Haberler

Annesinin Katilinden Hamile Olan Kadın İçin Kürtaj Kararı Verildi

Güncelleme:

Sevgilisi tarafından annesi öldürülen, kendisi de kolundan vurulan kadın, bebeği aldırmazsa kolunu kaybedecekti. Bakanlık, gebeliğin sonlandırılmasına karar verdi.

Muğla'da sevgilisi tarafından annesi öldürülen, kendisi de kolundan vurulan kadın, bebeği aldırmazsa kolunu kaybedecekti. Ancak hapiste olan babanın izni olmadan kürtaj yapılamıyordu. Konuyu incelemeye alan Sağlık Bakanlığı açıklama yaparak gebeliğin sonlandırılmasına karar verdiklerini belirtti.

"GEBELİĞİN SONLANDIRILMASINA KARAR VERİLMİŞTİR"

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İzmir Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi'nde Tıbbi Konsey toplanmış ve hastanın sağlık durumu nedeniyle gebeliğin sonlandırılmasına karar verilmiştir. Ayrıca hastanın hamile olduğu için, tedavisinin yapılmadığı iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Hastamızın antibiyotik tedavisine devam edilmekte olup, şu an için kol kaybı gibi bir durum söz konusu değildir."

GENÇ KADININ ANNESİNİ ÖLDÜRDÜ

8 Şubat'ta meydana gelen olayda, iddiaya göre Gökhan A., yaklaşık 5 aydır ilişki yaşadığı, kendisinden ayrılmak isteyen A.K. ve annesi Ş.K. ile tartıştı. Daha önce de ayrılmaya karar verip evi terk eden sevgilisini ikna eden Gökhan A., bu kez genç kadını kararından vazgeçiremeyince dehşet saçtı. Av tüfeğini ateşleyen Gökhan A., A.K.'yi sol omuzundan, kaçmaya çalışan Ş.K.'yi de sırtından vurdu ve olay yerinden kaçtı. Fethiye Letoon Hastanesi'ne kaldırılan Ş.K., müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Fethiye Devlet Hastanesi'ne kaldırılan A.K. ise tedaviye alındı.

HAMİLE OLDUĞU İLK MÜDAHALEDE ANLAŞILMADI

Yakınlarının ifadesine göre, ilk müdahalede hamile olduğu anlaşılamayan A.K.'nin müdahale sırasında 2 aylık hamile olduğu ortaya çıktı. Daha sonra Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen genç kadına, karnında bebeği olduğu için enfeksiyona karşı ilaç verilmediği ileri sürüldü. Kolundaki iltihap yayılan talihsiz kadın sol kolunu kaybetmeyle karşı karşıya kaldı.

BEBEĞİNİ ALDIRMAK İSTİYOR ANCAK BABASINDAN İZİN BEKLENİYORDU

İddiaya göre, bebeğini aldırmak isteyen A.K.'ye, hastane yetkilileri bebeğin babasının izninin olması gerektiğini söyledi. Tek koluyla üç çocuğa bakamayacağını dile getiren genç kadın, yetkililerden yardım istedi. Bu arada, olayın ardından gözaltına alınan Gökhan A., tutuklandı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Sağlık Bakanlığı Tepecik İzmir Muğla Güncel Haberler

500

Yorumlar (66)

KADIN:

Kadincagiz kolunu kaybetmemek icin katil babadan izin almayi bekliyor. Saglik bakanligi kacinci dilekceden sonra bir zahmet kürtaja izin veriyor. Nerde yasiyoruz yahu?

73
25
yanıtYanıtla
EfsanemobilWeb@haberler.com:

Şu testisi şu yolunda kırılır

3
61
yanıtYanıtla
sibel Mobil-ANDROID:

bakanlar bile apo gibi cocuk katili cikti desene yazik

7
44
yanıtYanıtla
UZMAN:

ZATEN BAŞINDAN KÖTÜ BİR EVLİLİK GEMİŞ, İKİ ÇOCUKLA 24 YAŞINDA ORTADA KALMIŞSIN. ÜSTELİK HALEN BOŞANMAMIŞ EVLİ KADINSIN. . ÇOCUKLARINLA KENDİNİN GEÇİM DERDİNE DÜŞECEĞİNE, DÜŞMÜŞSÜN APIŞ ARANIN DERDİNE. . SENİN YÜZÜNDEN ANAN ÖLMÜŞ, KENDİN YARALANMIŞSIN, YATTIĞIN YERDEN DEVLETE ÇATIYORSUN. . . SİZLE OKUMAMIŞ OLABİLİRSİNİZ AMA CAHİL DEĞİL, CİNGÖZSÜNÜZ. . SANA VE SENİN GİBİLERE SADECE KÜRTAJ DEĞİL, AYNI ZAMANDA KISIRLAŞTIRMA OPERASYONU DA YAPILMALI. . .

37
9
yanıtYanıtla
ahmet:

Nikahlı olmayan erkek, kadının gebeliğine ne hakla karışır da baba izni lazım deniyor, çok saçma ve iğrenç bir yaklaşım. Ayrıca kadının kendi canı , kendi kanı, resmi evliliği yok ise sadece kendi kararı ile istediğini yapar, yapması lazım, elin adamları toplanıyor, kadın hakkında karar alıyor, o zaman hastaneden çıkınca da o kadın, o adamlar hakkında karar alsın. ne kadar anti demokratik ve insan haklarına aykırı bir uygulama

33
2
yanıtYanıtla
mscrtmobilWeb@haberler.com:

benim anlamadigim bunlar evli degil kadin hamile anladigim kadariyla da ayni evde yasiyorlar. bu nasil is biz nereye gidiyoruz.namus sadece lafta mi kaldi Yoksa modernlestik mi.Yerin dibine batsin böyle medeniyet böyle modernlik

32
2
yanıtYanıtla
orhan58:

chplilerin istediği modern ve çağdaş toplum bu işte

yanıt9
yanıt6
ceren:

bende zina dedim ama insanlar beni suçladı yobazsın diyerek türk toplumuna yakışmayan hareketler kadına da erkeğe de haramdır zina

yanıt7
yanıt3
azra:

Cerenciğim sen dün sadece ve sadece saçmalardan seçme yapıyordun. . .

yanıt1
yanıt4
ozan:

orhan chp kadar başına taş düşe hemi. . At gözlükleri ile bakan mahlukat bak bunlar akp döneminde yaşanıyor. . Biz bu dönemde muta nikahınıda duyduk. Sen şimdi bilmem biryerlerini tatmin etmek için chp atarları yapıyorsun. .

yanıt8
yanıt6
Tüm 66 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title