Haberler

Annesini ve Anneannesini Öldüren Sanığa İki Kez Müebbet Hapis

İzmir'in Gaziemir ilçesinde, annesini ve anneannesini merdaneyle döverek öldüren sanık iki kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir'in Gaziemir ilçesinde, annesi Havide Sarıkaya (56) ve anneannesi Düriye Atağan'ı (81) evlerinde merdaneyle döverek öldüren sanık, iki kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "Tasarlayarak yakın akrabayı öldürmek" suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık Arif Sarıkaya, ölenlerin yakınları ve avukatları katıldı.

Ölen Düriye Atağan'ın diğer iki kızı ile sanığın babası Sefer Sarıkaya'nın oldukça bitkin ve üzgün olduğu gözlenirken, sanığın duruşma boyunca başını öne eğdiği görüldü.

Müşteki Yıldız Atağan, mahkeme başkanı Orhan Kızıltaş'ın "Şikayetçi misiniz?" sorusuna, ağlayarak "Nasıl şikayetçi olayım? Biri annem, biri kardeşim. Bu da kardeşimin oğlu" yanıtını verdi.

Mahkeme başkanı Kızıltaş, sanığın 5 sayfalık yazılı savunmasında suçlamaları kabul ettiğini, cinayetleri tahrik altında işlediğini belirterek, "İki cinayeti de maalesef ben işledim. Bankalara ve piyasaya yüklü miktarda borcum vardı. Bunları ödeyemedim. Anneannem verdiği altınları geri isteyince aramızda tartışma çıktı. Üzerime çok geldiler. Bir anda cinnet getirdim. İlk önce anneannemi öldürdüm. Ardından da araya girip bizi ayırmak isteyen annemin başına merdane ile vurdum. Çok büyük hata yaptım. Vicdan azabı çekiyorum" ifadesini kullandığını kaydetti.

Sanık, son savunmasının sorulması üzerine, "Hasta babamın daha fazla üzülmemesi adına bunları göz önünde bulundurulmasını diliyorum. Pişmanım. Bir an önce cezamı almak istiyorum" dedi.

Sanık avukatı Enver Dikilitaş, müvekkilinin olayı samimi ve yalansız şekilde anlattığını, yazılı ifadesinde tek bir kelimeyi değiştirmediklerini ifade ederek, sanığın anneannesine karşı eyleminin ağır tahrik altında işlediğini, annesini ise öldürme kastının bulunmadığını, bilinçli taksir hükümlerinin uygulanmasını talep ettiklerini söyledi.

Mahkeme heyeti, sanığın annesini ve anneannesini kasten öldürmek suçundan önce iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi, ardından bunu duruşmalardaki iyi halini göz önünde bulundurarak iki kez müebbet hapis cezasına çevirdi.

Gaziemir ilçesinde nisan ayında 56 yaşındaki Havide Sarıkaya ve annesi 81 yaşındaki Düriye Atağan öldürülmüş olarak bulunmuş, polis olayın şüphelisi olarak aranan Arif Sarıkaya'yı (30) evin yakınlarında bir otomobilde yakalamıştı. Sarıkaya'nın, yakalanmadan önce çok sayıda ilaç içerek intihar girişiminde bulunduğu tespit edilirken, yapılan incelemede iki kadının başlarına ve vücutlarına merdaneyle vurularak öldürüldükleri belirlenmişti. - İzmir

Kaynak: AA / Güncel

Sarıkaya Gaziemir İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title