Haberler

Ansan'ın Tahliye Edilmesi

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin tahliyesini istediği Antalya Sanatçılar Derneği’nde (ANSAN) ikinci tahliye girişimi, nöbetçi idare mahkemeden gelen kararla durduruldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin tahliyesini istediği Antalya Sanatçılar Derneği'nde (ANSAN) ikinci tahliye girişimi, nöbetçi idare mahkemeden gelen kararla durduruldu. ANSAN'da toplanan sanatçılar belediyenin karara saygı göstermesini istedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin protokol kurallarına uyulmadığı gerekçesiyle, protokolü feshedip tahliyesini istediği ANSAN'da ikinci tahliye girişimi bugün gerçekleşti. Muratpaşa Kaymakamlığı'nın ANSAN'a alanı boşaltması için tanıdığı süre bugün saat 13: 00'de doldu. Tahliye işlemini gerçekleştirmek için Büyükşehir Belediyesi Zabıta ve Çevik Kuvvet ekipleri, ANSAN'ın dernek binasına geldi. Tahliye haberi üzerine çok sayıda sanatçı dernek binasında toplandı. Sanatçılar derneğin tahliye edilmeye çalışılmasını slogan ve alkışlarla protesto etti. ANSAN Başkanı Cahit Çakıl, görevlilerle kısa süreli yaptığı konuşmada Antalya Nöbetçi İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini belirterek, boşaltma işleminin yapılamayacağını söyledi.

Görevliler, mahkeme kararının kendilerine ulaşmasını istedi. 1 saatlik beklememin ardından bir avukat mahkemenin yazılı kararını ekiplere getirdi.

Bu sırada dernek binasının çevresine çok sayıda çevik kuvvet ve zabıta ekibi görev aldı. Olası bir müdahaleye karşı TOMA'da hazır tutuldu.

Polis ve zabıta protestolar eşliğinde dernekten ayrıldı. Yarım saat sonra bu kez aralarında Muratpaşa Kaymakamlığı personelinin de bulunduğu ikinci bir görüşme ekibi derneğe geldi. Kaymakamlık görevlilerine de sanatçılar ellerindeki karar belgesini sundu. Olumsuz yanıt alan sanatçılar ve CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Pınar Toğaç'ın da bulunduğu bir grup avukat, Kaymakam Veli İbrahim Keklik'le görüşmek için ANSAN'dan ayrıldı.

Kaymakam Veli İbrahim Keklik'in ilgili mahkeme kararının kaymakamlığa ulaştırılmasını istemesi üzerine Nöbetçi İdare Mahkemesi Başkanı'nın talimatıyla ilgili karar Kaymakamlığa ulaştırıldı. Muratpaşa Kaymakamlığı ekipleri ardından Nöbetçi İdare Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda tahliye işleminin gerçekleşmediğine ilişkin zabıt tuttu. Zabıt taraflarca imzalandı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Keklik Muratpaşa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title