Haberler

Annesi ile İkinci Kez Hayata Tutundu

Osmaniye'de yaşayan Bülent Yakaryılmaz'a Gaziantep'te gerçekleştirilen operasyonla annesinin böbreği nakledildi. Gerçekleştirilen böbrek nakli ile Bülent yılmaz, annesinin böbreği ile ikinci kez hayata tutundu.

Osmaniye Bahçe'de yaşayan 13 yıllık evli iki çocuk babası Bülent Yakaryılmaz (40), böbrek rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi görüyordu. Osmaniye ve Gaziantep'te tedavi gören Bülent Yakaryılmaz'ın sağ böbreğinin doğuştan gelişemediği belirlendi. İlaç tedavisinin yetersiz kaldığı öğrenen Yakaryılmaz'a ya diyaliz tedavisine başlanması ya da böbrek nakli yapılması gerektiği söylendi.

Annesi böbreğini vermek istedi

Durumu öğrenen 65 yaşındaki anne Emine Yeşil, böbreğini vermek istedi. Yapılan tetkiklerde dokuların uyuştuğunun belirlenmesi üzerine Bülent Yakaryılmaz ve annesi, Özel Sani Konukoğlu Hastanesi'ne yatırılarak nakil işlemleri başlatıldı. Yapılan başarılı operasyonla anneden alınan böbrek Bülent Yakaryılmaz'a nakledildi. Annesi ile ikinci kez hayata tutunan Yakaryılmaz'ın sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi.

Yaşadıklarını anlatan Yakaryılmaz, "Baş ağrısı ve yüksek tansiyon şikayetleri ile doktora gittiğimde yapılan tetkikler sonucunda doğuştan sağ böbreğimin gelişmediği belirlenerek ilaç tedavisi başlatıldı. İlerleyen süreçte ilaçlar yetersiz gelmeye başladı. Doktorum ya diyaliz tedavisine başlamam yada nakil olmam gerektiğini söyledi. Bunu duyan annem böbreğini vermek istedi. Yapılan tetkikler sonucu dokuların uyduğunu öğrenince nakil için Özel Sani Konukoğlu Hastanesi'ne yatışımızı ve nakil işlemini gerçekleştirdik. Çok şükür başarılı bir nakil oldu. Annem sayesinde diyalize girmeden tekrar sağlığıma kavuştum. Annemle yeniden hayata tutundum" dedi.

Sani Konukoğlu Hastanesi'ni gerçekleştirilen başarılı nakiller nedeniyle tercih ettiğini kaydeden Yakaryılmaz, "Operasyonu başarı ile gerçekleştiren Prof. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu, Doç. Dr. Selman Ünverdive Organ Nakil Merkezi ekibine teşekkür ederim" ifadelerini kullandı. Organ bağışı konusunda herkesin daha duyarlı olmasını isteyen Yakaryılmaz, uygun bulunursa kendisinin de organ bağışında bulunacağına vurgu yaptı.

Oğlunun durumuna dayanamadı

Ev hanımı olan 7 çocuk annesi Emine Yeşil ise oğlunun ve torunlarının durumuna dayanamayarak, oğluna böbreğini vermeyi kararlaştırdığını ifade etti. Doku uyumu olduğu saptanınca gerçekleştirilen operasyon sonucu oğlunun kurtulduğunu söyleyen Yeşil, organ bekleyen herkesin bir an önce sağlığına kavuşmasını dilediğini ifade etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Osmaniye Bahçe Gaziantep Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title