Haberler

Annesi Ölen Yavru Bukalemun, Bakımının Ardından Doğaya Bırakıldı

Osmaniye'de, bir aracın üzerinden geçmesi sonucu annesi ölen yavru bukalemun, hayvan barınağında bakıldıktan sonra ormanlık bölgeye salındı.

Annesi ölen yavru bukalemun, hayvan barınağında bakıldıktan sonra doğal yaşam alanına bırakıldı.

Bir aracın üzerinden geçmesi sonucu annesi öldüğü belirlenen yavru bukalemun, bir vatandaş tarafından belediyeye ait hayvan barınağında getirildi.

İki haftalık olduğu tahmin edilen 10 santimetre boyundaki bukalemun, veteriner hekim Ali Laçinbala tarafından bir hafta gözetim altında tutulduktan sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü yetkililere teslim edildi.

Yavru bukalemun, bakımının ardından doğada yaşayabileceğine karar verilmesinden sonra ormanlık bölgeye bırakıldı.

Laçinbala, annesi kazada öldükten sonra yol ortasında kalan bukalemunun hayvansever bir vatandaş tarafından barınağa getirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bukalemunu bir hafta boyunca yarı baygın sinek ve kelebeklerle beslediğini söyleyen Laçinbala, "Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'ndeki uzmanlar tarafından yaptığımız değerlendirmede yavru bukalemunun doğada tek başına yaşayabileceğine karar verdik ve onu suya yakın ormanlık bir alana bıraktık" dedi. - Osmaniye

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Osmaniye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title