Haberler

Annelik Özlemiyle 15 Yıl Sonra "Evet" Dedi

Romanya'da annesiz ve babasız büyüyen Mihaela Proca, kimliği ve pasaportu olmadığı için 15 yıldır dini nikahla yaşadığı Erhan Özlü ile birlikteliğinden çocuk sahibi olamayınca tüp bebek merkezine başvurmak istedi "Evli olmayan çiftlere tüp bebek uygulaması yönetmeliğe aykırı" cevabını alan çift, Dışişleri.

SERPİL GÖRÜR - Romanya'dan geldiği Türkiye'de 15 yıl imam nikahıyla, kimliksiz pasaportsuz yaşamak zorunda kalan Mihaela Proca, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği faksın ardından pasaportuna kavuştu. İstanbul'da tanıştığı eşiyle Konya'da resmi nikahları kıyılan genç kadın, şimdi tüp bebek yöntemiyle 15 yıldır çektiği "evlat" özlemine son vermeyi istiyor.

Romanya'da, annesiz ve babasız kimsesizler yurdunda yetişen Mihaela Proca (34), aradığı aşkı 15 yıl önce geldiği Türkiye'de buldu. Bir Türk'le evli akrabasının İstanbul'a getirdiği Mihaela, komşuları Erhan Özlü (40) ile tanıştı. Arkadaşlıkları kısa sürede aşka dönüşen gençler, Konya'nın Ereğli ilçesine taşındı. Evlenmeye karar veren gençler, Mihaela'nın kimlik ve pasaportunun çalınması nedeniyle resmi nikah yaptıramadı. Erhan Özlü, maddi imkansızlıklar ve eşinin Romanya'ya gönderilebileceği korkusuyla durumu resmi makamlara bildirip, kimlik ve pasaport işlemleri başlatmadı.

Çocukları olmayan ve tüp bebek yöntemi ile çocuk sahibi olabilmek için resmi nikah kıymaya karar veren çift, faks çekerek durumu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletti. Kısa sürede kendileriyle temasa geçen Dışişleri Bakanlığı ve konsolosluk yetkilerinin girişimi ile genç kadına önce pasaportu ve kimliği verildi. Ardından, Ereğli Belediyesi'nde çiftin resmi nikahı kıyıldı.

15 yıl sonra resmen "evet" dediler

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Oğuzata Tesisleri Nikah Salonunda gerçekleşen törende Mihaela ve Erhan çiftinin nikahını kıydı. Gelin ve kayınvalide Ayşe Özlü (75), nikah sonrası duygulu anlar yaşadı. Damadın heyecanı ise adeta gözlerinden okunuyordu.

Gelin ve damada "ömür boyu mutluluklar" dileyen Başkan Özgüven, "Başbakanımızın dediği gibi sizden en az 3 çocuk bekliyoruz. İnşallah siz de en kısa sürede çocuk sahibi olursunuz" dedi.

"Başbakanımıza teşekkür ediyorum"

Yakınlarının "Melek" diye hitap ettiği Mihaela, nikahtan sonra duygularını AA muhabiriyle paylaştı. Türk vatandaşı olmak istediğini ve anne olabilmek için tedavi olmaya karar verdiğini anlatan Mihaela, şunları kaydetti:

"Romanya'da hiç ailem olmadı. Annesiz, babasız yurtlarda büyüdüm. Kardeşlerimden 3 yaşında ayrıldım, hiçbirisini hatırlamıyorum. Bir Türk ile evli yakınım, beni Türkiye'ye getirdi. Eşimle komşu olduk. Tanıştık, ilk görüşte aşkı yaşadık. Sonra Müslüman oldum. Ereğli'ye gelip dini nikah kıydık. Çocuk sahibi olamayınca tüp bebek yöntemine başvurmak istedik. Kimliğim, pasaportum, resmi nikahım olmadığı için başvurumuz kabul edilmedi. 15 yıldır hem kimlik hem de çocuk hasreti çekiyorum. Türkiye'de olmaktan çok mutluyum. Eşimi çok seviyorum, bütün yaşadıklarıma onun desteğiyle katlandım. Bu mutluluğumuza mutluluk katan Başbakanımıza, Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Başbakanımızdan, evlat sahibi olabilmemiz için de yardım bekliyorum. Çocukken bir ailem olmadı, şimdi mutlu, çocuklu bir aile kurmak, çocuklarıma anne ve baba sevgisi tattırmak istiyorum."

"Eşimi Romanya'ya gönderirler" korkusuyla yaşadı

Ayakkabı tamircisi Erhan Özlü de Mihaela'nın kimlik ve pasaportunun olmaması nedeniyle zor günler yaşadıklarını dile getirdi. Eşinin Romanya'da kimsesinin olmaması, maddi imkansızlıklar nedeniyle kimlik çıkartamadıklarını aktaran Özlü, "Eşimi elimden alacaklar, Romanya'ya gönderecekler korkusuyla durumu resmi makamlara söyleyemedik" diye konuştu.

Sıkıntılarını Başbakanlık'a gönderdiği faksla yetkililere iletmesinin ardından hayatının değiştiğini ifade eden Özlü, "Eşimin kimlik ve pasaportu geldi. Resmi nikahımız da kıyıldı. Mihaela, 'Melek' ismini alarak Türk vatandaşı olmak istiyor. Vatandaşlık için işlemleri başlatacağız. Çocuk sahibi olabilmek için de tüp bebek başvurusunda bulunacağız" ifadelerini kullandı. - Konya

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Romanya Türkiye Ereğli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title