Haberler

Annemin Yarası" Filminin Basın Gösterimi Gerçekleşti

Yönetmenliğini Ozan Açıktan'ın üstlendiği, senaryosunu Ozan Güven, Funda Çetin, Mehmet Turgut, Ozan Açıktan, Fethi Kantarcı ve Uygar Şirin'in yazdığı "Annemin Yarası" filminin basın gösterimi yapıldı.

Kanyon Cinemaximum'daki basın gösteriminde AA muhabirine film hakkında değerlendirmelerde bulunan sinema yazarı Yeşim Tonbaz Güler, "Filmi tarif edebilecek en önemli ifade, gerçekten sıcak ve samimi olması. 3 ayrı sanat var filmde ve hakikaten hepsine çok iyi çalışılmış" dedi.

Güler, Meryem Uzerli'yi filmde canlandırdığı rolde başarılı bulduğunu belirterek, şu yorumu yaptı:

"Oyunculardan Belçim Bilgin için aynı şeyleri düşünemiyorum. Kendisi bu filmde iddialıydı fakat diğer rol aldığı filmlerinde çok daha başarılıydı. Film genel anlamda diyalogları, ana akışı ve karakter çizimiyle hakikaten çok güzel. Hikayenin ve yönetmenin samimiyeti, filmin her unsurunda göze çarpıyor. Senaryo da başarılı, çok fazla açık yok. Filmin diğer unsurlarına özenilmiş görünüyor, kostüm, sanat, ışık ve sinematografiyi oluşturan atmosfer çok iyi."

Filmin konusuna da değinen Güler, şöyle devam etti:

"Konuyu da gayet vicdanlı bir şekilde işlemişler. Bazıları hamaset yapacakları için bir tarafa çok yükleniyor. Kimisi de kendi ideolojik saplantısından dolayı saplantılara giriyor. Buradaki savunma yok. Zaten filmin bitişindeki mesaj da bu bakış açısıyla verilmiş."

Habertürk gazetesi sinema yazarı Kerem Akça da, "Bosna Savaşı'nda Müslüman-Hristiyan çekişmesinin yaşattığı acıları kimse inkar edemez ama bu trajik siyasi olayın arifesinde geçen 'Annemin Yarası'nda, Türk oyuncuların Bosnalı ve Sırp karakterleri oynayıp, Türkçe konuştuğu tuhaf bir film olmuş. Yönetmen Açıktan ise Çağan Irmak'ın hesaplı melodramlarına kaymış bu kez. Eserin en olumlu tarafı oyunculuklar" diye konuştu.

Film, yarın gösterime girecek.

Film hakkında

Yönetmenliğini Ozan Açıktan'ın yaptığı ve başrollerini Ozan Güven, Meryem Uzerli, Belçim Bilgin, Okan Yalabık ve Bora Akkaş'ın paylaştığı "Annemin Yarası", Bosnalı bir gencin anne ve babasını arayışını anlatıyor.

Unutulmuş bir maziyle birbirine bağlanan iki aileyi yeniden karşı karşıya getiren filmin final çekimleri, Sırbistan'da tamamlandı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mehmet Turgut Ozan Açıktan Funda Çetin Ozan Güven Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title