Haberler

Annelere, Osmanlı Motifli Takı

Güncelleme:

Sarıkamış'ta çıkarılan, siyah, yeşil ve koyu kahve gibi renkleri olan obsidyen taşından, anneler için Osmanlı motifleri kullanılarak takılar yapıldı.

Sarıkamış ilçesinde çıkarılan, siyah, yeşil ve koyu kahve gibi renkleri olan obsidyen taşından, anneler için Osmanlı motifleri kullanılarak takılar tasarlandı.

Atölyelerde çeşitli aşamalardan geçtikten sonra küpe, yüzük, kolye, bileklik ve hediyelik eşya olarak halkın beğenisine sunulan ve günün stresinden arınmak için sağlık merkezlerinde de kullanılan obsidyen taşından Anneler Günü'ne özel çalışma yapıldı.

Sarıkamış Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne ait atölyelerde gümüş üzerine işlenen obsidyen taşından, Osmanlı motifleri kullanılarak takı ve süs eşyası üretiliyor.

Kaymakamlığa ait mağazalarda, özel desenler kullanılarak, el emeği göz nuru hazırlanan takılar, satışa sunuldu.

Mağaza sorumlusu Zeynep Binici, AA muhabirine, Anneler Günü'ne özel indirimli ve özel tasarımlı obsidyen takılarının satışına başladıklarını belirterek, annelerin her gün hatırlanması gerektiğini söyledi.

"Annelerimiz başımızın tacıdır. Onlara layık en güzel tasarımlarla takılarımızı oluşturduk" diyen Binici, takılardan en çok "Hürrem Sultan" yüzükleri, kolye ve küpelerin tercih edildiğini ifade etti.

Annelerin göz zevkine hitap eden siyah, kahverengi, kırmızı ve yeşile yakın tonlarıyla gümüşün estetiğiyle kaplanan obsidyen taşından üretilmiş takıların büyük ilgi gördüğünü vurgulayan Binici, şunları kaydetti: "

"Annelerimiz her şeye değdiği için onlara özel takılar ürettik. Bugüne özel yüzde 30 indirim yaptık ki çocuklar annelerine hediye alabilsin. Talep çok, yoğun satışımız oluyor. Takıları yalnızca bu mağazamızda satmıyoruz, kuyumculara, otel reyonlarına ve başka illere de gönderiyoruz. Bunun yanında şifa olarak kullanılan obsidyen taşına Antalya'dan da çok talep var. Otellerde spa taşı olarak da kullanılıyor."

Milyonlarca yıllık geçmişi olan obsidyen taşının, dünyanın en eski aynası, silah, süs eşyası ve takı yapımının yanı sıra "şifa taşı" olarak da kullanıldığı biliniyor. - Kars

Kaynak: AA / Yerel

Köylere Hizmet Götürme Birliği Anneler Günü Sarıkamış Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title