Haberler

'Annemin Şarkısı" Film Ekibi, Büyükelçi Erginay'ı Ziyaret Etti

20. Saraybosna Film Festivali'nde ''En İyi Erkek Oyuncu'' ve ''En İyi Film'' ödüllerine layık görülen ''Annemin Şarkısı'' filminin yönetmeni Erol Mintaş ve başrol oyuncusu Feyyaz Duman, Saraybosna Büyükelçisi Erginay'ı ziyaret etti Büyükelçi Erginay: ''Çok önemli konulara parmak basan bir film. Aynı.

Avrupa'nın önemli film festivallerinden biri olarak gösterilen 20. Saraybosna Film Festivali'nde "En İyi Erkek Oyuncu" ve "En İyi Film" ödüllerine layık görülen "Annemin Şarkısı" filminin yönetmeni Erol Mintaş ve başrol oyuncusu Feyyaz Duman, Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay'ı ziyaret etti.

Saraybosna Büyükelçiliğindeki görüşmede, Büyükelçi Erginay, festival kapsamında verilen dört ödülden ikisini alan "Annemin Şarkısı" film ekibini kutladı.

Erginay, Saraybosna Film Festivaline katılan tüm Türk yapımı filmlere teşekkür ettiğini belirterek, ikisi yarışma kategorisinde olmak üzere altı filmin festivale katıldığını söyledi. Festival kapsamında sinema sektöründen bir çok konuğunda Saraybosna'ya geldiğini hatırlatan Erginay, ayrıca Türkiye'den büyük kurum ve kuruluşların sponsor olarak da bu önemli organizasyona iştirak ettiğini vurguladı.

Erginay, "En İyi Film" ve "En İyi Erkek Oyuncu" ödüllerini alarak, festivaldeki varlıklarını taçlandırdıklarını belirterek, "Annemin Şarkısı" film ekibine bu güzel eserden dolayı teşekkür etti.

Filmi seyreden birçok insanın duygulandığını belirten Erginay, "Çok önemli konulara parmak basan bir film. Aynı zamanda anne ile oğlunun ilişkisini çok iyi bir şekilde irdeleyen, işleyen bir film. Geleneklerimizi, göreneklerimizi, aile bağlarımızı çok güzel bir şekilde işleyerek ortaya koymuşlar. Bunu da diğer seyirci kitlelerine aktarmayı başardılar. Bu film boşuna seçilmedi. Çok güzel bir film. Kendilerini kutluyorum" ifadesini kullandı.

Erginay, bu yıl aynı zamanda Türk sinemasının 100. yılı olduğunu hatırlatarak, 100. yılda bu tür başarılara imza atılmasının onur verici olduğunu sözlerine ekledi.

"Anne" için aile büyüğünde icazet alındı

Filmin yönetmeni Erol Mintaş da Saraybosna Film Festivali'ne katıldıklarında, festivalden ödülle ayrılacaklarını beklemediklerini belirterek, "Böyle bir jüriden bize ödül çıkması, Türk sinemasının yüzüncü yılında ülkemize iki ödülle dönüyor olmak mutluluk verici" dedi.

"Filmin en zor castı anneydi" diyen Mintaş, filmin ana karakteri olan Zübeyde Ronahi'ye nasıl ulaştıklarına dair şunları söyledi:

"Bu karakter için doğrudan sokak castı yaptık ve birçok anneye ulaştık. Zübeyde Anne, aslında benim bir arkadaşımın annesi. Bir gün Bilgi Üniversitesi'ne konuşmacı olarak gelmişti. Ben de onu çok sevmiştim. Zaten onun o güzel gözlerini görünce çok sevmiştim. Kendisiyle konuştum. Arkadaşım da çok yardımcı oldu, ama anne kabul etmedi. 'Bu yaştan sonra ben hayatta böyle bir şey yapmam' dedi. Yaklaşık iki yıl boyunca görüştük. Ben 'eğer sen oynamazsan başka da kimse oynayamaz bu rolü' dedim. En sonunda tüm aile fertlerini işin içine koydum. Ailenin en büyüğünden de icazet alınca filmin annesi o oldu."

Mintaş, en kısa zamanda yeni bir proje için çalışmaya başlayacaklarının da sözlerine ekledi.

"Anne olmasaydı, ödüller de olmazdı"

Festival kapsamında "en iyi erkek oyuncu" seçilen Feyyaz Duman da festivalin ana yarışmasındaki dört ödülden ikisini aldıklarını belirterek, "İnsanın emeğinin karşılığını alması çok güzel bir şey" dedi.

Filmin bir anne-oğul hikayesi olduğunu söyleyen Duman, filmin herkes tarafından izlenmesini istediğini, bu filmin sadece bir festival filmi olarak kalması taraftarı olmadığını anlattı.

Duman, filmdeki "anne" karakterini canlandıran Zübeyde Rohani'nin profesyonel bir oyuncu olmadığını, ancak filmdeki diğer oyunculardan daha profesyonel oynadığına dikkati çekerk, "Annenin bu filme katkısı çok büyük. Anne olmasaydı bu ödüllerin gelme ihtimali yoktu. Hiç okula gitmemesine rağmen Türkçe ve Kürtçe hem yazıyor hem okuyordu. Senaryoyu bu şekilde ezberleyip, kameranın karşısında sıfır deneyimle oynaması büyük bir başarıydı" ifadesini kullandı. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Saraybosna Türkiye Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title