Haberler

Anne ve Engelli Kızı Yangında Hayatını Kaybetti

Ankara’nın Kazan ilçesindeki 5 katlı bir evin 1. katında çıkan yangında anne ve engelli kızı öldü, baba ve oğlu ise yaralı kurtuldu.

Ankara'nın Kazan ilçesindeki 5 katlı bir evin 1. katında çıkan yangında anne ve engelli kızı öldü, baba ve oğlu ise yaralı kurtuldu.

Edinilen bilgiye göre, Atatürk Mahallesi İbrahim Çavuş Caddesinde bulunan 5 katlı Ertürk Apartmanın 1. katında saat 04: 00 sıralarında yangın çıktı. Evden gelen çığlıklar üzerine uyanan bina sakinleri yardıma koştu.

Apartmanın çelik kapısını kırarak içeri girmeyi deneyen komşular çok uğraştı açamayınca ancak dışarıdan getirdikleri bordür taşıyla çelik kapıyı kırarak içeri girebildiler ve anne Hamiyet (46) ile yürüme ve zihinsel engelli kızı Seval (18) Gökçe'nin kapının hemen arkasında yanarak ölmüş cansız bedeniyle karşılaştılar. Sağlık ekiplerinin ilk muayenesinde öldükleri belirlenen anne ve kızı Kazan Hamdi Eriş Devlet Hastanesinin morguna kaldırıldı. Cesetler savcının incelemesinin ardından Adli Tıp kurumuna gönderildi.

İddiaya göre baba Gökçe alevlerin arasında kalan eşi ve engelli kızını sürükleyerek dairenin kapısına kadar getirdiyse de sıcaktan şişen kapıyı açamadı.

Baba Baki (47) ve oğlu Raşit (24) Gökçe ise mutfak balkonunun penceresinden atlayarak yaralı kurtuldular. Yaralı baba oğul komşuların yardımıyla götürüldüğü Kazan hamdi Eriş Devlet Hastanesindeki ilk müdahalenin ardından Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.

Olay yerine Kazan, Kızılcahamam ve Akıncı'dan ambulanslar ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın itfaiyenin müdahalesiyle tamamen söndürüldü. Yangında ev kullanılamaz hale geldi.

4 kişilik Gökçe ailesinin binaya geçen Aralık ayında taşındığı ve evi kredi ile aldığı, doğalgazı henüz bağlatmadıkları için havaların soğuması nedeniyle elektrikli sobayla ısındıkları öğrenildi.

Polis ve itfaiyenin yaptığı ilk incelemede yangının elektrikli ısıtıcının devrilmesinden çıkmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gökçe Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title