Haberler

Annem Arapça, Babam Kürtçe Konuşur, Türkçe Anlaşırlardı "(Yeniden)

Ortadoğu, Avrupa ve Kuzey Amerika'ya yönelik olarak uydu aracılığı ile yayın yapan MBC televizyonunda yayınlanan 'Turki Ekstra' programında 'Aşk ve Ceza' dizisinde Tuba Büyüküstün ile rol alan Murat Yıldırım ile yapılan röportaj ekrana getirildi.

Ortadoğu, Avrupa ve Kuzey Amerika'ya yönelik olarak uydu aracılığı ile yayın yapan MBC televizyonunda yayınlanan 'Turki Ekstra' programında 'Aşk ve Ceza' dizisinde Tuba Büyüküstün ile rol alan Murat Yıldırım ile yapılan röportaj ekrana getirildi. Yıldırım, bir soruyu yanıtlarken, annesinin Arapça, babasının Kürtçe konuştuğunu, bu nedenle evde Türkçe konuştuklarını, kendisi ve ablasının Türkçe dışındaki dilleri öğrenemediğini söyledi.

Ortadoğu'da gördüğü büyük ilgi nedeniyle daha önce de Dubai'ye davet edilen Yıldırım, MBC 4 kanalında Liana Dahdouh'un İstanbul'dan hazırlayıp sunduğu Türkiye'deki sanatçılara ilişkin programda soruları yayınladı. Dahdouh'un Murat Yıldırım'a ailece Arap kültürüne yakın Mardinli olduğunu hatırlattı. Yıldırım, annesinin çok iyi konuştuğu Arapça'yı öğrenemediğini söyledi. Murat Yıldırım, annesinin, 14-15 yaşında bu kentten ayrılarak küçük yaşta evlendirildiğini anlatırken çocukluğu ve ailesinin etnik yapısı ile ilgili şöyle dedi:

"ANNEM ARAPÇA, BABAM KÜRTÇE KONUŞURDU"

"Babam da ortaokuldan sonra Mardin'den ayrılıyor. Mardin'i daha sonraları görme şansım oldu. Konya'da doğdum büyüdüm. Öğretmen babamın memur olmasından dolayı biraz şehir gezdik biz. Sonrasında Adana'ya tayini çıktı. Babam Kürtçe, annem Arapça konuşmasını bilir. Evde Türkçe konuşuluyordu mecbur. Çünkü; ikisi birbirinin dilinden anlamıyorlardı. Dolayısıyla ablam ve ben hiçbir zaman Arapça öğrenemedik. Çok güzel Mardin yemekleri yerdik."

Yıldırım, çocukluğunda İç Anadolu'da yaşadıkları sırada PKK eylemleri nedeniyle 'Mardinli olmanın sıkıntısını' yaşadığını ifade ederken, şöyle dedi:

"O dönemler PKK'nın yeni türediği, çıktığı dönemler; 80'lerin başları henüz. ve ben birden ben duyuyorum ki Doğu'da böyle bir şey var. Daha çok küçüğüm tabii ki. Mardinli olmak, İç Anadolu'da bir köyde Mardinli olmak ve dediğim gibi terörün o zamanlar Doğu'da patlak vermiş, yeni çıkmış olması bir çocuk için ne ifade eder bilmiyorum ama çok da tatlı şeyler değildi benim için. Hatırladığım."

Murat Yıldırım, eşi Burçin Terzioğlu'nun dizi ve sinema oyuncusundan dolayı çok memnun olduğunu, bu sayede kendisini anlayabildiğini ifade ederken, Ortadoğu'da büyük ölçüde tanınmasında etkili olan dizide baş rolü paylaştığı Tuba Büyüküstün'ün iyi bir oyuncu olduğunu söyledi.

DHA(İD) (GÖRÜNTÜLÜ) - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tuba Büyüküstün Kuzey Amerika Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title