Haberler

Annelik" Sevincini Doyasıya Yaşayamadı

MÜRSEL ÇETİN - DENİZ AÇIK - Eskişehir'de yaptığı doğumun ardından karnında tampon unutulduğu iddia edilen Özaltın Uğural (33), ameliyatı gerçekleştiren doktor Ahmet C.Ç. ve personel hakkında, "hasta sağlığını tehlikeye atma, ihmal ve sorumsuzluk ile yaralanmaya sebebiyet verme, kalıcı iz bırakmak" nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Sivrihisar Halk Eğitim Merkezi Müdürü olan Özaltın Uğural, 3 Temmuz'da Eskişehir'deki özel bir hastanede sezaryenle, 3 kilogram 190 gram ağırlığında bir erkek çocuğu dünyaya getirdi. Doğumdan sonra sürekli ateşi yükselen ve ameliyat bölgesinde 11-12 santimetrelik şişlik oluşan Uğural, doğumu gerçekleştiren doktor Ahmet C.Ç'ye başvurdu. Ultrason ve tomografi çekilmesini isteyen doktorun, sonuçlar üzerine genç anneye, "Burada 9-12 santimetre kitle var. Bu kanser dahil her şey olabilir" dediği öne sürüldü.

Daha sonra Uğural ve eşi Seyfettin Uğural (34), sonuçları Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki bir doktora gösterince gerçek ortaya çıktı.

-"Karın bölgemde 11-12 santimetrelik kitle belirdi"

Özaltın Uğural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ikinci çocuğuna hamileliliği döneminde Eskişehir'deki özel bir hastanenin Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü'ne 9 ay boyunca gittiklerini belirterek, doğumu hastanenin uzman kadın doğum doktorlarından Ahmet C.Ç'nin gerçekleştirdiğini ileri sürdü.

Doğumun ardından eşiyle birlikte rutin kontrollere gittiklerini ifade eden Özaltın Uğural, şöyle konuştu:

"Sürekli yüksek ateş ve terleme yaşıyordum. Doktorumuz, loğusalıktan ve idrar yolu iltihabından olabileceğini söyledi. Doğumdan yaklaşık 2 ay sonra karın bölgemde 11-12 santimetrelik kitle belirdi. Doğumumun gerçekleştiği hastanedeki doktor, normal bir süreç olduğunu söyleyip, ultrason çekilmesini istedi. Sonuçlarına göre başka bir doktorun yanına gidip, aralarında konuştular. Bunun ardından tomografi çekilmesini istedi. Doktor, 'Burada 9-12 santimetre kitle var. Bu kanser dahil her şey olabilir' dedi. Eşimle, adeta dünyamız yıkıldı."

-"Bize bir antibiyotik verip, gönderdi"

Eşi Seyfettin Uğural ise doktorun, eşinin kullanması için bir haftalık iğne verdiğine değinerek, bunun üzerine Ankara ve İstanbul'da çeşitli doktorlara gittiklerini kaydetti.

Oradaki incelemelerde kitlenin kanserle ilgili olmadığının tespit edildiğini anlatan Uğural, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eşimin karnında tampon kalmış olabileceğini söylediler. Söz konusu tampon, eşimin karnında iltihaba neden olmuş. Daha sonra Eskişehir'deki doktora tekrar gittik. Röntgen istedi ve eşimin karnında 5 santimetrelik ip unutmuş olabileceğini bildirdi. Bize bir antibiyotik verip, gönderdi. Biz de ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Prof. Dr. Serdar Erkasap'a başvurduk. O da eşimin hemen ameliyata alınması gerektiğini, hayati tehlikeyle karşı karşıya kalabileceğini söyledi. Eşimin ameliyatı, Prof. Dr. Erkasap'ın katılımıyla gerçekleştirildi ve unutulan tampon alındı. Bu arada eşim, doğumdan önce hiç ameliyat geçirmedi. Şu anda doktor Ahmet C.Ç. ve personel hakkında Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduk."

Özaltın Uğural'a ameliyatın ardından 45 gün rapor verildiği öğrenildi. - Eskişehir

Kaynak: AA / Güncel

Sivrihisar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title