Haberler

Anneler Günü

Trabzon'da Anneler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Aygören Vadisi Derneğince Trabzon Fen Lisesi Konferans Salonu'nda tertiplenen etkinlikte konuşan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, dernek yönetimini çalışmaları için kutlayarak annelik ve aile yapısının önemine dikkat çekti.

Anneliğin önemli bir değer olduğunu belirten Öz, "Yörükler'in tabiriyle 'ana sözü' bize çok şey ifade ediyor. Evlatları için her şeyi göze almayı, duyguların en yoğunu yaşamayı, evladını şehit verdiğinde 'vatan sağolsun' demeyi öğretiyor. Hem inancımızda, hem kültürümüzde, hem tarihimizde annelik çok önemli bir değer. Bu değeri kaybetmediğimiz sürece güçlü bir millet, güçlü bir devlet olarak sonsuza kadar yaşarız. Onun için bugün en çok yıpratılmak istenen duygular annelik ve aile yapısıdır. Buna çok dikkat etmeliyiz." diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da tüm annelerin Anneler Günü'nü kutlayarak, Hazreti Peygamber'in "Cennet annelerin ayaklarının altındadır." sözüne vurgu yaptı.

Daha sonra derneğin düzenlediği kurslarda başarılı olan ailelere ve öğrencilere ödülleri verildi.

Programa Ortahisar Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Aygören Vadisi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çelik, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, Ortahisar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Genç, kamu kurumlarının yetkilileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve öğrencilerle aileleri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Abdil Celil Öz Anneler Günü Ortahisar Trabzon Politika Güncel Haberler

title