Haberler

Annenin, Oğluna Bayram Hediyesi Böbreği Oldu

Üniversiteyi kronik böbrek yetmezliği nedeniyle bırakmak zorunda kalan imam Süleyman Ceyhan'ın Kurban Bayramı hediyesi, annesinden yapılan böbrek nakli oldu.

Üniversiteyi kronik böbrek yetmezliği nedeniyle bırakmak zorunda kalan imam Süleyman Ceyhan'ın Kurban Bayramı hediyesi, annesinden yapılan böbrek nakli oldu.

Adana'da ikamet eden 25 yaşındaki Süleyman Ceyhan, Gürcistan'daki bir üniversitede hayali olan halkla ilişkiler bölümünü kazandı. Üniversite okurken 2012'nin Kasım ayında rahatsızlanan Ceyhan, hastaneye kaldırıldı.

Bir süre ilaç tedavisi uygulanan Ceyhan, görme yetisini yüzde 90 kaybedince Türkiye'ye getirildi. Adana'da gittiği göz doktorunda görme yetisi bozukluğu teşhisi konulan Ceyhan'ın, sevk edildiği hastanede kronik böbrek yetmezliği hastası olduğu belirlendi.

Bir süre diyaliz tedavisi gören Ceyhan, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'ne başvurdu. Annesinin kan grubu uymayınca, Sağlık Bakanlığının "organ bekleyen" listesine alınan Ceyhan, bir süre de periton diyalizi gördü.

Bir yıl önce girdiği engelli kamu personeli sınavının ardından imam olarak atanan Ceyhan'ın hastalığı ilerleyince nakil olmasına karar verildi. Organ Nakli Merkezindeki tahlillerde kan grubu farklı olmasına rağmen dokuları uyan annesi Cennet Ceyhan'dan böbrek nakli yapılan Ceyhan, ikinci kez hayata tutundu.

"Üniversite hayallerim yarım kaldı"

Ceyhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, görme bozukluğu ve baş ağrısı şikayetiyle hastaneye gittiğini, sevk edildiği hastanede de böbrek hastası olduğunu öğrendiğini kaydetti.

Tansiyonunun sürekli aşırı yüksek çıktığını dile getiren Ceyhan, "Tesadüfen kronik böbrek yetmezliği olduğumu öğrendim. Bir yıl periton kullandım, üç yıldır da hemodiyalize giriyordum. Hastalığım nedeniyle üniversiteyi bırakmak zorunda kaldım, üniversite hayallerin yarım kaldı." diye konuştu.

Engelli kamu personeli sınavından imamlığa atandığını belirten Ceyhan, Adana'da gittikleri hastanelerde kendisinin kan grubunun sıfır negatif, annesinin ise sıfır pozitif olduğu için dokuların uyumlu olmadığının söylediğini anlattı.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezinde yapılan tahlillerde annesinin dokularının uyumlu çıktığını dile getiren Ceyhan, şöyle konuştu:

"(Kanla ilgisi yok, dokular uysun yeter) dediler. Gerçekten dokular uyumlu çıktı. İkiz kardeşim sınava hazırlanıyordu, onun için ameliyatı biraz erteledik. Sonra annem bana böbreğini verdi. Çok güzel bir duygu, tüm bekleyenlere nasip olur inşallah. Diyalize girmek zor, hayatın kısıtlanıyor, yeme içme konusunda kısıtlı oluyor. İstediğin gibi dışarıya çıkamıyorsun, gezemiyorsun. Şu anda çok mutluyum, yeni bir hayata kavuştum. Annemin de bayram hediyesi oldu."

"O acının tarifi yok"

Anne Cennet Ceyhan da oğlunun hastalığını öğrendiği zaman aile olarak yıkıldıklarını, ancak iyileşmesi için de çaba sarf ettiklerini anlattı.

"O acının tarifi yok, kanım da uymayınca böbreğimi veremeyeceğim diye yıkıldım" diyen anne Ceyhan, doktorların verebileceğini söylediklerinde şoke olduğunu dile getirdi. Ceyhan, hissettiklerini "Çok değişik bir duygu. Sanki oğlum yeniden dünyaya geldi, bayram öncesi oğluma can oldum. Allah yardım etti. Devletimiz de bize bu imkanları sağladı. Başarılı bir operasyon yaptılar, anlatılmaz bir duygu." sözleriyle ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Kurban Bayramı Ceyhan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title