Haberler

Anneler Günü

İstanbul Valisi Vasip Şahin, annelerin en kıymetli varlıklar olduğunu belirterek, "Bizde annenin-babanın emri, neredeyse Allah'ın ve Peygamber'in emrinden sonra gelir. O derece itaat edilmesi, ona tabi olunması ve hiçbir şekilde isyan edilmemesini gerektirir" dedi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, annelerin en kıymetli varlıklar olduğunu belirterek, "Bizde annenin-babanın emri, neredeyse Allah'ın ve Peygamber'in emrinden sonra gelir. O derece itaat edilmesi, ona tabi olunması ve hiçbir şekilde isyan edilmemesini gerektirir" dedi.

Vali Şahin, Anneler Günü nedeniyle Zeytinburnu Semiha Şakir Huzurevi sakinlerini ziyaret etti. Burada kalanlara, kırmızı gül ve çeşitli hediyeler takdim eden Şahin, tüm kadınların anneler gününü kutladı.

"Annelerimiz, bizim en kıymetli varlıklarımız ve zenginliklerimizdir" diyen Vali Şahin, "Annelerimiz, kadim geleneğimizde de bizim için en önemli varlıklardır. Belki bütün kültürlerde, bütün inanışlarda ve dinlerde anneler önemli. Ama bizdeki önemi zannediyorum diğer bütün kültürlerde çok çok daha üst seviyelerdedir" diye konuştu.

Bizdeki anlayışa göre; anneye ve babaya "öff" bile denilemediğini hatırlatan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizde annenin-babanın emir, neredeyse Allah'ın ve Peygamber'in emrinden sonra gelir. O derece itaat edilmesi, ona tabi olunması ve hiçbir şekilde isyan edilmemesini gerektirir. Anneler bizim için bir de toplumu yetiştiren ve sağlıklı bir şekilde geleceğe taşıyan önemli köprülerdir. Sizler, o bilgi birikiminizi kendi anne ve babanızdan, dedelerinizden aldığınız bilgileri, tecrübeleri, geleneği, göreneği ve kültürü çocuklarınız vasıtasıyla gelecek nesillere aktarıyorsunuz. Bunu da en iyi annelerimiz yaparlar. Çünkü daha çocuk doğduğu andan itibaren ona öğretmenlik yapar. Çocuk her şeyini annesinden öğrenir."

Bugünkü nesillerin dünyayı annelerinden aldıkları eğitimle okuduklarını anlatan Vali Şahin, "Ahlakı, erdemi, fazileti, doğruyu, bir başkasına hayırlı olmayı, yardım etmeyi hep sizlerin (annelerin) o güzel tavsiyelerinden, ninnilerinden ve öğütlerinden bulduk. Onun için sizlere çok teşekkür ediyoruz. Allah sizleri başımızdan eksik etmesin. İnşallah, hep beraber sizlere layık evlat olalım. Sizlerin kıymetini bilelim ki gelecek nesiller de anne ve babalarına aynı kıymeti verebilsinler" ifadelerini kullandı.

Zeytinburnu Kaymakamı Ali Taşkın Balaban'ın da katıldığı ziyarette Vali Şahin, daha sonra huzurevi sakinleriyle sohbetine basına kapalı devam etti.

Kaynak: AA / Güncel

Anneler Günü Vasip Şahin Zeytinburnu İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title