Haberler

Anneyi Şoke Eden Cümle: "Kızını Öldürdüm, Haberin Olsun"

Antalya'da erkek arkadaşı tarafından öldürülen genç kızın daha önce de aynı kişi tarafından iki kez darp edildiği için polise şikayetçi olduğu belirtildi. Polisin ise olaya geç müdahale etmesinin söz konusu olmadığı bildirildi.

Konyaaltı ilçesi Hurma Mahallesi'nde yaklaşık bir yıldır birlikte yaşadığı erkek arkadaşı Lokman Barış Ç. tarafından silahla vurularak öldürülen 21 yaşındaki Deniz Aktaş'ın 13 Mayıs 2014 tarihinde Fatih Polis Merkezi'ne giderek, Lokman Barış Ç. tarafından darp edildiği yönünde başvuruda bulunduğu öğrenildi. Aktaş, polis ekiplerince hastaneye götürülerek darp raporu aldığı, Aktaş'ın başvurusu üzerine Lokman Barış Ç. hakkında "Kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, tehdit ve hakaret" suçlarından işlem yapıldığı belirtildi. Olayın ardından gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen şahıs hakkında evden uzaklaştırma kararı verildiği ve olaydan kısa bir süre sonra Aktaş'ın şikayetinden vazgeçmesi üzerine uzaklaştırma kararının kaldırıldığı öğrenildi.

İKİNCİ ŞİKAYETİNDEN DE VAZGEÇMİŞ

Olaydan yaklaşık bir buçuk ay sonra Deniz Aktaş'ın, yeniden aynı polis merkezine giderek Lokman Barış Ç.'nin kendisini darp ettiği yönünde şikayetini yenilediği, şahıs hakkında yine aynı suçlardan işlem yapıldığı ancak Deniz Aktaş'ın bir gün sonra polis merkezine gelerek şikayetinden vazgeçmesi üzerine evden uzaklaştırma kararı alınamadığı bildirildi.

EMNİYETİN OLAY KAYITLARI

Antalya Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise cinayetin polis ekipleri binanın önüne geldiği sırada işlendiği bildirildi. İlk ihbarın saat dün sabah saat 05.17'de "Bir evden aşırı derecede gürültü çıkıyor" şeklinde geldiği belirtilen açıklamada, saat 05.21'de aynı bölgeden gelen ikinci ihbarın ardından haber merkezinin 05.22'de eve iki ekip yönlendirdiği kaydedildi. Ekiplerin saat 05.27'de binaya ulaştığı ifade edilen açıklamada, "05.32'de ekipler binanın kapısının açılmadığı, ihbarcının binanın giriş kapısını açması gerektiği yönünde haber merkezine uyarıda bulunuyor. 05.43'te ihbarı yapan komşular, binanın dış kapısını açıyor. Tam bu sırada polis ekipleri 3 el silah sesi duyuyor. İhbarın yapıldığı kata çıkıyorlar ancak kapı açılmıyor" denildi. Bunun üzerine içeride silahlı şahısların olduğu düşünülerek özel harekat rehine kurtarma timinin olay yerine sevk edildiğinin belirtildiği açıklamada, "Şahıs, kapıda bekleyen polislere silahlı olduğunu ve intihar edeceğini bildiriyor. Polis ekipleri şahsı kapıdan ikna etmeye çalışıyor. Özel harekat polisleri bir süre sonra eve gelerek operasyona başladığı sırada zanlı teslim oluyor. Olayda bazı basın yayın organlarında ifade edildiği gibi ekiplerimizin olay yerine geç intikal etmesi ya da olaya geç müdahale edilmesi söz konusu değildir" ifadelerine yer verildi.

SOSYAL MEDYA KISKANÇLIĞI

Öte yandan zanlının polisteki ifadesinde, cinayeti kız arkadaşının sosyal medya hesabındaki arkadaşlık listesi ve fotoğraflarını beğenen kişileri kıskandığı için gerçekleştirdiğini söylediği belirtildi. Zanlının ifadesinde, "Kız arkadaşımla bu nedenle çok tartışıyorduk. Artık buna bir son verilmesi gerektiğini düşündüm. Binaya polis araçlarının yaklaştığını görünce öldürmeye karar verdim. Daha önce hakkımda verilen uzaklaştırma kararı aklıma geldi. Yine aynı şeyi yaşamak istemiyordum. Onu ve kendimi öldürerek her şeye son vermek istedim" dediği bildirildi.

DENİZ'İN ANNESİNİ ARAMIŞ

Zanlının, olayın ardından Deniz Aktaş'ın annesi Figen Yetişkin'i aradığı, "Kızını öldürdüm. Haberin olsun. Her şey sona erdi" dediği ifade edildi.

İNTİHARDAN KIZI VAZGEÇİRMİŞ

Zanlının daha sonra vedalaşmak için kızı P.S.Ç.'yi aradığı ancak kızının babasını intihardan vazgeçirdiği belirtildi.

Lokman Barış Ç., dün Konyaaltı ilçesi Hurma Mahallesi'ndeki evde birlikte yaşadığı Deniz Aktaş ile tartışmış, tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine kız arkadaşını kafasından ve kalbinden 3 kurşun ile vurarak öldürmüştü. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Konyaaltı Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title