Haberler

Anneden Oğula Geçen Bir Gen Kısırlığa Neden Oluyor

Toplum kadınlara daha zayıf cinsiyet olduğu misyonunu yüklese de Avrupa Üreme ve Embriyoloji Derneği toplantısında ortaya atılan bir teori erkeklerin daha zayıf cins olduğunu iddia ediyor.

 Genetik uzmanı Neil Gemmel'a göre erkek DNA'sında kusurlu bir gen var ancak bu gen sadece anneden oğula geçiyor. Aslında aynı DNA kadınlara da zararlı ancak Gemmel bunun kadınların zarif yapısına uyumlu olduğunu ve bu yüzden zararlı etki göstermediğini belirtiyor.

BU GENİ TAŞIYAN ERKEKLER DAHA AZ YAŞIYOR

Çocuğun genleri hem anne hem babadan gelen genlerle oluşuyor olsa da bu zararlı genin geçişi sadece kadınlardan oluyor. Daily Mail'de yer alan habere göre Profesör Neil Gemmell, erkeklerin kesinlikle daha zayıf cins olduğunu söylüyor. Gemmel ayrıca bu geni taşıyan erkeklerin, beyninin, kas yapısının, enerji seviyesinin ve kalp yapısının daha zayıf olduğunu ve kadınlardan 3 ya da 4 yıl daha az yaşadığını söyledi.

ERKEK KISIRLIĞINA NEDEN OLABİLİYOR

Profesör Neil Gemmel, bu teorisini Avrupa Üreme ve Embriyoloji Derneği'nin yıllık konferansında bilim adamlarına açıkladı. Çalışmalara göre bu gene sahip olan erkeklerin spermleri de daha yavaş hareket ediyor ve erkek kısırlığına neden olabiliyor.

Kaynak: Hastane.com.tr / Sağlık

Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title