Haberler

Anneanne, Hafsa Sultan Olmak İçin Başvurdu

51 yaşında ve bir torun sahibi Gülay Cengiz , Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'nde, Hafsa Sultan'ı canlandırmak istiyor Cengiz: "Araştırdım ve Hafsa Sultan'ın 55 yaşında vefat ettiğini öğrendim. Güzelliği ve yardımseverliliği ile tanınan birisi. "Yaş olarak da uygun olabilir" diye düşünerek.

Bu yıl 474'üncüsü düzenlenecek Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'nde, Hafsa Sultan'ı canlandırmak isteyen 214 kişiden birisi de 51 yaşında ve 1 torun sahibi Gülay Cengiz.

Cengiz, gazetecilere yaptığı açıklamada çarşıya dolaşmaya çıktığında başvuru standını gördüğünü söyledi.

Beraberindeki teyzesinin kızının kendisini Hafsa Sultan olmak için başvuru yapmaya ikna ettiğini belirten Cengiz, "neden olmasın" diyerek kayıt yaptırdığını söyledi.

Hafsa Sultan ile ilgili araştırma yaptığını ifade eden Cengiz, şöyle konuştu:

"Araştırdım ve Hafsa Sultan'ın 55 yaşında vefat ettiğini öğrendim. Güzelliği ve yardımseverliliği ile tanınan birisi. "Yaş olarak da uygun olabilir" diye düşünerek yarışmaya katıldım. Eşim yok, 2 kızım var. Kozmetik ürünleriyle ilgili satış firmasında direktör olarak çalışıyorum. Aynı zamanda 6 yaşında Ceren adında bir torunum var. Müziği sever, dağcılık yürüyüşlerine katılırım."

Festivalde Hafta Sultan'ı ve nedimelerini canlandıracak kişilerin, 214 aday arasından 19 Nisan'da seçileceği açıklandı.

Mart ayında "Mesir Macunu Karma Töreni" ile başlayan festival 22-27 Nisan tarihinde yapılacak. - Manisa

Kaynak: AA / Güncel

Cengiz Cengiz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title