Haberler

Anne ve Babanın Terör Örgütüne İsyanı

Güncelleme:

Kızının terör örgütü DHKP-C tarafından kandırıldığını söyleyen baba isyan etti.

Terör örgütü DHKP/C'ye yönelik operasyonda gözaltına ve dün akşam saatlerinde tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen 23 kişiden 17'si tutuklanırken, 6'sı serbest bırakıldı. Karar sonrası kızı tutuklanan anne ile babanın feryadı yürekleri dağladı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen terör örgütü DHKP/C'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan ve dün sabah saatlerinde adliyeye getirilen 26 kişinin savcılık sorguları dün akşam saatlerinde tamamlandı. Savcılık sorgularının ardından aralarında Yurt Gazetesi Muhabiri Sami Menteş'in de bulunduğu 23 şüpheli tutuklanmaları talebiyle özgürlük hakimliğine sevk edildi. Bugün saat 03.00'a kadar devam eden mahkeme sonrasında, hakim karşısına çıkan 23 kişiden 17'si tutuklanırken, 6'sı serbest bırakıldı. Karar sonrası tutukluların yakınları gözyaşlarına boğularak adliye önünde sinir krizi geçirdi. Serbest kalanlar ise sevinçlerini adliye önünde bekleyen yakınlarına sarılarak paylaştı.

"BEN KIZIMI İSTİYORUM"

İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde okuyan kızı Duygu Yücel'in tutuklandığını öğrenen anne Yasemin Yücel, "Ben kızımı istiyorum" şeklinde bağırarak gözyaşları içerisinde yere yığıldı. Baygınlık geçiren kadını eşi sakinleştirmeye çalıştı.

"BUNLARIN DEVRİMCİLİKLE ALAKASI YOK"

Duygu Yücel'in babası Hüseyin Yücel de adliye önünde bekleyen gruba, "Kimsenin hayatı sönmesin. Bunların devrimcilikle alakası yok. Ben Duygu Yücel'in babasıyım. Bunlar avukatım, devrimciyim diye geçinen kime hizmet ettiği belli olmayan insanlar. Bunların kendine faydası yok ki vatana, millete ve insanlığa faydası olsun. Yararı olan insanları da bu hücrelerde çürütüyorlar" diye feryat etti.

Bu sırada "Sizin kızınız esrarkeş olsa daha mı iyiydi?" diyerek Hüseyin Yücel'e tepki gösteren bir kişiye ise Yücel, "Esrarkeş olsa daha iyi. Sen daha mı iyisin. Kendine bir bak. Ailen var mı çocuğun var mı bir bak" şeklinde cevap verdi.

"KAYBEDECEK BİR ŞEYİM KALMADI"

Acılı baba Hüseyin Yücel kendisini sakinleştirmeye çalışan Avukat Süleyman Göktay'a ise, "Sen benim avukatım değilsin. Ben seni tutmadım. Ben sizin peşinize düşeceğim. Kaybedecek bir şeyim kalmadı"diyerek tepki gösterdi.

İLK AÇIKLAMA AVUKATTAN

Tutuklamalarla ilgili açıklama yapan Avukat Süleyman Göktay, "26 kişiyi dün savcılığa çıkardılar. Bunlardan 23'ü tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme 5 kişiyi serbest bırakakırken, 1 kişiyi de adli kontrol uygulayarak serbest bıraktı. 17 kişi de tutuklandı. Tutuklananlar arasında öğrenciler, Yurt Gazetesi Muhabiri Sami Menteş, tiyatrocular ve oyuncular var" diye konuştu. - İstanbul / Şişli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Hüseyin Yücel Duygu Yücel Sami Menteş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title