Haberler

Annesinin Israrıyla Yüzmeye Başladı, Dünya 3.'sü Oldu

Şehitkamil Belediyespor Kulübü sporcusu 16 yaşındaki Muhammet Emin Bay, annesinin ısrarıyla başladığı yüzmede, Türkiye ve dünya şampiyonalarında madalyalar kazandı.

FERİDE PELİN İNAL - Şehitkamil Belediyespor Kulübü sporcusu 16 yaşındaki Muhammet Emin Bay, annesinin ısrarıyla başladığı yüzmede, Türkiye ve dünya şampiyonalarında madalyalar kazandı.

Yüzmeye annesinin ısrarıyla 11 yaşında başlayan Muhammet Emin, bugüne kadar 2 dünya dördüncülüğü, bir dünya üçüncülüğü, 4 de Türkiye birinciliği elde etti.

Muhammet Emin Bay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'yi yüzmede zirveye taşımak istediğini söyledi.

Geçen yıl Fransa'da düzenlenen CMAS (Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu) Dünya Gençler Paletli Yüzme Şampiyonası'nda 6 bin metre açık su yarışında dünya 3.'sü olduğunu aktaran Muhammet Emin, daha büyük başarılara imza atmak istediğini belirtti.

Yüzmeye başladığı ilk günden beri çok emek harcadığını dile getiren milli yüzücü, şunları kaydetti:

"Yüzmeye annemin ısrarıyla başladım. 11 yaşından beri yüzüyorum. Yüzmeye başladıktan sonra çok sevdim. Çok uzun zamandır büyük başarılar elde etmek için çalışıyorum. Türkiye şampiyonluklarım var. Antrenörlerim bana çok emek verdi. Haftanın 5 günü suda 2 günü de karada antrenman yapıyorum. Şimdiki hedefim Rusya'da düzenlenecek Gençler Dünya Şampiyonası ve Polonya'daki Avrupa Büyükler Şampiyonası'nda başarılar elde etmek."

Bingül: "Muhammet çok özel bir çocuk"

Şehitkamil Belediyespor Kulübü Genel Koordinatörü Cengiz Bingül de sporcuları Muhammet'in kursiyer programıyla başladığı yüzmede, önemli başarılar elde ettiğini anlattı.

Muhammet'in binlerce çocuk gibi sadece yüzmek için kurslarına geldiğini anlatan Bingül, "Yüzmeye başladığı zaman bu branşta çok başarılı olacağını tahmin ettik. Yaptığımız testler sonucunda kalbinin ve ciğerinin çok yeterli olduğunu gördük. Vücut esnekliği de vardı. Muhammet 2013 yılında bizimle spora başlayıp, bu işin temel eğitimini aldı. 2015 yılından itibaren de Türkiye şampiyonalarında yer buldu." ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 4 yıllık özel bir çalışmanın ardından genç sporcunun geçen yıl Genç Milli Takıma girmeye hak kazandığını vurgulayan Bingül, "Geçen yıl Fransa'da düzenlenen dünya şampiyonasında milli takımımız adına yarıştı. Bizim nazarımızda Muhammet çok özel bir çocuktu. Bunu da gösterdiği başarılarla ispat etti. Başladığı günden beri yorulmadan çalışıyor. Biz bu çocuklarımız sayesinde ilimizi dünyada temsil ediyoruz. Onlarla beraber geleceğe kulaç atıyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Spor

Şehitkamil Belediyespor Türkiye Fransa Spor Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title