkinliğe, Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, Kültür ve Turizm il Müdürü Aysun Çelenk, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili adayları Mehmet Ali Ediboğlu, Suzan Alhasoğlu ve il ve ilçe yönetimi ile birçok davetli hazır bulundu.

- HATAY

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title