Haberler

Anneleri Öldürülen Yavru Ayılar Fotokapanlı Takip

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Yavru ayıların fotokapanla takip edilmesi - Bolu'nun Baltalı yaylasında bulunan ve erkek ayılar nedeniyle tehlike altında olan 6 aylık yavrular, saldırıya uğramaları halinde Bursa'daki doğal yaşam alanına bırakılacak

Bolu'nun Baltalı köyünde anneleri öldürülen iki ayı yavrusu, erkek ayıların saldırı tehlikesine karşı koruma amacıyla fotokapanla takip edilmeye başlandı.

Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkilileri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkeze bağlı Baltalı köyü sakinlerinden, köyün yaylasında kaçak avlananlar tarafından öldürüldüğü öngörülen anne ayıya ait iki yavru bulunduğu ve erkek ayıların yavruları öldürebileceği ihbarı üzerine harekete geçtiklerini belirtti.

Müdürlüğe bağlı ekiplerin yavru ayıların yaşam alanlarını tespit ettikten sonra bölgeye fotokapanları yerleştirdiğini aktaran yetkililer, kapanların kaydettiği görüntülerin her gün kontrol edilerek, yavru ayıların tehdit altında olup olmadığının takip edileceğini kaydetti.

Yavruların, erkek ayılar tarafından saldırıya uğraması halinde uyuşturucu iğneyle bayıltılarak bölgeden alınacağını aktaran yetkililer, yaklaşık 6 aylık olan yavruların yaşamlarını sürdürebilmeleri için Bursa'da bulunan Karacabey Ayı Doğal Yaşam Alanı'na götürüleceğini bildirdi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Bolu Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title